Όλες οι κατηγορίες:

Φανή Πεταλίδου
Ιδρύτρια της Πρωινής
΄Έτος Ίδρυσης 1977
ΑρχικήΘρησκείεςΑρχ. Ιερώνυμος: Η χώρα καταστράφηκε, όταν αφήσαμε να κάνουν κουμάντο οι ξένοι

Αρχ. Ιερώνυμος: Η χώρα καταστράφηκε, όταν αφήσαμε να κάνουν κουμάντο οι ξένοι

- Advertisement -

«Ο τόπος θαυματούργησε, όταν ήμασταν ενωμένοι και πολεμούσαμε. Tαλαιπωρήθηκε και καταστράφηκε, όταν αφήσαμε τους ξένους να κάνουν αυτοί κουμάντο στον τόπο μας»,τόνισε από την Πρέβεζα, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδας κ. Ιερώνυμος, ολοκληρώνοντας το κήρυγμα του προς το εκκλησίασμα ,στον Ιερό Ναό του Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης, όπου χοροστάτησε στην πολυαρχιερατική θεία λειτουργία.

  Απαντώντας στην αντιφώνηση του Μητροπολίτη Πρεβέζης Χρυσοστόμου, είπε ότι «όλοι μαζί θα προσπαθήσουμε να ξεφύγουμε από αυτή την όχθη του ποταμού και να πάμε στην απέναντι».

Με παραδείγματα από την περίοδο της Επανάστασης κατά την οποία οι Έλληνες βίωναν δύσκολες καταστάσεις, ο Μακαριότατος έστειλε μηνύματα συνεργασίας για τη  σημερινή συγκυρία για την χώρα μας, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.  «Τότε οι Τούρκοι, που είχαν δεχτεί τα πρώτα κτυπήματα και είχαν φύγει από την Πελοπόννησο, ξαναέρχονται από τον Ελλήσποντο και οι δυνάμεις λίγες στον τόπο μας και χωρίς χρήματα. Που θα βρουν τα χρήματα; Τι κάνουμε εμείς σήμερα; Τρέχουμε για δάνεια ,τρέχουμε για ενίσχυση, τρέχουμε να βρούμε βοήθεια. Και τότε, παντοδύναμη ήταν η Ισπανία και αποφασίζουν λοιπόν να ζητήσουν τάλαρα με δάνειο για να μπορέσουν να απελευθερωθούν».   Αλλά, όσοι ξέρουμε από την ζωή μας και έχουμε εμπειρίες και μας έχει ταλαιπωρήσει, η ζωή με δανεισμούς δεν είναι εύκολα πράγματα αυτά. Διότι ο δανειστής δεν το κάνει για να μας δώσει χαρά, να σε εξυπηρετήσει μόνο. Πρέπει να βγάλει τα δικά του ,πρέπει να βάλει τα συμφέροντα του να τα αυξήσει όσο μπορεί για να σου δώσει το δάνειο.

Ο  Αρχιεπίσκοπος μίλησε για το έργο της Εκκλησίας και για την βοήθεια που παρέχει ο ίδιος ο λαός, ενώ συνεχίζοντας το κήρυγμα του στηλίτευσε  τις ευρωπαϊκές πολιτικές που οδηγούν στον θάνατο του ανθρωπισμού.  Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος αναφέρθηκε  και στις μεταρρυθμίσεις με την σημείωση, πως κάποιες «θέλουν ξεσκόνισμα» και «μερικές από αυτές χρειάζονται και πρέπει να γίνουν, αλλά θα περάσουν από το κόσκινο. Δεν τα δίνουμε όλα για μία υπόσχεση, χωρίς να ξέρουμε που πηγαίνουμε».

- Advertisement -

Με την αναφορά του στον Μεγάλο Κωνσταντίνο και στη σχέση του με τον Απόστολο Παύλο, ο Μακαριότατος όπως είπε, θέλησε να θίξει το πρόβλημα διαχωρισμού της Εκκλησίας από το Κράτος.

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ