Όλες οι κατηγορίες:

Φανή Πεταλίδου
Ιδρύτρια της Πρωινής
΄Έτος Ίδρυσης 1977
ΑρχικήΑπόψειςΟ Αρχηγός ΓΕΕΘΑ στις ΗΠΑ-Τι συμβαίνει με τη Σούδα;

Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ στις ΗΠΑ-Τι συμβαίνει με τη Σούδα;

- Advertisement -

Είναι ώρα να αρχίσουμε να αντιλαμβανόμαστε τη στρατηγική σημασία της χώρας μας

Οι Αμερικανοί υποδέχονται τον Έλληνα Α/ΓΕΕΘΑ …Με το βλέμμα στη Βάση της Σούδας !


Από 4 έως 7 Ιουλίου 2017, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ, θα επισκεφθεί τις ΗΠΑ. Κατά την παραμονή του, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ θα συναντηθεί στις 5 Ιουλίου στην Ουάσινγκτον με τον Αρχηγό των Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΠΑ-Chairman of the Joint Chiefs of Staff, General Joseph F. Dunford US Marine Corps.

- Advertisement -

Ενω θα συμμετάσχει από 6 έως 7 Ιουλίου 2017 στην 2η διάσκεψη του ΟΗΕ στην Ν. Υόρκη, σε επίπεδο Αρχηγών ΓΕΕΘΑ, με αντικείμενο τις ειρηνευτικές επιχειρήσεις.

Από το Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, η Μεσόγειος είναι σπίτι του αμερικανικού 6ου Στόλου, η αποστολή του οποίου είναι να διεξάγει θαλάσσιες επιχειρήσεις και αποστολές και σε συνεργασία για να προάγει στην ασφάλεια και τη σταθερότητα στην Ευρώπη και την Αφρική έγραψε σε ανάλυσή του στην Washington Times ο κ. Γιάννης Σητιλίδης (John Sitilides) της Trilogy Advisors επισημαίνοντας πόσο πολύτιμο λιμάνι αποτελεί η Σούδα στην Κρήτη για τις ΗΠΑ.

«Εν μέσω γεοπολιτικού χάους στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, υπάρχει μία βάση από όπου οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοι του ΝΑΤΟ προωθούν την στρατιωτική τους ισχύ πιο αποτελεσματικά προς κάθε κατεύθυνση: Τη βάση του Αμερικανικού Ναυτικού στον Κόλπο της Σούδας στο ελληνικό νησί της Κρήτης», επεσήμανε το άρθρο.

«Μολις 785 μίλια από τη Συρία, 570 μίλια από το Σουέζ και 200 μίλια από την ανατολική Λιβύη, η βάση της Σούδας, τακτικά λειτουργεί ως επιχειρησιακή βάση, ναυτικός σταθμός και σταθμός για όπλα του Πολεμικού Ναυτικού, για περιπολίες αμυντικές του 6ου Στόλου και του ΝΑΤΟ κατά της τρομοκρατίας, κατά βαλιστικών πυραύλων, αναγνωριστικές αποστολές και υποστήριξη με ανεφοδιασμό στον αέρα για πολυεθνικές επιχειρήσεις όπως η «Odyssey Lighting» κατά του Ισλαμικού Κράτους στη Λιβύη», ανέφερε o κ. Σητιλίδης», προσθέτοντας:

«Αυτή η στρατηγική τοποθεσία, ενισχύθηκε από τον υπουργό Αμυνας, Τζέιμς Μάτις όταν υποδέχθηκε τον υπουργό Αμυνας της Ελλάδας, Παναγιώτη Καμμένο στο Πεντάγωνο τον Μάρτιο και καθιστά τη Σούδα, ενα ζωτικής σημασίας σταθμό πρώτης γραμμής για αποστολές ευρωπαϊκές, αφρικανικές, κεντρικά, νότια και μεταφορά στρατευμάτων».

«Η κυβέρνηση Τραμπ βλέπει με καλό μάτι στη σταθερή δέσμευση της Ελλάδας για αμυντικές δαπάνες όπως υπάρχει η δέσμευση στο ΝΑΤΟ, η οποία έχει διατηρηθεί για πάνω από 30 χρόνια, ακόμη και στην περίοδο της μεγάλης οικονομικής ύφεσης, τα τελευταία 8 χρόνια», υπογράμμιζε.

- Advertisement -

Οι Αμερικανοί υποδέχονται τον Έλληνα Αρχηγό του ΓΕΕΘΑ που φτάνει σήμερα στις ΗΠΑ με το βλέμμα στη Σούδα …Το θέμα είναι όμως τι πρέπει να δώσουν για Ανταλάγμα !

Σχολιο :Καιρός είναι να αρχίζουμε να ζητάμε και εμείς …..

Πηγή

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ