Όλες οι κατηγορίες:

Φανή Πεταλίδου
Ιδρύτρια της Πρωινής
΄Έτος Ίδρυσης 1977
ΑρχικήΕυρωπαϊκη Ένωση11 δισεκατομμύρια ευρώ η στήριξη της Ε.Ε για την ανάπτυξη της απασχόλησης...

11 δισεκατομμύρια ευρώ η στήριξη της Ε.Ε για την ανάπτυξη της απασχόλησης στην Ελλάδα

- Advertisement -

Δύο χρόνια από την έναρξη του προγράμματος «Νέο ξεκίνημα για την απασχόληση και την ανάπτυξη στην Ελλάδα»

“Νέο ξεκίνημα για την Απασχόληση και την ανάπτυξη στην Ελλάδα”


Δύο χρόνια αργότερα (10 Ιουνίου 2017)

Στα μέσα του 2015, η Ελλάδα υπέβαλε αίτηση και της χορηγήθηκε πρόγραμμα στήριξης της σταθερότητας στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ΕΜΣ). Η Επιτροπή πρότεινε σειρά μέτρων για την κινητοποίηση ποσού έως και 35 δισ. ευρώ, στο πλαίσιο διαφόρων χρηματοδοτικών προγραμμάτων της ΕΕ για την περίοδο 2014-2020, και στις 15 Ιουλίου 2015 εξέδωσε ανακοίνωση με τίτλο «Νέο ξεκίνημα για την απασχόληση και την ανάπτυξη στην Ελλάδα», με στόχο να συνδράμει την Ελλάδα.

Ως αποτέλεσμα των εν λόγω έκτακτων μέτρων, η Ελλάδα έλαβε περίπου 2 δισ. ευρώ από χρηματοδοτικά κονδύλια της ΕΕ κατά τα έτη 2015 και 2016, επιπλέον των όσων είχαν ήδη προγραμματιστεί. Η εν λόγω εμπροσθοβαρής χρηματοδότηση έχει συμβάλει στη στήριξη της οικονομίας σε μια εποχή ανεπαρκούς χρηματοοικονομικής ρευστότητας.

- Advertisement -

Μέχρι τις 10 Ιουνίου 2017, 2 έτη μετά το σχέδιο για την απασχόληση και την ανάπτυξη, η Ελλάδα έλαβε περίπου 11 δισεκατομμύρια ευρώ από κονδύλια της ΕΕ, γεγονός που την έφερε επικεφαλής στην  απορρόφηση κονδυλίων από τα διαρθρωτικά ταμεία της ΕΕ για την περίοδο 2007-2013, και μεταξύ των χωρών με τις καλύτερες επιδόσεις στη χρήση κονδυλίων της ΕΕ για την περίοδο 2014-2020 από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης, το Ταμείο Συνοχής και το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο.

Δείτε την λεπτομερή έκθεση (στα αγγλικά) εδώ.

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ