Όλες οι κατηγορίες:

Φανή Πεταλίδου
Ιδρύτρια της Πρωινής
΄Έτος Ίδρυσης 1977
ΑρχικήΠολιτικήΤηλεφωνική επικοινωνία Τσίπρα-Πενς για το Κυπριακό

Τηλεφωνική επικοινωνία Τσίπρα-Πενς για το Κυπριακό

- Advertisement -

Ο Αντιπρόεδρος των ΗΠΑ κάλεσε τον Έλληνα Πρωθυπουργό να επισκεφτεί την Ουάσινγκτον

Τηλεφωνική επικοινωνία του Πρωθυπουργού με τον Αντιπρόεδρο των ΗΠΑ


Ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αντιπρόεδρο των ΗΠΑ, Μάικ Πέινς κατά τη οποία συζήτησαν για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό, τις περιφερειακές εξελίξεις και τις διμερείς σχέσεις.

Από την πλευρά του Μ. Πέινς απηύθυνε πρόσκληση στον Ελληνα πρωθυπουργό να επισκεφθεί την Αμερικανική πρωτεύουσα, σύμφωνα με το Real.gr.

- Advertisement -

Το Μαξίμου ανακοίνωσε ότι κ. Τσίπρας, θα ενημερώσει την Τρίτη 11 Ιουλίου, στις 11:00 την Ολομέλεια της Βουλής για τις εξελίξεις στη διαπραγμάτευση σχετικά με το Κυπριακό ζήτημα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που μεταδόθηκαν από τον Λευκό Οίκο, η συνομιλία μεταξύ των δύο ηγετών κινήθηκε σε πολύ θετικό κλίμα, με τον κ. Πενς να απευθύνει στον κ. Τσίπρα πρόσκληση προκειμένου να επισκεφθεί σύντομα την Ουάσιγκτον.

Συγκεκριμένα, οι δύο ηγέτες επιβεβαίωσαν τους στενούς δεσμούς μεταξύ Ελλάδας και ΗΠΑ, ενώ ο κ. Πενς συνεχάρη τον Ελληνα πρωθυπουργό για την πρόοδο που έχει σημειώσει η Ελλάδα προς την ανάκαμψη και την οικονομική ανάπτυξη.

Παράλληλα, ο κ. Πενς ευχαρίστησε τον κ. Τσίπρα για τον ρόλο της Ελλάδας ως πυλώνα σταθερότητας στην περιοχή, για την συμβολή της στο ΝΑΤΟ αλλά και για την στρατιωτική συνεργασία της χώρας με τις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο οι δύο ηγέτες εξέφρασαν τη λύπη τους για το «ναυάγιο» των διαπραγματεύσεων στο Κυπριακό κατά τη Διάσκεψη στο Κρανς Μοντάνα της Ελβετίας και ο Αντιπρόεδρος των ΗΠΑ υπογράμμισε τη συνεχή αμερικανική στήριξη για μια συνολική διευθέτηση του Κυπριακού που θα οδηγήσει στην επανένωση του νησιού ως δικοινοτική – διζωνική ομοσπονδία.

Η ανακοίνωση του Λευκού Οίκου έχει ως εξής: «Ο Αντιπρόεδρος μίλησε τηλεφωνικά σήμερα με τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας Αλέξη Τσίπρα. Οι ηγέτες επιβεβαίωσαν τους διαρκούς δεσμούς μεταξύ Ελλάδας και Ηνωμένων Πολιτειών.

Ο Αντιπρόεδρος συνεχάρη τον Πρωθυπουργό για την πρόοδο της Ελλάδας προς την ανάκαμψη από την οικονομική κρίση και τον ευχαρίστησε για τον ρόλο της Ελλάδας ως πυλώνα σταθερότητας στην περιοχή, τις συνεισφορές της στο ΝΑΤΟ και τη στρατιωτική συνεργασία με τις Ηνωμένες Πολιτείες. Οι ηγέτες εξέφρασαν τη λύπη τους για το γεγονός ότι η Διάσκεψη για την Κύπρο έκλεισε την περασμένη εβδομάδα χωρίς συμφωνία διευθέτησης και ο Αντιπρόεδρος υπογράμμισε τη συνεχιζόμενη υποστήριξη των ΗΠΑ για μια συνολική διευθέτηση για την επανένωση του νησιού στην βάση της διζωνικής και δικοινοτικής ομοσπονδίας.

- Advertisement -

Ο Αντιπρόεδρος έδωσε στον Τσίπρα πρόσκληση να επισκεφθεί την Ουάσινγκτον και οι ηγέτες συμφώνησαν να συναντηθούν στο εγγύς μέλλον».

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ