Όλες οι κατηγορίες:

Φανή Πεταλίδου
Ιδρύτρια της Πρωινής
΄Έτος Ίδρυσης 1977
ΑρχικήΕυρωπαϊκη ΈνωσηΣτρατηγός Επιτήδειος: Η Ε.Ε. ενδιαφέρεται για χώρες της Αφρικής και αδιαφορεί για...

Στρατηγός Επιτήδειος: Η Ε.Ε. ενδιαφέρεται για χώρες της Αφρικής και αδιαφορεί για την Ελλάδα

- Advertisement -

Παρέμβαση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο του Ευρωβουλευτή του Λαϊκού Συνδέσμου – Χρυσή Αυγή

Στρατηγός Επιτήδειος: Η ΕΕ ασχολείται με τα προβλήματα του Σαχέλ αντί της Ελλάδα


Παρέμβαση στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου έκανε ο Ευρωβουλευτής του Λαϊκού Συνδέσμου – Χρυσή Αυγή, Στρατηγός Γεώργιος Επιτήδειος, στα πλαίσια της συζητήσεως για την ανθεκτικότητα ως στρατηγική προτεραιότητα της εξωτερικής δράσης της ΕΕ.

 

- Advertisement -

Ακολουθεί η ομιλία:

 

Κύριε Πρόεδρε, ως ανθεκτικότητα νοείται η ικανότητα ενός κράτους να αντέχει σε πιέσεις και κλυδωνισμούς, να απορροφά αυτά και να ανακάμπτει γρήγορα. Στην παρούσα χρονική περίοδο, σε όλες τις ηπείρους υπάρχουν πολλά κράτη που αντιμετωπίζουν τρωτότητες τις οποίες η Ευρωπαϊκή Ένωση θέλει να εξαλείψει, στα πλαίσια του πρωταγωνιστικού ρόλου που θέλει να διαδραματίσει ως παγκόσμια οικονομική και πολιτική δύναμη. Έτσι ενδιαφέρεται να ενισχύσει την ανθεκτικότητα σε χώρες της Κεντρικής Ασίας, της Κεντρικής Αφρικής, στο Κέρας της Αφρικής, στην περιοχή του Σαχέλ, ακόμη και για την ανθεκτικότητα των χωρών των δυτικών Βαλκανίων και της Τουρκίας ενδιαφέρεται Ευρωπαϊκή Ένωση.

 

Υπάρχει όμως και μία χώρα για την ανθεκτικότητα της οποίας, παρά το γεγονός ότι ανήκει σε αυτήν, η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν ενδιαφέρεται. Η χώρα αυτή είναι η Ελλάδα. Για έβδομο συνεχές έτος, η Ελλάδα υποφέρει από την επιβολή των απαράδεκτων όρων του μνημονίου και την παρουσία εκατομμυρίων παράνομων μεταναστών σ’ αυτή. Οι Έλληνες υποφέρουν, κινδυνεύουν με αφανισμό και η οικονομία της χώρας έχει καταστραφεί.

 

- Advertisement -

Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν έχει τη δυνατότητα ή δεν θέλει να αντιμετωπίσει αυτή τη σύγχρονη γενοκτονία, διότι δεν μπορεί να αντισταθεί στις επιταγές της γερμανικής κυβερνήσεως, όπως αυτές εκφράζονται διά στόματος του κυρίου Σόιμπλε. Όχι στην ελάφρυνση του χρέους, ναι στη μείωση των αποδοχών, άρα και στην εξαθλίωση των Ελλήνων. Όχι στην απομάκρυνση των παράνομων μεταναστών και, φυσικά, ούτε λόγος να γίνεται για την αποπληρωμή του χρέους που έχει Γερμανία απέναντι στην Ελλάδα. Όσο εφαρμόζονται οι απαράδεκτοι όροι των μνημονίων στην Ελλάδα, συζητήσεις όπως η παρούσα θα γίνονται απλά για να εντυπωσιάζονται οι αφελείς και οι ανενημέρωτοι.

Δείτε το βίντεο

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ