Όλες οι κατηγορίες:

Φανή Πεταλίδου
Ιδρύτρια της Πρωινής
΄Έτος Ίδρυσης 1977
ΑρχικήΚόσμοςΠονοκέφαλος για την Χίλαρυ η έρευνα του FBI κατά του Μπιλ Κλίντον

Πονοκέφαλος για την Χίλαρυ η έρευνα του FBI κατά του Μπιλ Κλίντον

- Advertisement -

Ερωτηματικά για τη στάση του FBI- “Καθαρή σύμπτωση” απαντά η Υπηρεσία
Νέο πλήγμα κατά της Χίλαρυ


Έρευνα για την αμφιλεγόμενη απονομή χάριτος από τον τότε πρόεδρο Μπιλ Κλίντον -κατά την τελευταία μέρα του στο Λευκό Οίκο- σ’ έναν φυγά για φοροδιαφυγή, τον επιχειρηματία Μαρκ Ριτς (1934-2013) έδωσε στη δημοσιότητα το FBI.

Η ανάρτηση της 129σέλιδης έκθεσης για την έρευνα που ολοκληρώθηκε το 2005 ανακοινώθηκε στον λογαριασμό στο Twitter μίας υπηρεσίας του FBI,  η οποία αρχειοθετεί τα έγγραφα που δημοσιεύονται βάσει του Νόμου για την Ελευθερία της Ενημέρωσης.

Λίγες ημέρες αφού η ομοσπονδιακή αστυνομία των ΗΠΑ ανακοίνωσε νέα έρευνα για τη διαχείριση του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της υποψήφιας των Δημοκρατικών Χίλαρι Κλίντον, η δημοσίευση της έκθεσης για την ολοκλήρωση της παλαιάς αυτής έρευνας που αφορά τον τότε πρόεδρο των ΗΠΑ και σύζυγό της Μπιλ Κλίντον έρχεται να δημιουργήσει νέα ερωτηματικά.

- Advertisement -

Το FBI επιμένει ότι πρόκειται για σύμπτωση. «Σύμφωνα με τη διαδικασία του Νόμου για την Ελευθερία της Ενημέρωσης, αυτά τα έγγραφα κηρύχθηκαν ελεύθερα προς δημοσίευση με αυτόματη διαδικασία», εξηγεί η ομοσπονδιακή αστυνομία.

Στις 20 Ιανουαρίου 2001, την τελευταία ημέρα της προεδρίας του, ο Μπιλ Κλίντον παραχώρησε αμνηστία σε μία σειρά προσώπων, ανάμεσά τους και ο Μαρκ Ριτς, εμβληματική φυσιογνωμία της εμπορίας πρώτων υλών, γνωστός για ύποπτες συναλλαγές και ύποπτος δωροδοκία και φοροδιαφυγή.

Μετά την έκδοση εντάλματος σύλληψης εναντίον του για φοροδιαφυγή, ο Μάρκ Ριτς διέφυγε από τις Ηνωμένες Πολιτείες για να βρει καταφύγιο στην Ελβετία. Η σύζυγός του Ντενίζ είχε υποστηρίξει οικονομικά τους Δημοκρατικούς στις εκλογές και είχε διαθέσει πόρους για την δημιουργία του Ιδρύματος Κλίντον.

Ο σημερινός αρχηγός του FBI Τζέιμς Κόμεϊ είχε καταδιώξει τον Μαρκ Ριτς ως εισαγγελέας στο τέλος της δεκαετίας του ΄80 και τις αρχές της δεκαετίας του ΄90 και είχε πραγματοποιήσει έρευνα για τους αμφιλεγόμενους νόμους αμνηστίας του Μπιλ Κλίντον.

Στο μεταξύ, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα εντείνει τις προσπάθειές του ώστε να τον διαδεχθεί η Χίλαρι Κλίντον στον Λευκό Οίκο με ένα μήνυμα που μπορεί να συνοψισθεί σε μια φράση: κάντε το για εμένα.

Καθώς χαίρει μιας δημοτικότητας που δεν έχουν γνωρίσει πολλοί από τους προκατόχους του (54% σύμφωνα με την τελευταία εβδομαδιαία δημοσκόπηση της Gallup), o Δημοκρατικός πρόεδρος εντείνει τις προσπάθειές του στην τελική ευθεία για τις προεδρικές εκλογές της 8ης Νοεμβρίου, κυρίως στις πολιτείες που η μάχη μεταξύ Χίλαρι Κλίντον και Ντόναλντ Τραμπ μοιάζει να είναι αμφίρροπη.

- Advertisement -

Πηγή {AΠΕ-ΜΠΕ}

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ