Όλες οι κατηγορίες:

Φανή Πεταλίδου
Ιδρύτρια της Πρωινής
΄Έτος Ίδρυσης 1977
ΑρχικήΠολιτικήΣτο Μημείο Γενοκτονίας των Αρμενίων ο Τέρενς Κουίκ

Στο Μημείο Γενοκτονίας των Αρμενίων ο Τέρενς Κουίκ

- Advertisement -

Επίσκεψη με νόημα του Υφ.ΥΠΕΞ στην πρωτεύουσα της Αρμενίας


«Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΕΝ ΠΑΡΑΓΡΑΦΕΤΑΙ, ΔΕΝ ΞΕΧΝΙΕΤΑΙ ΚΑΙ ΤΙΜΑΤΑΙ»

Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΣΤΟ ΜΝΗΜΕΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΤΩΝ ΑΡΜΕΝΙΩΝ

Ο Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Τέρενς Κουίκ, ολοκληρώνοντας την επίσημη επίσκεψή του στο Ερεβάν, κατέθεσε στεφάνι στο Μνημείο και επισκέφθηκε το Μουσείο της Γενοκτονίας των Αρμενιών.

- Advertisement -

«Η ιστορία δεν παραγράφεται, δεν ξεχνιέται και τιμάται» έγραψε στο βιβλίο των επισκεπτών, για να προσθέσει στα τοπικά ΜΜΕ την εξής δήλωση:

«Η Γενοκτονία των Αρμενίων, με τα εκατοντάδες χιλιάδες θύματα, είναι ένα από τα τραγικότερα γεγονότα της ανθρωπότητας και συντριπτικά τα τεκμήρια που εκτίθενται στο εδώ Μουσείο. Κανείς δεν μπορεί να τα αγνοεί και να αμφισβητήσει.

Το στεφάνι που κατέθεσα πριν λίγο στο Μνημείο και τα δύο λουλούδια δίπλα στην άσβεστη φλόγα του, είναι μία ελάχιστη ένδειξη τιμής εκ μέρους της Ελληνικής Δημοκρατίας και του ελληνικού λαού».

Τον Υφυπουργό συνόδευαν η Πρέσβης κα Ν. Βράιλα, η Σύμβουλος Πρεσβείας Α’ κα Α. Παπαθανάση, η Διευθύντρια του Διπλωματικού του Γραφείου κα Μάγια Σολωμού και αντιπροσωπεία της ελληνικής ομογένειας στην Αρμενία.

- Advertisement -

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΟ ΕΡΕΒΑΝ ΤΟΥ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΜΕ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΜΟΓΕΝΕΙΑΣ ΤΗΣ ΑΡΜΕΝΙΑΣ

Με τα Προεδρεία της Ομοσπονδίας και των Κοινοτήτων της ελληνικής Ομογένειας από πόλεις της Αρμενίας, συναντήθηκε ο Υφυπουργός Εξωτερικών κ.Τέρενς Κουίκ.

H συνάντηση εργασίας πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Ελληνικής Πρεσβείας στο Ερεβάν και παρούσες ήσαν η πρέσβης κα Ν. Βράιλα, η Σύμβουλος της Πρεσβείας κα Α. Παπαθανάση και η Διευθύντρια του Διπλωματικού του Γραφείου κα Μάγια Σολωμού.

Στον Υφυπουργό, αφού εκφράστηκαν οι ευχαριστίες για τη συμπαράσταση του ΥΠΕΞ και την οικονομική τους στήριξη από την Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού, οι εκπρόσωποι της Ομογένειας συζήτησαν θέματα σχετικά με την διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας, τις πολιτιστικές εκδηλώσεις, τη συμμετοχή παιδιών της Ελληνο-Αρμενικής Διασποράς σε θερινές κατασκηνώσεις στην Ελλάδα, την ενίσχυση του Ελληνικού Ιατρικού Κέντρου «Ιπποκράτης» και την επίσπευση των διαδικασιών απόδοσης της ελληνικής Ιθαγένειας σε δικαιούχους ομογενείς.

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ