Όλες οι κατηγορίες:

Φανή Πεταλίδου
Ιδρύτρια της Πρωινής
΄Έτος Ίδρυσης 1977
ΑρχικήΕυρωπαϊκη ΈνωσηΦουντούλης: αύξησης των κρουσμάτων ηπατίτιδας, φυματίωσης και HIV λόγω παράνομης μετανάστευσης

Φουντούλης: αύξησης των κρουσμάτων ηπατίτιδας, φυματίωσης και HIV λόγω παράνομης μετανάστευσης

- Advertisement -

Παρέμβαση στην ολομέλεια του ευρωκοινοβουλίου του ευρωβουλευτή της Χρυσής Αυγής

Λ. ΦΟΥΝΤΟΥΛΗΣ: Η μετανάστευση θέτει σε κίνδυνο την δημόσια υγεία.


Κατά την διάρκεια της συζήτησης στην ολομέλεια του ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο σχετικά με την αύξηση των κρουσμάτων ηπατίτιδας, φυματίωσης και HIV, έλαβε τον λόγο ο ευρωβουλευτής της Χρυσής Αυγής, Λάμπρος Φουντούλης. Στην παρέμβαση του τόνισε πως υπάρχει κενό ενημέρωσης στους νέους σχετικά με τους κινδύνους από αυτού του είδους τα νοσήματα. Επιπλέον, τόνισε πως η αιτία της αύξησης των κρουσμάτων δεν είναι άλλη από την είσοδο εκατομμυρίων λαθρομεταναστών, προερχομένων από χώρες με ανύπαρκτα συστήματα υγείας. Τέλος, ζήτησε τον άμεσο έλεγχο όσων εισέρχονται στην Ευρώπη.

Ακολουθεί ολόκληρο το κείμενο της παρέμβασης:

- Advertisement -

“Η αλματώδης αύξηση των κρουσμάτων σοβαρών λοιμώξεων στην Ευρώπη, όπως η φυματίωση, ο HIV και η ηπατίτιδα, δείχνει ξεκάθαρα σε όλους μας πως η επικινδυνότητα για την  υγεία των Ευρωπαίων Πολιτών αυξάνεται.

Ας εστιάσουμε στις αιτίες αυτής της αύξησης. Οι νέοι πολίτες αδυνατούν ακόμη και σήμερα να συνειδητοποιήσουν τον κίνδυνο που διατρέχουν από αυτές τις ασθένειες, μιας και μεγάλωσαν σε ένα περιβάλλον που στόχευε περισσότερο στην σεξουαλική απελευθέρωση και λιγότερο στους κινδύνους από την μετάδοση των σεξουαλικώς μεταδιδόμενων νοσημάτων.

Επίσης, με την δραματική αύξηση των μεταναστευτικών ροών, έχουν ανεξέλεγκτα εισέλθει στην Ευρώπη φορείς που προέρχονται από χώρες με υποτυπώδη συστήματα υγείας και μεγάλος αριθμός των κρουσμάτων παρατηρείται σε αυτά ακριβώς τα άτομα.

Οι λύσεις που προτείνω είναι, αρχικά μια μεγάλη εκστρατεία ενημέρωσης ώστε να αντιληφθούν οι πολίτες το πρόβλημα στο πραγματικό του μέγεθος. Επιπλέον, θεωρώ αναγκαίο τον αυστηρό υγειονομικό έλεγχο όσων εισέρχονται στην Ένωση. Τέλος, προτείνω αντί για την αμφίβολης αξίας χρηματοδότηση τρίτων κρατών, που συχνά καταλήγει στις τσέπες αξιωματούχων, να στηρίξουμε κέντρα υγείας και ενημέρωσης σε αυτά τα κράτη, ώστε να εξασφαλίσουμε πως θα επιτελούν το καλλίτερο δυνατό έργο.”

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ