Όλες οι κατηγορίες:

Φανή Πεταλίδου
Ιδρύτρια της Πρωινής
΄Έτος Ίδρυσης 1977
ΑρχικήΘρησκείεςΣε εξέλιξη η συνεδρίαση για την επικύρωση του μηνύματος της Συνόδου

Σε εξέλιξη η συνεδρίαση για την επικύρωση του μηνύματος της Συνόδου

- Advertisement -

Συνεδριάζει στην Ορθόδοξο Ακαδημία Κρήτης η επιτροπή έγκρισης του μηνύματος της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου


Για την επικύρωση του μηνύματος της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου που επεξεργάστηκε ειδική επιτροπή Ιεραρχών συνεδριάζουν από τις 10 το πρωί στην Ορθόδοξο Ακαδημία Κρήτης υπό την προεδρία του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου οι ιεράρχες που συμμετέχουν στην Αγία και Μεγάλη Σύνοδο. Το μήνυμα θα λάβει την τελική του μορφή και θα τεθεί προς έγκριση κατά τις εργασίες της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου που ξεκινούν την Δευτέρα.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος της επιτροπής επεξεργασίας του μηνύματος Μητροπολίτης Γαλλίας Εμμανουήλ «έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία προπαρασκευής του μηνύματος. Το μήνυμα θα παρουσιάσει σήμερα ο Παναγιώτατος στους προκαθημένους οι οποίοι έχουν και την ευθύνη της εγκρίσεως της βελτιώσεως αυτού, για το φέρουν από τη Δευτέρα στις εργασίες της Μεγάλης Συνόδου. Είναι ένα μήνυμα προς τον κόσμο το οποίο θα μείνει ως ένα ιστορικό κείμενο. Είναι ένα μήνυμα που απευθύνεται κυρίως στον κόσμο και θα εγκριθεί μαζί με τα άλλα της Αγίας Συνόδου.

Εμείς πρέπει να δώσουμε στον κόσμο μια ελπίδα, κάτι το διαφορετικό. Αυτό που περιμένει να ακούσει. Όχι αυτό, που θέλομε εμείς να περάσομε. Πιστεύω ότι είναι μια ευκαιρία να μιλήσομε μια άλλη γλώσσα να αναφέρομε τα προβλήματα που υπάρχουν στον κόσμο και αυτό, περιγράφει και το μήνυμα ακριβώς».

- Advertisement -

Ο κ. Εμμανουήλ απαντώντας σε ερώτηση για το αν έχουν αλλάξει στάση οι Προκαθήμενοι εκκλησιών που δεν συμμετέχουν στη Σύνοδο τόνισε ότι «Εμείς ελπίζουμε ότι οι εκκλησίες οι οποίες είναι απούσες θα μπορέσουν να έλθουν. Και γιατί να μην έλθουν. Η Ορθοδοξία είναι εδώ και τους καλεί όλους. Εμείς δεν βάζουμε όρια. Εμείς θέλομε να δείξουμε την ενότητα της εκκλησίας και αυτή την έννοια έχει η Μεγάλη και Αγία Σύνοδος».

Το πρωί οι Προκαθήμενοι των Ορθοδόξων εκκλησιών προσευχήθηκαν στην Ιερά Μονή Γωνιάς.

Διαβάστε επίσης

Κανονικά η Μικρή Σύναξη των Προκαθήμενων υπό τον Πατριάρχη

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ