Όλες οι κατηγορίες:

Φανή Πεταλίδου
Ιδρύτρια της Πρωινής
΄Έτος Ίδρυσης 1977
ΑρχικήΠολιτικήΛ. ΦΟΥΝΤΟΥΛΗΣ: Η πολιτική ασύλου έχει αποτύχει

Λ. ΦΟΥΝΤΟΥΛΗΣ: Η πολιτική ασύλου έχει αποτύχει

- Advertisement -

Παρέμβαση κατά την διάρκεια συνεδρίασης της ολομέλειας του ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο και στην συζήτηση με θέμα την πολιτική ασύλου της Ένωσης, έκανε ο ευρωβουλευτής της Χρυσής Αυγής, Λάμπρος Φουντούλης. Αρχικά διαπίστωσε πως το σημερινό σύστημα παροχής ασύλου έχει εκ των πραγμάτων αποτύχει, ενώ στην συνέχεια ζήτησε την θέσπιση αυστηρότερων κανόνων και πραγματικού ελέγχου σε όσους ζητούν άσυλο. Τέλος, επεσήμανε πως αν δεν σταματήσουν οι νέο-αποικιακές πολιτικές των δυτικών κρατών δεν πρόκειται ποτέ να καταπολεμηθούν οι αιτίες που δημιουργούν εξαρχής το φαινόμενο της μετανάστευσης.

Ακολουθεί ολόκληρο το κείμενο της παρέμβασης:

“Αρχικά πρέπει όλοι να παραδεχθούμε αυτό που λένε όλοι οι Πολίτες της Ένωσης, αλλά οι πολιτικές ηγεσίες συνεχίζουν να κάνουν πως δεν το καταλαβαίνουν. Η πολιτική ασύλου και η μεταναστευτική πολιτική της Ευρώπης έχει αποτύχει γιατί εξαρχής στηρίχτηκε σε λάθος βάσεις, σε λάθος θεμέλια.

Δεν έχει τις δυνατότητες η Ευρώπη ούτε την θέληση οι Λαοί της να υποδεχθούν όλους όσους επιθυμούν να έρθουν εδώ, προσδοκώντας μια καλύτερη ζωή, επωφελούμενοι από την παράλογη παροχή επιδομάτων, την ώρα που η ήπειρος μας βιώνει μια σημαντικότατη οικονομική κρίση. Ήδη βιώνουμε την κοινωνική αναταραχή που έχει προέλθει από τις πολιτικές που εφαρμόζετε και το μέλλον μας επιφυλάσσει ακόμα μεγαλύτερα προβλήματα. Ειδικά όσο επιλέγετε να κλείνετε τα μάτια μπροστά στις αντιδράσεις των Λαών, ή ακόμα χειρότερα να προσπαθείτε να περιγράψετε όσους αντιδρούν ως μισάνθρωπους.

- Advertisement -

Αν θέλουμε όντως να λύσουμε το μεγάλο αυτό πρόβλημα, αρχικά, πρέπει να επαναπροσδιορίσουμε το ποιός πραγματικά δικαιούται άσυλο, μιας και γνωρίζουμε όλοι πως έχει γίνει κατάχρηση από ανθρώπους που ποτέ δεν διέτρεχαν κανέναν πραγματικό κίνδυνο, και το σημαντικότερο, πρέπει να σταματήσουν οι Δυτικές χώρες να επεμβαίνουν διαρκώς στα εσωτερικά τρίτων κρατών. Οι χώρες της Δύσης είναι που έχουν βομβαρδίσει, ανατρέψει, προσπαθήσει να ανατρέψουν και έχουν εισβάλλει σε όποιον δεν συντασσόταν με τα συμφέροντα τους, ακολουθώντας μια ξεκάθαρα νέο-αποικιακή πολιτική.”

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ