Όλες οι κατηγορίες:

Φανή Πεταλίδου
Ιδρύτρια της Πρωινής
΄Έτος Ίδρυσης 1977
ΑρχικήPhoto StoryΤο γυμνό ως τέχνη: 38 αποκαλυπτικές φωτογραφίες

Το γυμνό ως τέχνη: 38 αποκαλυπτικές φωτογραφίες

- Advertisement -

Δείτε το φωτογραφικό αφιέρωμα στο γυμνό της φωτογράφου Σοφία Βόγκελ

Φωτογράφος βγάζει ανθρώπους χωρίς ρούχα στην καθημερινότητά τους για να περάσει ένα μήνυμα


Όταν η φωτογράφος Σοφία Βόγκελ, πήγε στα σπίτια των ανθρώπων που θα φωτογράφιζε για το θέμα «Με και Χωρίς», τους ρώτησε τα χόμπι τους. Έπειτα, τους ζήτησε να κάνουν όσα συνηθίζουν και μετά να τα επαναλάβουν χωρίς ρούχα. Έβγαλε φωτογραφίες και τις δύο φορές και τις τοποθέτησε δίπλα – δίπλα. «Ήθελα να επισημάνω πως το να είσαι γuμνός, πρέπει να είναι τόσο φυσικό, όσο και το να είσαι ντυμένος. Αν το σκεφτείς, είμαστε όλοι γuμνοί κάτω από τα ρούχα μας», αναφέρει η ίδια.

Η Βόγκελ δηλώνει: «Η πίεση του να είσαι σεξουαλικό ον υπάρχει για κάθε άνθρωπο. Παρατηρούμαστε και κρινόμαστε καθημερινά, με τη βιομηχανία της μόδας να επιβάλλει πρότυπα ομορφιάς και να μας επικρίνει. Θέτουμε υψηλούς στόχους για τον εαυτό μας και θέλω να εκφραστώ εναντίον αυτών των γελοίων προτύπων». «Με την παρουσίαση όλων των διαφορετικών μορφών σώματος και φυσικών στάσεων, θα ήθελα να δείξω ότι όλοι είναι όμορφοι με το δικό τους τρόπο.

- Advertisement -

Δεν πρέπει να συνδέεται με τη σεξουαλικότητα κάθε γuμνή φωτογραφία». Τα πορτραίτα της δεν έχουν καμία σεξουαλική έννοια, αν και η γuμνότητα είναι έντονη. Όσοι φωτογραφήθηκαν δεν είναι μοντέλα, αλλά απλοί άνθρωποι που ένιωσαν μια σύνδεση με τη σειρά φωτογραφιών της Βόγκελ και έμαθαν για αυτήν μέσα από συζητήσεις και με τη βοήθεια του διαδικτύου. Η φωτογράφος απαθανάτισε εκπαιδευτικούς, οδοντιάτρους, δικηγόρους και άλλους εθελοντές. Οι περισσότεροι από αυτούς είναι νεαροί. «Δυστυχώς αυτή τη στιγμή, είμαι σε θέση να φωτογραφίζω μόνο τις νεότερες γενιές, αλλά θα ήθελα πολύ να δουλέψω με ένα ευρύ φάσμα ηλικιών», προσθέτει.







































Πηγή

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ