Όλες οι κατηγορίες:

Φανή Πεταλίδου
Ιδρύτρια της Πρωινής
΄Έτος Ίδρυσης 1977
ΑρχικήΕυρωπαϊκη ΈνωσηΦουντούλης: η Ε.Ε. επιτρέπει την φοροπαοφυγή στις μεγάλες πολυεθνικές

Φουντούλης: η Ε.Ε. επιτρέπει την φοροπαοφυγή στις μεγάλες πολυεθνικές

- Advertisement -

Για υποκριτική στάση κατηγόρησε την Ε.Ε. ο ερωβουλευτής της Χρυσής Αυγής στην ολομέλεια του ευρωκοινοβουλίου σχετικά με την διαφάνεια στην φορολογία των μεγάλων επιχειρήσεων

Λ. ΦΟΥΝΤΟΥΛΗΣ: Απαιτούμε δίκαιους φόρους.


Στην συνεδρίαση της ολομέλειας του ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο και στην συζήτηση σχετικά με την διαφάνεια στην φορολογία των μεγάλων επιχειρήσεων, έλαβε τον λόγο ο ευρωβουλευτής της Χρυσής Αυγής, Λάμπρος Φουντούλης. Στην παρέμβαση του τόνισε πως δεν πρέπει απλά να εστιάζουμε στην διαφάνεια της φορολογίας των μεγάλων επιχειρήσεων, αλλά κυρίως να δημιουργηθεί ένα δίκαιο φορολογικό σύστημα το οποίο θα επιτρέπει στους μικρούς και μεσαίους επιχειρηματίες να αναπτύξουν τις εταιρείες τους. Επιπλέον, τόνισε την υποκρισία της Ενώσεως, που ενώ δήθεν κόπτεται για την διαφάνεια, επιτρέπει την νομότυπη φοροαποφυγή από τις μεγάλες πολυεθνικές.

Ολόκληρο το κείμενο της παρεμβάσεως:

- Advertisement -

“Το φορολογικό αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα στα κράτη της Ευρώπης και ίσως το μεγαλύτερο εμπόδιο στην ανάπτυξη και στην προσπάθεια εξόδου από την οικονομική κρίση. Δυστυχώς, τα περισσότερα φορολογικά συστήματα στις ευρωπαϊκές χώρες έχουν δομηθεί έτσι ώστε να ευνοούν τις μεγάλες πολυεθνικές εταιρείες και εναποθέτουν το μεγαλύτερο μέρος των βαρών στους αδύναμους πολίτες και στις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις. Επιπλέον, κάποιες χώρες της Ένωσης λειτουργούν σαν φορολογικοί παράδεισοι, με αποτέλεσμα η φοροαποφυγή να καθίσταται ακόμη πιο εύκολη και νόμιμη για όσους διαθέτουν τα μέσα, ενώ απολαμβάνουν και τα οφέλη της ελεύθερης διακίνησης κεφαλαίων και αγαθών στην Ένωση.

Εύκολα λοιπόν καταλήγουμε στο συμπέρασμα πως πρέπει αρχικά να θεσπιστούν δίκαια φορολογικά συστήματα και ο φόρος να είναι ανάλογος του εισοδήματος. Δεν είναι δυνατόν να ζητούμε σήμερα στην Ελλάδα από μικρές επιχειρήσεις να πληρώνουν συνολικές επιβαρύνσεις που ανέρχονται μέχρι και στο 70% του συνολικού εισοδήματος. Επιπλέον, πρέπει να επανεξετάσουμε την ελεύθερη διακίνηση κεφαλαίων και αγαθών διότι προφανώς δεν λειτουργεί χωρίς ενιαίο φορολογικό σύστημα σε όλη την Ένωση. Όμως κάτι τέτοιο μας βρίσκει αντίθετους για λόγους εθνικής κυριαρχίας.”

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ