Όλες οι κατηγορίες:

Φανή Πεταλίδου
Ιδρύτρια της Πρωινής
΄Έτος Ίδρυσης 1977
ΑρχικήΚόσμοςΔιπλωματικός πόλεμος στη Μέση Ανατολή: Επτά χώρες διέκοψαν τις διπλωματικές σχέσεις με...

Διπλωματικός πόλεμος στη Μέση Ανατολή: Επτά χώρες διέκοψαν τις διπλωματικές σχέσεις με το Κατάρ

- Advertisement -

Κατηγορούν τη χώρα για στενή σχέση με την τρομοκρατία – Υπερβολική η αντίδραση, απαντά η Ντόχα – Άνω κάτω τα χρηματιστήρια και οι τιμές του πετρελαίου


H Σαουδική Αραβία, η Αίγυπτος, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και το Μπαχρέιν διέκοψαν τις διπλωματικές σχέσεις με το Κατάρ, κατηγορώντας το εμιράτο του Κόλπου ότι αποσταθεροποιεί με τη δραστηριότητά του την περιοχή της Μέσης Ανατολής και ότι υποστηρίζει «τρομοκρατικές οργανώσεις», συμπεριλαμβανόμενης της Μουσουλμανικής Αδελφότητας.

Η συντονισμένη αυτή κίνηση συνιστά τη δραματική κλιμάκωση μιας υποβόσκουσας διένεξης αναφορικά με την υποστήριξη που παρέχει το Κατάρ στους Αδελφούς Μουσουλμάνους, το παλαιότερο στον κόσμο ισλαμιστικό κίνημα, και προσθέτει κατηγορίες ότι η Ντόχα υποστηρίζει ακόμη και την ατζέντα του περιφερειακού αντιπάλου, του Ιράν.

Πρόκειται για τη σοβαρότερη κρίση από τη δημουργία, το 1981, του Συμβουλίου Συνεργασίας του Κόλπου (Σαουδική Αραβία, Μπαχρέιν, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Κουβέιτ, Ομάν, Κατάρ).

- Advertisement -

Το σαουδαραβικό κρατικό πρακτορείο SPA ανέφερε ότι το Ριάντ έκλεισε τα σύνορά του με το Κατάρ, διακόπτοντας όλες τις επαφές από εδάφους, θάλασσας και αέρος.

Η κίνηση έγινε, όπως αναφέρει η σαουδαραβική κυβέρνηση, «για την προστασία της εθνικής ασφάλειας από τον κίνδυνο της τρομοκρατίας και του εξτρεμισμού».

Τα κράτη του Κόλπου ανακοίνωσαν ότι διακόπτουν τις μεταφορικές συνδέσεις με το Κατάρ και έδωσαν στους επισκέπτες από το Κατάρ περιθώριο δύο εβδομάδων για να εγκαταλείψουν τις χώρες τους.

Η Αίγυπτος έκλεισε επίσης τα σύνορά της, λιμάνια και αεροδρόμια σε όλα τα αεροσκάφη και τα πλοία του Κατάρ.
Τα ΗΑΕ έδωσαν διορία 48 ωρών στους διπλωμάτες του Κατάρ να εγκαταλείψουν το έδαφός τους. Το Αμπού Ντάμπι κατηγόρησε ανοικτά την Ντόχα ότι υποστηρίζει, χρηματοδοτεί και εναγκαλίζεται την τρομοκρατία, καθώς και «σεχταριστικές οργανώσεις».

Διακόπτονται πτήσεις

Η αεροπορική εταιρεία Qatar Airways ανακοίνωσε ότι αναστέλλει τις πτήσεις της προς τη Σαουδική Αραβία, ο εθνικός αερομεταφορέας της οποίας έλαβε ανάλογα μέτρα για τις πτήσεις της προς το Κατάρ μετά τη διακοπή των διπλωματικών σχέσεων μεταξύ Ριάντ και Ντόχα.

- Advertisement -

Στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, που έχουν επίσης διακόψει τις σχέσεις τους με το Κατάρ, οι εταιρείες Etihad, Emirates και flydubai ανακοίνωσαν ότι διακόπτουν από αύριο Τρίτη τις πτήσεις τους προς και από το Κατάρ.

Στο μεταξύ η Saudi Arabia Airlines (Saudia) ανακοίνωσε στον επίσημο λογαριασμό της στο Twitter ότι διακόπτει όλες της τις πτήσεις προς το Κατάρ.

Πώς φτάσαμε στη ρήξη

Οι εξελίξεις αυτές σημειώνονται ενώ οι αρχές του Κατάρ υποστήριξαν την περασμένη εβδομάδα πως έπεσαν θύματα «χάκερ», οι οποίοι δημοσιοποίησαν στον ιστότοπο του επίσημου πρακτορείου ειδήσεων QNA ψευδείς δηλώσεις που αποδόθηκαν στον εμίρη σεΐχη Ταμίμ μπεν Χαμάντ αλ-Θάνι.

Αυτές οι αμφιλεγόμενες δηλώσεις αντέβαιναν στην περιφερειακή συναίνεση σε πολλά ευαίσθητα ζητήματα, ιδίως αναφορικά με το Ιράν, το οποίο εμφανιζόταν με βάση τις εν λόγω δηλώσεις ως ένας στρατηγικός σύμμαχος, ενώ κατηγορείται από τη Σαουδική Αραβία ότι είναι «η αιχμή του δόρατος της τρομοκρατίας».

Οι δηλώσεις περιείχαν επίσης αρνητικά σχόλια για τις σχέσεις ανάμεσα στην κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ και το Κατάρ, που είναι εντούτοις στενός σύμμαχος των ΗΠΑ.

Η επίσκεψη του προέδρου Τραμπ στο Ριάντ, η πρώτη που πραγματοποίησε στο εξωτερικό, στέφθηκε από την υπογραφή μιας συμφωνίας για ένα «στρατηγικό όραμα» με στόχο την ενίσχυση των οικονομικών και των αμυντικών σχέσεων ανάμεσα στο σαουδαραβικό βασίλειο και τις ΗΠΑ.

Σε ομιλία που εκφώνησε στις 21 Μαΐου στο Ριάντ ενώπιον ηγετών του μουσουλμανικού κόσμου, ο Τραμπ ζήτησε να «κυνηγηθούν» οι εξτρεμιστές και «οι τρομοκράτες», αναφερόμενος στις τζιχαντιστικές οργανώσεις που έχουν πραγματοποιήσει επιθέσεις σε πολλές χώρες. Είχε ζητήσει επίσης από την διεθνή κοινότητα «να απομονώσει» το Ιράν.

Το Κατάρ διαμαρτυρήθηκε ότι είναι θύμα μιας εχθρικής εκστρατείας, ιδιαίτερα στις ΗΠΑ, αναφορικά με την υποστήριξη που υποτίθεται ότι παρέχει στις ισλαμιστικές οργανώσεις.

Η τελευταία ανοικτή κρίση στον Κόλπο χρονολογείται από το 2014, όταν τρεις χώρες του Συμβουλίου Συνεργασίας του Κόλπου (Αραβία, Μπαχρέιν και Εμιράτα) είχαν ανακαλέσει τους πρεσβευτές τους στην Ντόχα για να διαμαρτυρηθούν για την υποστήριξη που φέρεται ότι παρείχε το Κατάρ στους Αδελφούς Μουσουλμάνους.

Ντόχα: Αδικαιολόγητη η απόφαση-Θέλουν να θέσουν το Κατάρ υπό κηδεμονία

Το Κατάρ εξέφρασε τη λύπη του για τη συντονισμένη απόφαση της Σαουδικής Αραβίας, της Αιγύπτου, των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και του Μπαχρέιν να διακόψουν σήμερα τις διπλωματικές σχέσεις μαζί του εξαιτίας της υποστήριξης που η Ντόχα κατηγορείται ότι προσφέρει στην τρομοκρατία, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο Jazeera TV που έχει την έδρα του στο Κατάρ.

«Τα μέτρα είναι αδικαιολόγητα και βασίζονται σε ισχυρισμούς και κατηγορίες που δεν έχουν πραγματική βάση», ανακοίνωσε το υπουργείο Εξωτερικών του Κατάρ, σύμφωνα με το Jazeera TV. Στην ανακοίνωση προστίθεται πως οι αποφάσεις αυτές «δεν θα επηρεάσουν την ομαλή διαβίωση πολιτών και κατοίκων».

Τα μέτρα αυτά ελήφθησαν «σε συντονισμό με την Αίγυπτο» και έχουν έναν «ξεκάθαρο στόχο: να τεθεί υπό κηδεμονία το κράτος του Κατάρ, πράγμα που σηματοδοτεί μια προσβολή της κυριαρχίας του» και είναι «εντελώς απαράδεκτο», προσθέτει το υπουργείο.

Το υπουργείο Εξωτερικών του Κατάρ εκφράζει «τη βαθιά λύπη και την έκπληξή του» και καταγγέλλει «μια εχθρική εκστρατεία, βασισμένη σε ψεύδη (…) που μαρτυρεί προμελέτη για να προκληθεί βλάβη στο κράτος» του Κατάρ.

Το Κατάρ, μέλος του Συμβουλίου Συνεργασίας του Κόλπου, «σέβεται την κυριαρχία των άλλων κρατών, δεν επεμβαίνει στις υποθέσεις άλλων και μάχεται εναντίον της τρομοκρατίας και του εξτρεμισμού», προσθέτει το υπουργείο Εξωτερικών.

Το Κατάρ «θα λάβει τα απαραίτητα μέτρα ώστε να αποτύχουν οι απόπειρες να πληγούν ο πληθυσμός του και η οικονομία του», διευκρινίζει το υπουργείο.

Το Ιράν καλεί σε διάλογο

Η Τεχεράνη κάλεσε τη Δευτέρα (05/06/2017) το Κατάρ και τους γείτονές του στον Κόλπο να διεξάγουν «έναν ειλικρινή διάλογο» για να επιλύσουν τις διαφορές τους.

«Η επίλυση των διαφορών στις χώρες της περιοχής, περιλαμβανομένων των τρεχόντων προβλημάτων μεταξύ των τριών γειτόνων του Κατάρ και της χώρας αυτής, δεν είναι εφικτή παρά μόνο μέσω πολιτικών και ειρηνικών μέσων και του ειλικρινούς διαλόγου μεταξύ των πλευρών», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο Μπαχράμ Γασεμί εκπρόσωπος του ιρανικού υπουργείου Εξωτερικών.

Νωρίτερα ένας ανώτερος Ιρανός αξιωματούχος είχε δηλώσει ότι η απόφαση κάποιων αραβικών χωρών του Κόλπου και της Αιγύπτου να διακόψουν τις διπλωματικές τους σχέσεις με το Κατάρ δεν θα βοηθήσει να τερματιστεί η κρίση στη Μέση Ανατολή.

«Η εποχή της διακοπής των διπλωματικών σχέσεων και του κλεισίματος των συνόρων έχει περάσει (…) δεν είναι αυτός ο τρόπος να επιλύονται οι διαφορές. Οι χώρες αυτές δεν έχουν άλλη επιλογή από το να ξεκινήσουν έναν περιφερειακό διάλογο», δήλωσε ο Χαμίντ Αμπουταλεμπί, ο αναπληρωτής προσωπάρχης του Ιρανού προέδρου Χασάν Ροχανί (φωτό).

«Αυτό που συμβαίνει είναι το προκαταρκτικό αποτέλεσμα του χορού των σπαθιών», πρόσθεσε, αναφερόμενος προφανώς στην πρόσφατη επίσκεψη του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ στη Σαουδική Αραβία.

Οι ιρανικές αρχές έχουν επικρίνει την ενισχυόμενη συμμαχία μεταξύ της Ουάσινγκτον και του Ριάντ εναντίον της Τεχεράνης, επισημαίνοντας ότι θα οξύνει περαιτέρω την κρίση στη Μέση Ανατολή.

“Βυθίστηκε” το χρηματιστήριο του Κατάρ

Τη χειρότερη επίδοσή του από τις αρχές του 2016 καταγράφει ο δείκτης του χρηματιστήριου του Κατάρ με τους επενδυτές να τρέπονται σε μαζική φυγή μετά τη διακοπή των διπλωματικών σχέσεων στην οποία προχώρησαν οι επτά χώρες της Μέσης Ανατολής με τη Ντόχα. Ο δείκτης QSI του Κατάρ υποχωρεί 7,5% καταγράφοντας τη χειρότερή του επίδοση από τις αρχές του 2016 ενώ πολλές μετοχές εταρειών ακινήτων και ενέργειας έχουν «βυθιστεί» κατά 10% μετά τη διακοπή  των διπλωματικών σχέσεων με το Κατάρ.

Πολλές μετοχές εταιρειών ακινήτων και ενέργειας έχουν “βυθιστεί” κατά 10% στο χρηματιστήριο του Κατάρ μετά τη διακοπή διπλωματικών σχέσεων στην οποία προχώρησαν η Σαουδική Αραβία, η Αίγυπτος, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και το Μπαχρέιν με την Ντόχα. Η “βουτιά” του 10% αποτελεί τη μέγιστη ημερήσια μετακίνηση που επιτρέπουν οι ρυθμιστικές αρχές.

Ακόμη και οι μετοχές με τις καλύτερες επιδόσεις στον δείκτη QSI υποχώρησαν κατά 6%, καθώς οι επενδυτές “τρόμαξαν” από το αιφνίδιο πάγωμα στις σχέσεις με τις υπόλοιπες χώρες του Κόλπου.

Τι συμβαίνει στις τιμές του πετρελαίου;

Σε χαμηλό τριών εβδομάδων υποχώρησε η τιμή του αμερικάνικου  αργού στην αγορά εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης και διαμορφώθηκε  στα 47,66 δολάρια ανά βαρέλι, με πτώση 1,5%

Αύξηση των τιμών του πετρελαίου  εξαιτίας των εντάσεων στη Μέση Ανατολή όπου η Σαουδική Αραβία, κορυφαία εξαγωγός πετρελαίου και άλλα αραβικά κράτη (Αίγυπτος ΗΑΕ, Μπαχρέιν) διέκοψαν τις διπλωματικές σχέσεις με το Κατάρ, κατηγορώντας το, για υπόθαλψη της τρομοκρατίας.

Η τιμή του πετρελαίου Μπρεντ είχε αυξηθεί κατά 70 σεντς (1,4%) στα 50,65 δολάρια το βαρέλι στις 06:45 ώρα Ελλάδας. Το αμερικανικό West Texas Intermediate βρισκόταν στα 48,34 δολάρια το βαρέλι, σημειώνοντας άνοδο κατά 68 σεντς (1,4%).

Η παραγωγική δυναμικότητα του Κατάρ είναι από τις μικρότερες του ΟΠΕΚ, περίπου 600.000 βαρέλια ημερησίως, σε σύγκριση με τα 10 εκατομμύρια βαρέλι που παράγει ο ηγέτης του καρτέλ η Σαουδική Αραβία. Το πρωί τα συμβόλαια αργού πετρελαίου Brent σημειώνουν άνοδο κατά 48 σεντς, ή 1%, στα 50,43 δολάρια το βαρέλι , ενώ τα συμβόλαια αργού στις ΗΠΑ διαπραγματεύονται στα 48,14 δολάρια το βαρέλι, αυξημένα κατά 48 σεντς ή 1%.

Οι τιμές του μαύρου χρυσού δέχονται στήριξη και από την φυσική αγορά, καθώς η Saudi Aramco αύξησε τις επίσημες τιμές πώλησης για τα futures του Ιουλίου σε όλες τις μεγάλες περιοχές της Ασίας, της Βορειοδυτικής Ευρώπης και των Ηνωμένων Πολιτειών την Κυριακή.

Ωστόσο, συνεχίζουν να υπάρχουν αμφιβολίες ότι η προσπάθεια του ΟΠΕΚ να περιορίσει την παραγωγή κατά σχεδόν 1,8 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα, είναι ικανή να περιορίσει την παγκόσμια υπερπροσφορά πετρελαίου που συνεχίζεται.

Τίλερσον: οι χώρες του Κόλπου να παραμείνουν ενωμένες

Ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Ρεξ Τίλερσον, μετά τη ρήξη των διπλωματικών σχέσεων με το Κατάρ, κάλεσε τις χώρες του Κόλπου να προσπαθήσουν να λύσουν τις διαφορές τους και να παραμείνουν ενωμένες.

«Βεβαίως θα ενθαρρύναμε τα μέρη να καθίσουν και να μιλήσουν γι’ αυτές τις διαφορές», δήλωσε ο Τίλερσον στο Σίδνεϊ μετά την ανακοίνωση από τη Σαουδική Αραβία, την Αίγυπτο, το Μπαχρέιν και τα Ημωμένα Αραβικά Εμιράτα της διακοπής των σχέσεών τους με το Κατάρ, το οποίο κατηγορούν ότι «υποστηρίζει την τρομοκρατία». «Αν έχουμε έναν ρόλο να διαδραματίσουμε για να τους βοηθήσουμε να αντιμετωπίσουν (τις διενέξεις τους), πιστεύουμε πως είναι σημαντικό να παραμείνει ενωμένο το Συμβούλιο Συνεργασίας του Κόλπου».

«Εμφύλιος» στον αραβικό κόσμο: Διακοπή διπλωματικών σχέσεων με το Κατάρ

Κόσμος – Διπλωματικό μπλόκο στο Κατάρ από έξι αραβικά κράτη

Κατάρ: Αδικαιολόγητη και αβάσιμη η απόφαση για τη διακοπή των …

Παγκόσμιος σεισμός από τη Μέση Ανατολή: Αραβικό «μπλόκο» στο …

Συναγερμός στη Μέση Ανατολή: «Μπλόκο» στο Κατάρ για σχέσεις με …

Διακόπτει και η Υεμένη τις διπλωματικές σχέσεις με το Κατάρ

Κρίση στον Κόλπο: Ποιες χώρες και γιατί διέκοψαν τις σχέσεις με το …

Και η Σαουδική Αραβία διέκοψε τις διπλωματικές της σχέσεις με το …

Αραβικό θρίλερ: Οι χώρες του Κόλπου απομονώνουν το Κατάρ. Το …

Τέσσερις χώρες διακόπτουν τις σχέσεις τους με το Κατάρ

Κατάρ: “Αδικαιολόγητη” η διακοπή των διπλωματικών σχέσεων

Κρίση με το Κατάρ: Το Ιράν καλεί σε διάλογο

Κρίση με το Κατάρ: Το Ιράν καλεί σε διάλογο όλες τις αραβικές χώρες

Διπλωματικό επεισόδιο: 5 χώρες εναντίον του Κατάρ-«Είναι χώρα …

Πετρέλαιο: Άνοδος τιμής από τη διακοπή διπλωματικών σχέσεων …

Η κρίση στη Μέση Ανατολή «βυθίζει» το Χρηματιστήριο του Κατάρ

Ένταση στον Αραβικό Κόλπο

Κατάρ: Θέλουν να «φάνε» τον Εμίρη και… «ανακάλυψαν» την …

“Βυθίστηκε” το χρηματιστήριο του Κατάρ

[Lifo]: Διπλωματικός πόλεμος αραβικών χωρών με το Κατάρ: Τα …

“Ράλι” στις τιμές του πετρελαίου λόγω της έντασης στη Μέση Ανατολή

Κατάρ: Αδικαιολόγητη η απόφαση των τεσσάρων χωρών

Η Emirates διακόπτει τις πτήσεις προς το Κατάρ

5 Arab States Break Ties With Qatar, Complicating US Coalition-Building\

Saudi Arabia, Bahrain, UAE and Egypt cut diplomatic ties with Qatar

Arab nations cut ties to Qatar, deepening rift in Persian Gulf

The Latest: Iran calls for peaceful solution to Gulf crisis

Qatar row: Economic impact threatens food, flights and football

Saudi Arabia, Egypt And Other Arab Nations Cut Diplomatic Ties With Qatar

Four Arab nations sever diplomatic ties with Qatar, exposing rift in region

Middle East split: The allies isolating Qatar

Qatar diplomatic crisis: All the latest updates

Qatar: ‘No justification’ for cutting diplomatic ties

Saudis Lead Push to Isolate Qatar, a Fellow U.S. Ally

Saudi, Egypt lead Arab states cutting Qatar ties, Iran blames Trump

Saudi Arabia Accuses Qatar of Backing Terrorism, Cuts Ties

Qatar row: What’s behind Doha’s tensions with Gulf neighbours?

Four Arab Nations Cut Diplomatic Ties With Qatar

Qatar row: Six countries cut links with Doha

Saudi Arabia And Arab Neighbors Punish Qatar Over Terrorism. Will US Follow?

Saudi Arabia, UAE, Bahrain, Egypt cut off relations with Qatar

Oil prices pivot lower after Middle East countries cut ties with Qatar

Qatar diplomatic crisis: How it affects air travel

Oil dips as Qatar rift seen threat to output cuts, sterling firms

Qatar denounces ‘unjustified’ cut of diplomatic ties by Saudi Arabia, Egypt, UAE and Bahrain

After Initial Jolt on Qatar Tensions, Energy Markets Settle

Gulf diplomatic crisis: Qatar’s reaction in full

Bahrain, Egypt, Saudi Arabia and UAE cut diplomatic ties to Qatar as Gulf rift deepens

Live: Tensions rise as Qatar asks its citizens in the UAE to leave the country within 14 days

Saudi Arabia, UAE, Bahrain and Egypt cut ties with Qatar

Qatar hosts largest US military base in Mideast

Qatari stock market plunges and oil prices rise as Saudi Arabia cuts off diplomatic ties with Qatar

Qatar and Its Neighbors May Lose Billions From Diplomatic Split

Why Tiny Qatar Angers Saudi Arabia and Its Allies: QuickTake Q&A

Mideast airlines halt Qatar flights as Gulf crisis escalates

Four countries cut links with Qatar over ‘terrorism’ support

7 points about the Qatar blockade that could trigger one of the worst rifts in Arab world

Qatar stocks on pace for biggest 1-day drop since 2014 after Mideast diplomatic rift

Tillerson says break with Qatar by Saudi Arabia, others won’t affect counter-terrorism

Qatar ETF falls in premarket trading after other countries cut diplomatic ties

Yemen joins Saudi-led diplomatic standoff against Qatar

Bahrain Cuts Ties With Qatar for Meddling in Internal Affairs

Saudi Arabia cuts diplomatic ties with Qatar: Everything you need to know

Oil prices extend gains following Qatar diplomatic rift

Emirates and Etihad block flights to Qatar after row accusing the 2022 World Cups of supporting terror just days …

Factbox: Gulf Arab States, Egypt, Sever Ties With Qatar

Arab nations cut ties with Qatar over alleged aid for terrorism

Qatar’s dispute with Arab states lifts oil prices, may impact LNG supplies

Saudi Arabia, UAE, Egypt, Bahrain cut ties to Qatar

Analysis: Upheaval in Gulf as UAE, Saudi, Bahrain sever Qatar ties

Oil rises on Qatar rift, sterling steadies after London attack

UAE, Saudi Arabia and Bahrain cut off relations with fellow Gulf state Qatar

India need not panic over countries snapping ties with Qatar: Expert

Qatar stock market tumbles after Gulf states cut ties, as UK services sector growth slows – business live

Saudi Arabia, Bahrain, Egypt, UAE Cut Contacts With Qatar, Citing ‘Terrorism’

Oil prices rise as Saudi Arabia slashes ties with Qatar

Emirates cancels Qatar flights

Leaders and markets react to Gulf diplomatic rift

Oil choppy as Arab nations cut ties with Qatar

Oil prices rocket after Qatar isolated by UAE, Saudi Arabia, Egypt and Bahrain

[WATCH] Nations cut ties with Qatar

Bahrain, Saudi, Egypt, UAE cut ties with Qatar; Doha regrets ‘unjustified’ decision

Yemen cuts diplomatic ties with Qatar: state news agency

UAE, Saudi Arabia and Bahrain cut off relations with fellow Gulf state Qatar

[WATCH] Nations cut ties with Qatar

Saudi Arabia cites terror concerns in cutting ties with Qatar

Qatar Crisis Explained: What Just Happened and Why It Messes Up Trump’s Iran and ISIS Plans

Qatar stock market tumbles after Gulf states cut ties, as UK services sector growth slows – business live

Arab states cut ties to Qatar as rift over media hack deepens

Saudi Arabia, Bahrain, Egypt, UAE cut diplomatic ties with Qatar

Four countries cut ties with Qatar over national security fears

Everything you need to know about the controversy surrounding Qatar

Former Israeli emissary to Qatar: Hamas wouldn’t survive in Gaza without Doha

UAE and Saudi Arabia cut ties with Qatar – live updates

Saudi Arabia cuts diplomatic ties to Qatar, says Qatari troops pulled from ongoing Yemen war

UAE and Saudi Arabia cut ties with Qatar and shut air, land and sea access

Arab Countries Accuse Qatar Of Supporting Terror, Cut Diplomatic Ties

Four Arab nations cut ties to Qatar

The Latest: Etihad airline suspends flights to Qatar

Maldives severs diplomatic ties with Qatar

Qatar Says It Faces Campaign of Lies, Denies Interfering

The Qatar-Gulf Arab nations conflict is not good news for India

Bahrain, Saudi, Egypt, UAE cut ties with Qatar; Doha regrets ‘unjustified’ decision

Recap: News agency hack blamed for diplomatic meltdown in Qatar

Travel chaos after Qatar flight ban

As neighbours shun Qatar, what is in store for India?

4 nations cut ties with Qatar; impact on Texas A&M campus unknown

MIDEAST STOCKS-Qatar, GCC markets set to drop as ties severed

Saudi Arabia severs all ties with Qatar, closes off borders

Iran blames Donald Trump for escalating Qatar diplomatic crisis

Saudi, UAE, Egypt, Bahrain cut ties with Qatar, accuse it of supporting terrorism

Bahrain announces it is cutting all ties with Qatar

Saudi Arabia, UAE, Egypt & Bahrain cut ties with Qatar for ‘support of terrorists’

Saudi Arabia, UAE, Egypt & Bahrain cut ties with Qatar for ‘support of terrorists’

Key Arab League states cut ties with Qatar over ‘supporting terrorism’

Oil Jumps As Arab Countries Sever Ties With Qatar

Saudi Arabia, Egypt, Gulf States Cut Ties with Qatar Over Terror Ties

Etihad Airways to suspend flights to and from Qatar from Tuesday

Gulf states isolate Qatar over terror claims

Oil Jumps on Gulf Crisis; Stocks Mixed on Economy: Markets Wrap

Oil prices jump amid Qatar diplomatic rift

Qatar stock market tumbles on diplomatic rift with Saudi, GCC states

Middle East countries cut off ties with Qatar, cite terrorism

BREAKING: Major Confrontation Between Saudi, Egypt, UAE Against Qatar Over Terror Support

Checking If Indians Stuck In Qatar, Says Sushma Swaraj, Amid Gulf Crisis

Qatar denounces ‘unjustified’ cut of Gulf ties

Qatar’s Rift With Saudi Arabia Could Turn Up Heat on Oil and Gas Prices

Qatar traders still seek gasoil from Gulf Cooperation Council even as countries cut ties

United Arab Emirates’s Etihad Airways Announces Suspending Flights To Qatar

UAE, Saudi, Bahrain and Egypt cut ties with Qatar

Arab League nations v Qatar: How it all started

Arab nations cut ties with Qatar: Doha says measures ‘unjustified’, based on false, baseless claims

Emirates, Etihad to suspend flights to and from Qatar amid diplomatic dispute

4 nations cut ties with Qatar; impact on Texas A&M campus unknown

Oil jumps as Qatar ditched, London attacks hurt sterling

‘Business as usual’ at CNA Qatar campus, as Arab countries cut ties

As Gulf Nations Move to Isolate Qatar, Here’s How India and Indians Figure In

‘Terrorism, meddling in affairs’: Arab countries cut diplomatic ties with Qatar

Etihad Airways suspends flights to Qatar

Saudi-UAE campaign to isolate Qatar and Iran puts Muslim nations in a bind

Oil prices gain as Saudi Arabia cuts ties with Qatar

Four Arab countries cut links with Qatar

Reasons why Saudi, UAE, Bahrain, Yemen and Egypt severed ties with Qatar

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ