Όλες οι κατηγορίες:

Φανή Πεταλίδου
Ιδρύτρια της Πρωινής
΄Έτος Ίδρυσης 1977
ΑρχικήΚόσμοςΟ Πούτιν πίσω από την κρίση με το Κατάρ, σύμφωνα με το...

Ο Πούτιν πίσω από την κρίση με το Κατάρ, σύμφωνα με το CNN

- Advertisement -

Σύμφωνα με το FBI, η είδηση που προκάλεσε τη διπλωματική κρίση προήλθε από Ρώσους χάκερ

CNN: Το FBI έχει στοιχεία ότι η Ρωσία βρίσκεται πίσω από την κρίση στο Κατάρ – Πώς εμπλέκεται


Άλλη διάσταση παίρνει η διπλωματική κρίση στο Κατάρ, μετά από αποκαλύψεις που φέρνει στο φως στο CNN. Σύμφωνα με το αμερικανικό δίκτυο, που επικαλείται ανώνυμες πηγές, το FBI «βλέπει» την Ρωσία πίσω από τις νέες εξελίξεις στον Αραβικό Κόλπο.

Τις προηγούμενες ημέρες, η Σαουδική Αραβία, τα ΗΑΕ, το Μπαχρέιν, η Αίγυπτος, η Υεμένη και η κυβέρνηση της ανατολικής Λιβύης διακόπτουν τις διπλωματικές τους σχέσεις με το Κατάρ, κατηγορώντας το ότι στηρίζει «την τρομοκρατία». Είχε προηγηθεί επίσκεψη του Αμερικανού προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ, στην Σαουδική Αραβία, όπου ο ίδιος κάλεσε τις χώρες του Κόλπου να σταματήσουν να υποστηρίζουν την τρομοκρατία. Αυτή ήταν και η αφορμή, τα βασίλεια να στραφούν ενάντια στο Κατάρ, το οποίο κατηγορείται ότι έχει φιλικές σχέσεις με το Ιράν.

- Advertisement -

Η αντίληψη ότι το Κατάρ συνδέεται με το Ιράν προκύπτει από μια είδηση που μετέδωσε στις 23 Μαΐου το κρατικό ειδησεογραφικό πρακτορείο της πρώτης χώρας. Το κείμενο άφηνε να εννοηθεί πως ο εμίρης διατηρεί φιλικούς δεσμούς με τους ηγέτες του Ιράν και του Ισραήλ και αναρωτιόταν πόσο διάστημα θα παραμείνει στην εξουσία ο Τραμπ. Να σημειώσουμε ότι το Κατάρ είναι ένας από τους μεγαλύτερους συμμάχους των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με το CNN, το FBI είχε στα χέρια του στοιχεία που έδειχναν ότι η συγκεκριμένη είδηση εμφυτεύτηκε στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του πρακτορείου από Ρώσους χάκερ, μέρες πριν εκδηλωθεί η κρίση. Η υπηρεσία είχε αποστείλει μάλιστα εκπροσώπους της στο Κατάρ στα τέλη του προηγούμενου μήνα, με στόχο να διερευνηθεί η υπόθεση. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ίδιος ο υπουργός Εξωτειρκών του Κατάρ, Mohammed bin Abdulrahman al-Thani,  επιβεβαίωσε ότι η είδηση δεν προέρχεται από ανακοίνωση της κυβέρνησης.

«Ό,τι μας επιρρίπτουν βασίζεται σε παραπληροφόρηση και πιστεύουμε ότι ολόκληρη η κρίση στηρίζεται εκεί», είπε.

Στο σημείο αυτό να υπενθυμίσουμε ότι οι αμερικανικές αρχές διερευνούν και κατά πόσο η Ρωσία επηρέασε το εκλογικό αποτέλεσμα του Νοεμβρίου στις ΗΠΑ, χακάροντας τα ηλεκτρονικά συστήματα καταμέτρησης ψήφων αρκετών εκλογικών κέντρων, ώστε να εκλεγεί ο Τραμπ.

Πηγή {CNN}

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ