Όλες οι κατηγορίες:

Φανή Πεταλίδου
Ιδρύτρια της Πρωινής
΄Έτος Ίδρυσης 1977
ΑρχικήΚόσμοςΆνω κάτω ο Λευκός Οίκος: Ο Τραμπ δείχνει την έξοδο σε Σέσιονς...

Άνω κάτω ο Λευκός Οίκος: Ο Τραμπ δείχνει την έξοδο σε Σέσιονς καιΤίλερσον

- Advertisement -

Εν αναμονή ανασχηματισμού και νέες εντάσεις στους Ρεπουμπλικάνους

Κόλαση στον Λευκό Οίκο: Υπ ατμόν ο Σέσιονς, σε «διακοπές» ο Τίλερσον


Νέα πολτική κρίση κατάφερε να προκαλέσει με τις πρόσφατες συνεντεύξεις του στους New York Times και τη Wall Street Journal ο Ντόναλντ Τραμπ, καθώς τα σχόλιά του για τον υπουργό Δικαιοσύνης προκάλεσαν την έκρηξη του υπουργού Εξωτερικών, ο οποίος βρίσκεται σε διακοπές μιας εβδομάδας τη στιγμή που οι ΗΠΑ καλούνται να αντιμετωπίσουν καυτά μέτωπα.

Αν και ήταν γνωστό της πάση ότι ο υπουργός Δικαιοσύνης, Τζεφ Σέσιονς είχε πέσει από καιρό σε δυσμένεια, οι χειρισμοί και η δημόσια απαξίωση του Σέσιονς από τον Ντόναλντ Τραμπ δημιούργησαν ιδιαίτερα αρνητικό κλίμα στο υπουργικό Συμβούλιο.

- Advertisement -

Ο υπουργός Εξωτερικών, Ρεξ Τίλερσον, έχει κατ επανάληψη διαφωνήσει με τον Λευκό Οίκο σε ζητήματα πολιτικής, ενώ έχει ακολουθήσει αυτόνομη πολιτική σε μια σειρά από ζητήματα, ξεκινώντας από την κρίση στο Κατάρ, τη Συρία και φτάνοντας μέχρι στις σχέσεις ΕΕ και NATO. Οι φήμες για «πρόωρη απχώρηση» του Ρεξ Τίλερσον οργιάζουν στην Ουάσιγκτον, ενώ η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου προσπέρασε ερώτηση για τα «αισθήματα» του υπουργού Εξωτερικών σε αυτή τη φάση.

Ολιγοήμερες «διακοπές» όχι όμως παραίτηση φαίνεται ότι ετοιμάζει και ο υπουργός Άμυνας Τζέιμς Μάτις, που επίσης έχει διαφωνίες με τον Λευκό Οίκο σε ζητήματα πολιτικής, δίνοντας εικόνα ότι το υπουργικό συμβούλιο του Ντόναλντ Τραμπ βρίσκεται σε φάση αποσύνθεσης.

Τα προβλήματα στο υπουργικό Συμβούλιο ακολουθούν το μπαράζ παραιτήσεων στον Λευκό Οίκο με την αποχώρηση και αντικατάσταση του Διευθυντή Επικοινωνίας και του εκπροσώπου Τύπου, καθώς και τις φήμες για επιδείνωση του κλίματος στις σχέσεις του Ντόναλντ Τραμπ με τον προσωπάρχη του.

Τούτων δοθέντων φαίνεται ότι εν μέσω καλοκαιριού ο Ντόναλντ Τραμπ θα αναγκαστεί σε ανασχηματισμό τόσο στην κυβέρνηση όσο και στον Λευκό Οίκο, ενώ θα ενταθούν και οι συγκρούσεις εντός του Ρεπουμπλικανικού κόμματος.

Πηγή

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ