Όλες οι κατηγορίες:

Φανή Πεταλίδου
Ιδρύτρια της Πρωινής
΄Έτος Ίδρυσης 1977
ΑρχικήΕπικαιρότηταΑξιωματούχος της Ισραηλινής Υπηρεσίας Αντικατασκοπίας DMI αμφισβητεί ότι οι ΗΠΑ μπορούν να...

Αξιωματούχος της Ισραηλινής Υπηρεσίας Αντικατασκοπίας DMI αμφισβητεί ότι οι ΗΠΑ μπορούν να χτυπήσουν την Β. Κορέα!

- Advertisement -

Απαραίτητο το προληπτικό χτύπημα εναντίον της Πιονγιάνγκ σύμφωνα με τον Amos Yadlin, αλλά θα προκαλέσει αντίποινα που οι ΗΠΑ δεν μπορούν να διαχειριστούν

Ο πρώην επικεφαλής της Ισραηλινής Υπηρεσίας Αντικατασκοπίας της Ισραηλινής Πολεμικής Αεροπορίας, αμφιβάλλει ότι η αμερικανική αντικατασκοπία λειτοργεί ικανοποιητικά για να χτυπήσει την Βόρεια Κορέα. Όπως γράφουν οι Times of Israel, o Amos Yadlin υποστηρίζει ότι ο Trump, χρριάζεται ένα προληπτικό και ξεκάθαρο χτύπημα, «προειδοποιώντας ότι η στρατιωτική δράση θα ήταν απαραίτητ για να αποφευχθούν επικίνδυνα αντίποινα

Ο πρώην επικεφαλής της Στρατιωτικής Αντικατασκοπίας του Ισραήλ υποστηριξε πως το προληπτικό χτύπημα κατά της Βόρειας Κορέας είναι απαραίτητο μετά από από μια ενδεχόμενη δοκιμή βόμβας υδρογόνου από την Πιονγκγιάνγκ, ενώ παράλληλη αμφισβητεί ότι η Ουάσινγκτον έχει τη δυνατότητα να πράξει αναλόγως.

- Advertisement -

Ο Amos Yadlin, ο οποίος επίσης διετέλεσε επικεφαλής του Ινστιτούτου Εθνικής Ασφάλειας, δήλωσε στο ραδιόφωνο του Ιαρήλ ότι η στρατιωτική δράση κατά της Βόρειας Κορέας είναι πολύ περίπλοκη αλλά και επικίνδυνη.

Αντιμέτωπος με τη συνεχιζόμενη ανάπτυξη των πυρηνικών όπλων της Πιονγιάνγκ, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τράμπ “πρέπει να προβεί σε ένα ξεκάθαρο προληπτικό χτύπημα”, σύμφωνα με τον Yadlin .

Ωστόσο προειδοποίησε πως ένα τετόιο χτύπημα, θα ήταν ανοίξει τους ασκούς του Αιόλου και θα είναι δύσκολο να αποφευχθούν ολέθριες συνέπειες. Το ζήτημα της στρατιωτικής δράσης γίενται ιδαίτερα περίπλοκο γιατί η Βόρεια Κορεά θα απαντήσει με ολοκληρωτικά χτυπήματα, ιδαίτερα στη Νότια Κορέα και στην Ιαπωνία, “τα οποία θα είναι ιδαίτερα οδυνηρά”, εξήγησε ο Yadlin.

“Εάν είναι να προκαλέσουμε την εκτόξευση πυρηνικού πυραύλου στο νησί Γκουάμ , τότε η προληπτική επίθεση δεν είναι αρκετά καλή στρατηγική. Το πραγματικό ερώτημα είναι αν οι ΗΠΑ έχουν την ικανότητα προληπτικού χτηπήματος που θα εξαλείψει τις δυνατότητες αντεπίθεσης της Βόρειας Κορέας -και αυτή είναι μια ερώτηση για την οποία δεν έχω απάντηση και δεν είμαι βέβαιος ότι οι Αμερικανοί έχουν μια απάντηση “, δήλωσε ο Yadlin.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες παραμένουν υπέρ της δράσης κατά της της Βόρειας Κορέας, ενώ η Ιαπωνία και η Νότια Κορέα προσπαθούν να αποφύγουν μια τέτοια στρατιωτική επίθεση επειδή καταλαβαίνουν το βαρύ τίμημα που θα πληρώσουν. ”

Ωστόσο, ο Yadlin είπε στον ραδιοφωνικό σταθμό ότι πιστεύει ότι υπήρχαν μεγάλα διαφορά μεταξύ της σταρτιωτικής τεχνολογίας που η Βόρεια Κορεά διακυρήσει ότι διαθέτει και των πραγματικών δυνατότήτων της.

- Advertisement -

“Υπάρχει η πραγματικότητα και υπάρχει ο πόλεμος των λέξεων”, είπε. “Η πραγματικότητα είναι ότι η Βόρεια Κορέα διαθέτει πυρηνικά όπλα. Αυτό δεν είναι καινούριο.”

Ωστόσο, με επιφυλακτικότητα είπε ότι δεν υπάρχει άμεση ανάγκη για πανικό, καθώς η Βόρεια Κορέα δεν είχε ακόμη επιτύχει τους στόχους της.

«Η χώρα θέλει να έχει σημαντικές επιχειρησιακές δυνατότητες που εξαρτώνται από τρία πράγματα. Η ικανότητα να τοποθετήσει ένα πυρηνικό όπλο σε έναν πυραύλο, η ικανότητα να επιβιώνει μιας επίθεσης, αλλά και η μετατροπή μιας ατομικής βόμβας σε βόμβα υδρογόνου … Η βόμβα υδρογόνου έχει πολύ περισσότερη δύναμη από την ατομική”.

Ο Yadlin υποστηρίζει ότι η Πιονγκγιάνγκ προσπαθεί να πείσει τον κόσμος ότι είχε επιτύχει αυτούς τους στόχους.

Επίσης υποβάθμισε τη σημασία των πυρηνικών φιλοδοξιών της Βόρειας Κορέας σε σύγκριση με την κατάσταση στο Ιράν, υποστήριζοντας, ότι η Τεχεράνη δεν διαθέτει πυρηνικά όπλα.

“Το Ιράν είναι 20 χρόνια πίσω από τη Βόρεια Κορέα στην πυρηνική ανάπτυξη”, δήλωσε ο Yadlin. Οι Ιρανοί “δεν έχουν παραβιάσει τη συμφωνία που υπέγραψαν… Το ζήτημα των ιρανικών όπλων θα καταστεί σοβρό προς το τέλος της συμφωνίας, η οποία δεν επιτρέπει στο Ιράν να έχει πυρηνικές ικανότητες για κάποιο χρονικό διάστημα”.

 

 

Ex-Israeli intel chief doubts US intelligence sufficient for N. Korea strike

Ex-IDF Intelligence Chief backs a US preemptive strike on North Korea

Ex-IDF Intelligence Chief: US preemptive strike on N.Korea an option

Yadlin : Trump devrait attaquer la Corée du Nord s’il peut le faire

Yadlin : Trump doit frapper la Corée du Nord s’il le peut©

Former IDF intelligence chief: Trump must preemptively strike North Korea

New and Noteworthy in Arab and Islamic Affairs – 9-4-17

Ex jefe militar israelí reta a Trump atacar Pyongyang si puede

Ex jefe de Inteligencia de Israel: Trump debe atacar a Corea del Norte

Ex-Israeli intelligence chief recommends US preemptively strike …

Israelul îndeamnă SUA să ATACE Coreea de Nord: Sfatul incredibil …

Fost şef al serviciilor secrete israeliene: Dacă poate, Trump trebuie

Why It’s So Hard for U.S. Spies to Figure Out North Korea

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ