Όλες οι κατηγορίες:

Φανή Πεταλίδου
Ιδρύτρια της Πρωινής
΄Έτος Ίδρυσης 1977
ΑρχικήΕυρωπαϊκη ΈνωσηΧουντής προς Επίτροπο Απασχόλησης: Ενδιαφέρεστε για τα κέρδη των επιχειρήσεων και όχι...

Χουντής προς Επίτροπο Απασχόλησης: Ενδιαφέρεστε για τα κέρδη των επιχειρήσεων και όχι για τον εργαζόμενο

- Advertisement -

Νίκος Χουντής προς Επίτροπο Απασχόλησης και Κοινωνικών Υποθέσεων: «Δεν ενδιαφέρεστε για τον εργαζόμενο. Ενδιαφέρεστε για τα κέρδη των επιχειρήσεων»


Στην ομιλία του στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου, με θέμα την «Ατζέντα νέων δεξιοτήτων στην Ευρώπη», ο ευρωβουλευτής της Λαϊκής Ενότητας, Νίκος Χουντής καταφέρθηκε εναντίον της στάσης της Επιτροπής, την οποία κατηγόρρησε πως δεν έχει ωε στόχο της την προστασία των εργαζόμενων, αλλά επιδιώκει τη μεγιστοποίηση των κερδών για τις επιχειρήσεις.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ομιλίας του κου Χουντή:

«Κυρία Πρόεδρε, κυρία Επίτροπε, η νέα ατζέντα δεξιοτήτων που μας παρουσιάσατε μέσα στο νεοφιλελεύθερο κυρίαρχο εργασιακό πλαίσιο, δεν διασφαλίζει πλήρη εργασιακά δικαιώματα αλλά απορρυθμίζει περαιτέρω τις εργασιακές σχέσεις.

- Advertisement -

Οδηγεί στη μείωση των δαπανών για την εκπαίδευση, εμπλέκει τις επιχειρήσεις όλο και περισσότερο στην εκπαιδευτική διαδικασία και, εν τέλει, ισχυρίζεται ότι για το φαινόμενο της μετανάστευσης των επιστημόνων από την Ελλάδα και την Νότια Ευρώπη φταίει το γεγονός ότι δεν υπάρχει καταρτισμένο επιστημονικά και εκπαιδευμένο προσωπικό.

Αυτή η δέσμη μέτρων, κυρία Επίτροπε, είναι καταδικασμένη όπως και η συνολική σας πολιτική.Δεν ενδιαφέρεστε για τον εργαζόμενο. Ενδιαφέρεστε για τα κέρδη των επιχειρήσεων.

Οι Γάλλοι εργαζόμενοι και η νεολαίαπου έχουν βγει στους δρόμους, τα βελγικά συνδικάτα που απεργούν, το 25% των ανέργων στην Ελλάδα, το 40% των νέων ανέργων στην Ελλάδα, δεν μπορούν να περιμένουν τίποτα από αυτές τις προτάσεις. Αγωνίζονται για να ανατρέψουν τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές».

Μπορείτε να δείτε στο παρακάτω link το βίντεο της παρέμβασης του Νίκου Χουντή στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου:

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ