Όλες οι κατηγορίες:

Φανή Πεταλίδου
Ιδρύτρια της Πρωινής
΄Έτος Ίδρυσης 1977
ΑρχικήΠολιτικήΚουίκ για διαπραγμάτευση: Γιατι εξακολουθεί να σιωπά η αντιπολίτευση

Κουίκ για διαπραγμάτευση: Γιατι εξακολουθεί να σιωπά η αντιπολίτευση

- Advertisement -

Όσον και να προσπαθεί ο Σόμπλε δεν θα καταφερεί να υποσκάψει τη διαπραγμάτευση-Δήλωση του ΥΦΥΠΕΞ


  • ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΓΙΑ ΤΗN ΤΕΛΙΚΗ ΦΑΣΗ ΤΩΝ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΩΝ
    ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΓΙΑ ΣΥΝΑΡΤΗΣΗ ΜΕΤΡΩΝ ΚΑΙ ΧΡΕΟΥΣ, Η ΣΙΩΠΗ ΤΩΝ ΑΜΝΩΝ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ, ΤΑ ΧΟΝΤΡΑ ΠΑΙXΝΙΔΙΑ ΤΩΝ ΔΙΑΡΡΟΩΝ, ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ, ΤΟ ΝΤΟΚΤΟΡΑ ΤΟΥ ΣΟΪΜΠΛΕ
    Ο Υφυπουργός Εξωτερικών Τέρενς Κουίκ και μέλος του Εθνικού Συμβουλίου των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, παραχώρησε συνέντευξη στον Real FM και τον δημοσιογράφο Νίκο Στραβελάκη για τη πορεία των διαπραγματεύσεων εν όψει του Γιούρογκρουπ της 15ης Ιουνίου.
    Από τις απαντήσεις του, σταχυολογούνται τα εξής βασικά σημεία:
    «Έχουμε απέναντί μας και μία κακή συγκυρία. Ότι η Γερμανία οδεύει προς τις εκλογές της. Ενδεχομένως να είναι ένα θέμα των δυσκολιών που προκαλεί ο Δρ. Σόιμπλε. Αν και μου φαίνεται πως απλά έχει πάρει Ντοκτορά στο να θέλει να σπάει νεύρα. Ντοκτορά στο σπάσιμο νεύρων.  Βέβαια μπορεί να θέλει και να μας διαλύσει ως χώρα, μπορεί να σπάει τα νεύρα της ελληνικής αγοράς, τα νεύρα πολλών, αλλά πάντως σας διαβεβαιώ ότι τα δικά μας τα νεύρα δεν θα τα σπάσει.
    Και νομίζω πως είναι πολύ ξεκάθαρο ότι αν δεν υπάρξει λύση χρέους, εάν δεν υπάρξει λύση με σφραγίδα ΔΝΤ και Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, τότε ισχύει αυτό που διαμηνύει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ . Ότι «πρέπει να ξεχάσουν τα μέτρα, γιατί
  • μέτρα χωρίς λύση για το χρέος, δεν μπορούν να εφαρμοστούν». Είναι από τα συμφωνηθέντα πέρυσι το Μάιο.
    Και κάτι ακόμα: Σήμερα η εφημερίδα ΕΙΔΗΣΕΙΣ, γράφει ότι υπάρχει μυστική συμφωνία Λαγκάρντ με Μέρκελ.
    Αν διάβασα καλά το κείμενο, αυτό το οποίο αναφέρει είναι ότι σπρώχνουν το χρέος για μετά τις γερμανικές εκλογές, με το ΔΝΤ να θέλει να παραμείνει τώρα μέσα χωρίς να εκταμιεύσει χρήματα.
    Φτιάχνουν σενάρια επί σεναρίων. Αλλά θα αποδειχθεί στην πράξη στις 15 του μήνα το τι ακριβώς έχει να γίνει. Το τί ακριβώς σκέφτονται ή συμφώνησαν. Πάντως η Ελλάδα έχει εφαρμόσει στο ακέραιο όλα αυτά τα οποία της αναλογούσαν.
    Αλλά όχι οι δανειστές.
    Στις διαπραγματεύσεις εμείς και υποχωρήσεις κάναμε και βήματα μπροστά κάναμε, όπως για παράδειγμα με τα αντίμετρα και όχι μόνο.
    Αλλά οι δανειστές θέλουν τελικά να το παίξουν σκληρό καρύδι, συμπεριφορά που δεν είναι δυνατόν να δεχτούμε. Γι’ αυτό και λέμε ότι: «Ξεχάστε τα μέτρα χωρίς λύση για το χρέος».
    Επανερχόμενος στο σημερινό δημοσίευμα, τονίζω ότι δεν αμφισβητώ την εγκυρότητα του δημοσιογράφου που το έγραψε. Αλλά ξέρετε ότι υπάρχει και ένα πολύ χοντρό παιχνίδι διαρροών. Δηλαδή, οι υπεράνω υποψίας πρωταγωνιστές ή συμμετέχοντες στις διαπραγματεύσεις, που διαρρέουν θέματα με την πειθώ της εγκυρότητας των λεγομένων τους, μπορεί να παίζουν και αυτοί ένα παιχνίδι.
    Δείτε τι γίνεται με πολλές γερμανικές εφημερίδες που παίρνουν διαρροές, κυρίως από την αυλή του Δρ. Σόιμπλε και ανακατεύουν την τράπουλα συνέχεια.
    Νομίζω ότι εδώ θα πρέπει να σταθούμε με λίγο πιο προσοχή στις μεθοδεύσεις τους.
    Και κάτι τελευταίο για την αντιπολίτευση, η οποία θυμίζω οτι ως κυβέρνηση, στις δικές της διαπραγματεύσεις, πήγαινε στο Παρίσι με άδειες βαλίτσες και τις γύριζε πίσω γεμάτες με νομοσχέδια. Στο Παρίσι γινόταν η ΜΗ διαπραγμάτευση από τις προηγούμενες κυβερνήσεις.
    Σήμερα, αυτή η αντιπολίτευση δεν καταλαβαίνει ότι θα πρέπει επιτέλους να σηκώσει ανάστημα απέναντι σ’ αυτούς που μας συμπεριφέρονται άθλια; Εδώ σηκώνουν τα Επιμελητήρια. Σηκώνει το ΕΒΕΑ. Έχει άποψη και ο ΣΕΒ.
    Λοιπόν; Γιατί αυτή η σιωπή των αμνών από την αντιπολίτευση;»
- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ