Όλες οι κατηγορίες:

Φανή Πεταλίδου
Ιδρύτρια της Πρωινής
΄Έτος Ίδρυσης 1977
ΑρχικήΑπόψειςΕγκρίθηκε από το Ευρωκοινοβούλιο η συμφωνία του Παρισιού για το Κλίμα

Εγκρίθηκε από το Ευρωκοινοβούλιο η συμφωνία του Παρισιού για το Κλίμα

- Advertisement -

Εγκρίθηκε με μεγάλη πλειοψηφία και έπειτα από μια αστραπιαία διαδικασία το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο η συμφωνία του Παρισιού για για την κλιματική αλλαγή.


Η διάσκεψη του Παρισιού για το κλίμα ολοκληρώθηκε τον Δεκέμβριο του 2015, με την νέα παγκόσμια συμφωνία για την κλιματική αλλαγή, που θα αντικαταστήσει το Πρωτόκολλο του Κιότο που είχε υπογραφεί το 1992.

Ακολουθήσε επίσημη τελετή υπογραφής, σε συνέχεια της ομιλίας του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ Μπαν Κι-μουν, παρουσία της Γαλλίδας Υπουργού Περιβάλλοντος και Προέδρου του «COP21» Σεγκολέν Ρουαγιάλ, του Προέδρου της Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, καθώς και του Προέδρου του ΕΚ Μάρτιν Σουλτς. Οι επικεφαλής των πολιτικών ομάδων του ΕΚ θα λάβουν επίσης τον λόγο.

Μετά την ιστορική απόφαση του ΕΚ ανοίγει ο δρόμος για να τεθεί σύντομα σε ισχύ η παγκόσμια συμφωνία για τον αγώνα κατά της ανόδου της θερμοκρασίας στον πλανήτη.

- Advertisement -

Η ΕΕ θα ενημερώσει μέσα στις επόμενες ημέρες τον ΟΗΕ σχετικά με την επικύρωση της συμφωνίας, παράλληλα με τις ευρωπαϊκές χώρες οι οποίες θα έχουν οριστικοποιήσει έως τότε την επικύρωσή της σε εθνικό επίπεδο.

Η συμφωνία περιλαμβάνει σχέδιο δράσης για τον περιορισμό της υπερθέρμανσης του πλανήτη «αρκετά κάτω» από 2 °C και στην αποσύνδεση των εθνικών οικονομιών από τον ορυκτό πλούτο.

Η συμφωνία του Παρισιού, που υπεγράφη το προηγούμενο Δεκέμβρη, μπορεί να τεθεί σε ισχύ μόνο αν επικυρωθεί από 55 χώρες τουλάχιστον.

Στις χώρες αυτές πρέπει να αντιστοιχεί επίσης το 55% των παγκόσμιων εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου.

Οι χώρες που την έχουν επικυρώσει μέχρι στιγμής αντιστοιχούν μόνο στο 52% των εκπομπών. Με την επικύρωση της Ε.Ε. όμως, που ευθύνεται για το 12% των εκπομπών σε παγκόσμιο επίπεδο, ξεπερνάται το όριο του 55%.

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ