Όλες οι κατηγορίες:

Φανή Πεταλίδου
Ιδρύτρια της Πρωινής
΄Έτος Ίδρυσης 1977
ΑρχικήΑναλύσειςΣτα άκρα η κόντρα Ερντογάν-Ισραήλ: Κάλεσμα βίας του Σουλτάνου εναντίον του Ισραήλ

Στα άκρα η κόντρα Ερντογάν-Ισραήλ: Κάλεσμα βίας του Σουλτάνου εναντίον του Ισραήλ

- Advertisement -

Νετανιάχου: Η Τουρκία είναι η τελευταία που μπορεί να κάνει κυρηγμα στο Ισραήλ-Η εποχή της οθωμανικής Αυτοκρατορίας έχει περάσει ανεπιστρεπτί


Ο πρόεδρος της Τουρκίας δήλωσε ότι το Ισραήλ θα υποστεί το μεγαλύτερο μέρος των συνεπειών από την διαμάχη για την πλατεία των Τεμενών. Σύμφωνα με το NEWS247,  o πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κάλεσε χθες τους μουσουλμάνους από όλο τον κόσμο να «επισκεφτούν» και να «προστατέψουν» την Ιερουσαλήμ έπειτα από τις αιματηρές συγκρούσεις που ξέσπασαν τις τελευταίες ημέρες ανάμεσα σε Παλαιστίνιους διαδηλωτές και τις ισραηλινές δυνάμεις ασφαλείας μετά την απόφαση του Ισραήλ να τοποθετήσει συσκευές ανίχνευσης μετάλλων στις εισόδους της Πλατείας Τεμενών.

«Θα ήθελα να καλέσω όλους τους συμπολίτες μου και τους μουσουλμάνους όλου του κόσμου που έχουν την δυνατότητα. . . να επισκεφτούν την Ιερουσαλήμ και το τέμενος αλ Άκσα», τόνισε ο Ερντογάν, απευθυνόμενος σε βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AK) στο κοινοβούλιο… «Ελάτε να προστατέψουμε όλοι μαζί την Ιερουσαλήμ», είπε χαρακτηριστικά.

«Το Ισραήλ, που δεν δείχνει κανένα σεβασμό για το τέμενος αλ Άκσα και το Θόλο του Βράχου, θα υποστεί την μεγαλύτερη ζημιά», σημείωσε ο Τούρκος πρόεδρος.

- Advertisement -

Νωρίτερα σήμερα το πρωί, σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου του ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου, οι αρχές αποφάσισαν την αφαίρεση των ανιχνευτών και την αντικατάστασή τους με «έξυπνες» συσκευές παρακολούθησης.

«Αναμένουμε το Ισραήλ να κάνει βήματα για την ειρήνη στην περιοχή», τόνισε ο Ερντογάν, σχολιάζοντας την απόφαση αυτή των ισραηλινών αρχών.

Παράλληλα επισήμανε ότι επικοινώνησε με τον Ισραηλινό ομόλογό του Ρέουβεν Ρίβλιν και του δήλωσε ότι οι μουσουλμάνοι που επισκέφτονται το τέμενος αλ Άκσα δεν μπορεί να αντιμετωπίζονται σαν τρομοκράτες.

«Δεν μπορούμε να δεχτούμε επίσης Εβραίους να πηγαίνουν σε συναγωγές και να αντιμετωπίζονται σαν τρομοκράτες» δήλωσε.

Νετανιάχου: Επίθεση σε Ερντογάν με αναφορές στην τουρκική εισβολή

Επίθεση στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εξαπέλυσε ο Πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπέντζαμιν Νετανιάχου, χαρακτηρίζοντας τον «υποκριτή», μετά και την καταδίκη της χώρας του από τον Πρόεδρο της Τουρκίας, σχετικά με τις ταραχές που εκτυλίχθησαν στα Ιεροσόλυμα.

- Advertisement -

Σ’υμφωνα με το ΚΥΠΕ, ο Πρωθυπουργός του Ισραήλ, επικαλούμενος την Τουρκική εισβολή του 1974 και κατοχή κυπριακών εδαφών, τονίζει πως «ο Ερντογάν είναι ο τελευταίος άνθρωπος που μπορει να κάνει κύρηγμα στο Ισραήλ».

Πέρασε ανεπιστρεπτί η Οθωμανική  αυτοκρατορία 

Στο ίδιο κλίμα ήταν και οι δηλώσεις του ισραηλινό ΥΠΕΞ απαντώντας στον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος απηύθυνε χθες έκκληση προς όλους τους μουσουλμάνους να επισκεφθούν το τέμενος Ακσά στα Ιεροσόλυμα, οι ημέρες της Οθωμανικής αυτοκρατορίας πέρασαν ανεπιστρεπτί.

«Οι δηλώσεις του Προέδρου της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είναι εντελώς άτοπες, αβάσιμες και διαστρεβλωμένες», αναφέρει το ισραηλινό ΥΠΕΞ, προσθέτοντας ότι η πρωτεύουσα του εβραϊκού λαού ήταν, είναι και θα είναι για πάντα η Ιερουσαλήμ.

«Σε αντίθεση με το δικό σου παρελθόν, η Κυβέρνηση της Ιερουσαλήμ αποτελεί το θεματοφύλακα της ασφάλειας όλων των μειονοτήτων και των θρησκευτικών ελευθεριών και σέβεται τα δικαιώματά τους. Αυτοί που μένουν σε γυάλινα παλάτια, ας μην πετάνε πέτρες στους γείτονές τους», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Έκκληση Ερντογάν σε όλους τους μουσουλμάνους να επισκεφθούν Μετσζιντί Ακσά

Υπενθυμίζουμαι ότι χθες ο ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν μιλώντας στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός του απηύθυνε έκκληση σε όλους τους μουσουλμάνους να επισκεφθούν το Μεστζιντί Ακσά στα Ιεροσόλυμα.

«Με αφορμή τον αγώνα κατά της τρομοκρατίας προσπαθούν να πάρουν από τα χέρια των μουσουλμάνων το Μεστζίντί Ακσά. Ακούσαμε για την απομάκρυνση των ανιχνευτών μετάλλων και ελπίζουμε ότι θα υπάρξει συνέχεια. Κάνω έκκληση σε όλους τους μουσουλμάνους.

Όσοι έχουν την δυνατότητα να επισκεφθούν το Μεστζιντί Ακσά στα Ιεροσόλυμα να το κάνουν. Και αυτοί που δεν μπορούν να πάνε να στείλουν βοήθεια στους εκεί αδελφούς μας. Αλλά να στηρίξουμε όπως στην Μέκκα και την Μεδίνα. Δεν έχουμε κανένα πρόβλημα με την πίστη και τη προσευχή ούτε των χριστιανών, ούτε των Εβραίων», ανέφερε.

Για τους S400 ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι εδώ και χρόνια η Ελλάδα που είναι μέλος του ΝΑΤΟ χρησιμοποιεί S300. «Γιατί ενοχλούνται; Εμείς αυτή τη στιγμή κάναμε βήματα με την Ρωσική Ομοσπονδία, βάλαμε υπογραφές. Μακάρι να δούμε τους S400 στη χώρα μας και θα προχωρήσουμε σε διαδικασία κοινής παραγωγής», ανέφερε.

Πηγή:

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ