Όλες οι κατηγορίες:

Φανή Πεταλίδου
Ιδρύτρια της Πρωινής
΄Έτος Ίδρυσης 1977
ΑρχικήΑπόψειςΜια τεκμηριωμένη απάντηση στον ανθέλληνα απολογητή του Ράιχ

Μια τεκμηριωμένη απάντηση στον ανθέλληνα απολογητή του Ράιχ

- Advertisement -

Αιμάτινα βιώματα

Του Δημήτρη Παπαχρήστου


Δεν αμφισβητούσε μόνο τις γερμανικές οφειλές, αλλά με ιστορικές ανακρίβειες και πολιτικές αλχημείες, ο αμφιλεγόμενος και επί σκοπού βαλτός κ. Ρίχτερ ισχυρίζεται πως η Ελλάδα χρωστάει στη Γερμανία. Με άλλα λόγια, δεν φτάνει που μας κατέστρεψαν – κατάκλεψαν, ρήμαξαν, σκότωσαν, εκτέλεσαν και έκαναν την Ελλάδα ένα ολοκαύτωμα, μας ζητάνε και τα ρέστα, δηλαδή και ολόκληρο το βόδι. Καθώς περνούν τα χρόνια, πληθαίνουν οι προσπάθειες να ξεχαστούν και να παραγραφούν τα εγκλήματα πολέμου. Η παραχάραξη, η διαστρέβλωση, η σύγχυση, η επιλεκτική χρησιμοποίηση στοιχείων που έκανε ο δήθεν ιστορικός Γερμανός κ. Ρίχτερ, ακόμα και από δωσίλογους, προκάλεσαν την αντίδραση των Κρητών, που έχουν μνήμη και πνεύμα της ελευθερίας και αντίστασης. Δεν χρειαζόταν να καταφύγουν στη δικαιοσύνη. Τα ιστορικά – πολιτικά θέματα δεν λύνονται στα δικαστήρια. Κακώς το πανεπιστήμιο τον ανακήρυξε επίτιμο καθηγητή και καλώς ανακάλεσε τη διάκριση…

Ηδη τρεις Γερμανοί καθηγητές, ο Χάνκεν Φλάισερ, ο Καρλ Χάιντς Ροτ και ο Κρίστοφ Σμινκ – Γκουστάβους, του απάντησαν και τον αποκάλεσαν αυτουργό «όλων αυτών των στρεβλώσεων και των ψευδών ισχυρισμών που οδηγούν σε μια αντιστροφή του χρέους εις βάρος της Ελλάδας»… Ηρθε όμως και το βιβλίο του Μανόλη Παντινάκη «Εξιστορήσεις, μνήμες Κατοχής και Αντίσταση στον νομό Ρεθύμνου», με τις αφηγήσεις και εξιστορήσεις που συνέλεξε από τους ανθρώπους που έζησαν την Κατοχή των Γερμανών και αγωνίστηκαν για την απελευθέρωση της Κρήτης και της Ελλάδας από τον Γερμανό κατακτητή, που ήρθε στην Κρήτη «ουρανοκατέβατος», να θυμίσει με τα αιμάτινα βιώματά τους πως όσο θα υπάρχει η πληγή ανοιχτή, της ιστορικής ηθικής αποκατάστασης και δικαίωσης, υπάρχει ο κίνδυνος να ξανασυμβούν με άλλο τρόπο, γιατί τώρα «ο πόλεμος είναι οικονομικός» και η Γερμανία θέλει να κερδίσει ό,τι δεν μπόρεσε με τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

- Advertisement -

Ο Μανόλης Παντινάκης (πάνω στην ώρα) προσφέρει μια συλλεκτική μαρτυρία στην ανάγκη που έχει η πατρίδα μας να αναπνεύσει, με λεβεντιά, τιμή και αξιοπρέπεια. Ο αέρας της λευτεριάς και της αντίστασης δεν έχει εκπνεύσει. Ο λαός μας ζει κάτω από συνθήκες αιχμαλωσίας και κατοχής. Με τα δάνεια, τα μνημόνια, τις απειλές και τους εκβιασμούς κάποιοι «πρόθυμοι» που νομίζουν πως κυβερνούν υπογράφουν για 99 χρόνια την υποδούλωση της πατρίδας μας, γι’ αυτό το ΟΧΙ του ’40 δεν μπορεί να ξεκουραστεί στην αγκαλιά του ΝΑΙ. Εχει κόκκινα αγκάθια, θέλει να βάλει λίγη αταξία στην τάξη που απλώνει ο φόβος και στρώνει επικίνδυνα τον δρόμο στον εκφασισμό και στην υποταγή. Το εθνικό συμβούλιο για τις γερμανικές οφειλές εξέδωσε τη μαύρη βίβλο και έβγαλε από τα συρτάρια της ιστορίας τις απαιτήσεις ενός λαού που δεν έσκυψε το κεφάλι και δεν επαιτεί, απαιτεί.

Πηγή: Έθνος

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ