Όλες οι κατηγορίες:

Φανή Πεταλίδου
Ιδρύτρια της Πρωινής
΄Έτος Ίδρυσης 1977
ΑρχικήΕυρωπαϊκη ΈνωσηΛάμπρος Φουντούλης: η προπαγάνδα των μαθητευόμενων μάγων του ΚΚΕ απέτυχε πανηγυρικά

Λάμπρος Φουντούλης: η προπαγάνδα των μαθητευόμενων μάγων του ΚΚΕ απέτυχε πανηγυρικά

- Advertisement -

Σφοδρή επίσης Φουντούλη εναντίον του Ριζοσπάστη με αφορμή σχόλιο της εφημερίδας για την παρέμβαση του ευρωβουλευτή στην επιτροπή απασχόλησης του ευρωκοινοβουλίου

Αν φημιζόταν για κάτι το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδος, ήταν η ικανότητα των μελών και των στελεχών του στην προπαγάνδα. Επιδέξια μπορούσαν να χειριστούν τον λόγο και έτσι ο Λαός να πείθεται για την ορθότητα των θέσεων τους, ακόμη και εάν η πραγματικότητα αποδείκνυε το αντίθετο. Δυστυχώς όμως για την νομεκλατούρα του Περισσού και ευτυχώς για όλη την υπόλοιπη χώρα, οι μέρες αυτές έχουν περάσει ανεπιστρεπτί.

Μια μικρή μόνο απόδειξη αυτού, η αδέξια επίθεση που προσπάθησε να εξαπολύσει εναντίον της Χρυσής Αυγής και εμού προσωπικά, κάποιος –μαθητευόμενος μπορώ ασφαλώς να υποθέσω- αρθρογράφος του Ριζοσπάστη. Με κατηγόρησε πως στην παρέμβαση μου στην επιτροπή απασχόλησης του ευρωκοινοβουλίου, απέναντι στην Υπουργό εργασίας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. , κα Αντωνοπούλου, πήρα το μέρος του «μεγάλου κεφαλαίου», των εφοπλιστών και των βιομηχάνων, αδιαφορώντας για τα δίκαια των εργαζομένων. Αναφέρει μάλιστα ο φέρελπις αρθρογράφος πως «την ώρα που χιλιάδες άνεργοι δυσκολεύονται να τα φέρουν βόλτα και οι όποιες θέσεις εργασίας δημιουργούνται είναι στην πλειοψηφία τους ελαστικές» προφανώς αντιγράφοντας το πρώτο μέρος της παρέμβασης μου όπου λέω αυτολεξεί «Μειώσατε λέτε σαν κυβέρνηση την ανεργία. Με ποιόν τρόπο; Με τις ευέλικτες μορφές απασχόλησης; Θεωρείτε ότι με την μερική ή εκ περιτροπής απασχόληση μειώνετε την ανεργία; Μπορεί να χαμηλώνει πλασματικά ο δείκτης ανεργίας αλλά στην ουσία γίνεται μία ανακατανομή της φτώχειας. Μάλλον δεν έχετε καταλάβει ότι οι ευέλικτες μορφές απασχόλησης στην ελληνική αγορά εργασίας έχουν γίνει πλέον κανόνας. Απολύονται οι εργαζόμενοι και ξανά-προσλαμβάνονται με 4ωρα, ενώ στην πράξη δουλεύουν πάνω από 8 ώρες. Φυσικά οι απολαβές τους δεν τους επιτρέπουν καν να ζήσουν αξιοπρεπώς».

Βέβαια, για τον αρθρογράφο του Ριζοσπάστη αυτό το τμήμα της ομιλίας μου δεν υπήρξε ποτέ. Πάγια τακτική η αποσιώπηση του τμήματος εκείνου που δεν συμφέρει το Κόμμα, αλλά πολύ κακή η εκτέλεση της αυτήν την φορά. Αδυνατεί προφανώς να αντιληφθεί πως ακόμα και τα κομματικά στελέχη του Κ.Κ.Ε. εάν μπουν στον κόπο να αναζητήσουν την ομιλία μου ώστε να την χρησιμοποιήσουν εναντίον της Χρυσής Αυγής, θα καταλάβουν αμέσως την ανεπάρκεια του αρθρογράφου «συντρόφου» τους.

- Advertisement -

Ας πάμε όμως και στο τμήμα της ομιλίας μου για το οποίο με κατηγορεί ο Ριζοσπάστης. Προφανώς και ζήτησα φορολογικές ελαφρύνσεις για τις επιχειρήσεις. Θα ήθελα μάλιστα να πληροφορήσω το Κ.Κ.Ε. πως θα συνεχίσω να ζητάω φορολογικές ελαφρύνσεις με όποιο μέσο μου είναι διαθέσιμο. Διότι, όποιος ζει στην Ελλάδα σήμερα και όχι στον φανταστικό κόσμο των μαρξιστικών παραισθήσεων, γνωρίζει πως η συντριπτική πλειοψηφία των επιχειρηματιών δεν είναι «βιομήχανοι, εφοπλιστές και κεφαλαιοκράτες». Όλοι αυτοί έχουν προ πολλού μεταφέρει τις έδρες των επιχειρήσεων τους εκτός της χώρας μας, επωφελούμενοι από το πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που –όπως και κάθε άλλη διεθνής ένωση, η Σοβιετική για παράδειγμα- έχει στόχο την εξυπηρέτηση της άρχουσας τάξης. Άρα, εξ ορισμού, δεν μπορούν να φορολογηθούν στην Ελλάδα παρά μόνο για ένα πολύ μικρό μέρος των δραστηριοτήτων τους. Βέβαια, εντύπωση μου προκαλεί το γεγονός πως ένας κομμουνιστής δεν γνωρίζει αυτού του είδους τις συναλλαγές. Θα έπρεπε, μιας και το Κόμμα είναι πολύ επιδέξιο σε αυτές, όπως αποδεικνύει και η πώληση του 902 σε εξωχώρια εταιρεία, καθώς και οι λοιπές επιχειρηματικές του δραστηριότητες.

 Αντίθετα, στην Ελλάδα της παραδοσιακής μικρό-ιδιοκτησίας και των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων, οι «επιχειρηματίες» αποτελούν γνήσιο και αναπόσπαστο κομμάτι του Λαού, εκτός και εάν θεωρεί το Κ.Κ.Ε. πως ο ιδιοκτήτης μιας ταβέρνας, μιας καφετέριας, του ψιλικατζίδικου της γειτονιάς ή ακόμη και οι αγρότες –που πλέον φορολογούνται σαν επιχειρηματίες- αποτελούν το «κεφάλαιο» και δεν είναι τμήμα των «λαϊκών στρωμάτων». Αυτή είναι άραγε η θέση του Κόμματος σας; Καλό θα ήταν να την ξεκαθαρίσετε ώστε να ξέρουν και οι «κεφαλαιοκράτες» τι ακριβώς πρεσβεύετε.

Τέλος, θα ήθελα να καλέσω το Κ.Κ.Ε. την επόμενη φορά που θα δοκιμάσει να επιτεθεί εναντίον της Χρυσής Αυγής, να χρησιμοποιήσει κάποιον με μεγαλύτερη ιδεολογική κατάρτιση, μιας και τέτοιου είδους κακογραμμένα άρθρα, χωρίς τεκμηρίωση, μάλλον κακό κάνουν στο Κόμμα. Από την άλλη πάλι, πιθανότατα δεν σας έμεινε και κανείς που να έχει ιδεολογική κατάρτιση, μιας και εδώ και χρόνια βαδίζετε τον μακρύ δρόμο της παρακμής που δεν οδηγεί πουθενά αλλού παρά μόνο στην ανυπαρξία. Καιρός ήταν.

Λάμπρος Φουντούλης

Ακολουθεί η παρέμβαση:
“Θα ευχαριστήσω κι εγώ τους Υπουργούς που βρέθηκαν στην επιτροπή μας και μας πληροφορήσαν για σημαντικά πράγματα, αλλά θα ήθελα να αναφερθώ στην κα Υπουργό την κυρία Αντωνοπούλου σαν Έλληνας. Κυρία Υπουργέ, κάνατε μια ομιλία ευχολόγιο. Όπως σας ακούσαμε να λέτε για την κατάσταση στην Ελλάδα θα νόμιζε κανείς ότι η κυβέρνηση έχει λύσει όλα τα προβλήματα στα θέματα απασχόλησης. Μειώσατε λέτε σαν κυβέρνηση την ανεργία. Με ποιόν τρόπο; Με τις ευέλικτες μορφές απασχόλησης; Θεωρείτε ότι με την μερική ή εκ περιτροπής απασχόληση μειώνετε την ανεργία; Μπορεί να χαμηλώνει πλασματικά ο δείκτης ανεργίας αλλά στην ουσία γίνεται μία ανακατανομή της φτώχειας.
Μάλλον δεν έχετε καταλάβει ότι οι ευέλικτες μορφές απασχόλησης στην ελληνική αγορά εργασίας έχουν γίνει πλέον κανόνας. Απολύονται οι εργαζόμενοι και ξανά-προσλαμβάνονται με 4ωρα, ενώ στην πράξη δουλεύουν πάνω από 8 ώρες. Φυσικά οι απολαβές τους δεν τους επιτρέπουν καν να ζήσουν αξιοπρεπώς. Τα έσοδα δε των ασφαλιστικών ταμείων μειώνονται δραματικά με αυτόν τον τρόπο. Πώς μπορεί να υπάρξει ανάπτυξη και δημιουργία νέων θέσεων εργασίας όταν με την υπερφορολόγηση των εταιρειών οδηγείτε στο κλείσιμο τους και στην απώλεια θέσεων εργασίας; Θα σας πω ένα παράδειγμα και σας προκαλώ να μου πείτε ότι είναι λάθος. Μία εταιρεία με 100.000 ετήσια κέρδη καλείται να πληρώσει φόρους και ασφαλιστικές εισφορές 110.000.
Με αυτήν την λογική ή θα πρέπει να κλείσει ή να οδηγηθεί στην φοροαποφυγή και σε πρακτικές που προωθούν την παραοικονομία. Δεν υπάρχει περίπτωση να μειωθεί πραγματικά η ανεργία όσο δεν δημιουργεί η κυβέρνηση ένα δίκαιο και σταθερό οικονομικό περιβάλλον στο οποίο θα μπορούν να γίνουν επενδύσεις οι οποίες θα φέρουν νέες θέσεις εργασίας. Εάν όμως η πολιτική σας είναι η εξυπηρέτηση των δανειστών, κάνοντας οικονομική αφαίμαξη των εταιρειών και των πολιτών, όλα όσα μας είπατε για προτάσεις και χρηματοδοτήσεις από το σχέδιο Γιούνγκερ είναι ευχολόγιο. Το σίγουρο είναι ότι δεν είστε ικανοί να διαχειριστείτε την κατάσταση στην κυβέρνηση και απλά κερδίζετε πολιτικό χρόνο εις βάρος της χώρας.”
Ο ευρωβουλευτής της Χρυσής Αυγής, Λάμπρος Φουντούλης, έλαβε τον λόγο κατά την διάρκεια συνεδρίασης της επιτροπής απασχόλησης του ευρωκοινοβουλίου. Στην παρέμβαση του, επιδοκίμασε τις θετικές προτάσεις της υπό συζήτησης εκθέσεως αλλά ζήτησε ακόμη περισσότερα βήματα στην κατεύθυνση της στήριξης των ΑμΕΑ. Επιπλέον, καταδίκασε τις μνημονιακές πολιτικές, που περικόπτουν και φορολογούν τα κοινωνικά επιδόματα με προφανείς δυσμενέστατες συνέπειες στην ποιότητα ζωής των ατόμων αυτών.

Ακολουθεί ολόκληρο το κείμενο της παρέμβασης:
 “Τόσο η πρόταση ψηφίσματος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου όσο και η έκθεση της συναδέλφου Στήβενς καλύπτει ένα ευρύ φάσμα προτάσεων για την στρατηγική της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την αναπηρία. Εάν όμως δεν υπάρχουν συγκεκριμένες δεσμεύσεις των κρατών μελών για την αποδοχή και εφαρμογή των όσων συζητάμε εδώ και στη συνέχεια θα αποφασίσουμε, όλα αυτά θα μείνουν σχέδια επί χάρτου και απλά ευχολόγια. Στους πρόσθετους τομείς για δράση της εκθέσεως της συναδέλφου Στήβενς θα έπρεπε να προστεθεί και μια ακόμη παράγραφος, η οποία θα είναι Γονείς-Οικογένειες με παιδιά με αναπηρία.
Η ποιότητα ζωής στην οικογένεια που έχει κάποιο μέλος με αναπηρία έχει σημαντικό αντίκτυπο στην ποιότητα ζωής του ατόμου με αναπηρία και στην περαιτέρω συνέχεια της πορείας της ζωής του και στην συμμετοχή του στην κοινωνία και στην αγορά εργασίας. Θα ήθελα να επισημάνω το πόσο υποκριτικό είναι να συζητάμε και να κάνουμε σχέδια και προτάσεις για τα ΑΜΕΑ και από την άλλη η Ευρωπαϊκή Ένωση και η Τρόικα να ζητούν περικοπές σε κοινωνικά επιδόματα και αύξηση φορολογίας ακόμα και στις κατηγορίες των ατόμων με ειδικές ανάγκες.
Ειδικά σε χώρες σε οικονομική κρίση όπως η χώρα μου η Ελλάδα, δυστυχώς εκεί, έχει βρει πρόθυμους συνεργάτες την κυβέρνηση να εφαρμόζει τις περικοπές αυτές. Περικοπές στα κονδύλια για την εκπαίδευση των ΑΜΕΑ, περικοπές στα κοινωνικά επιδόματα, τα οποία πλέον θεωρούνται εισόδημα και φορολογούνται. Για να μην μιλήσω για ανύπαρκτες υποδομές στον τομέα της πρόσβασης στα μέσα μεταφοράς αλλά και στις δημόσιες υπηρεσίες. Έχουμε ακόμα πολύ μεγάλο δρόμο να διανύσουμε μέχρι να καταφέρουμε να κάνουμε τα αυτονόητα πραγματικότητα.”

- Advertisement -

Διαβάστε στη συνέχεια το σχόλιο στο οποίο αναφέρεται ο ευρωβουλευτής του Λαικού Συνδέσμου-Χρυσή Αυγή όπως δημοσιεύτηκε στον Ριζοσπάστη (01/09/2017)

Εχουν τον ίδιο «θεό»

Τοποθετούμενος σε Επιτροπή του Ευρωκοινοβουλίου, ο ευρωβουλευτής της ναζιστικής Χρυσής Αυγής Λ. Φουντούλης ζήτησε «δίκαιο και σταθερό οικονομικό περιβάλλον για να γίνουν επενδύσεις που θα φέρουν νέες θέσεις εργασίας». Την ώρα που χιλιάδες άνεργοι δυσκολεύονται να τα φέρουν βόλτα κι ενώ οι όποιες θέσεις εργασίας δημιουργούνται είναι στην πλειοψηφία τους «ελαστικές», με άθλιους μισθούς και χωρίς δικαιώματα, ο εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής έριξε μαύρο δάκρυ για τις …καημένες τις επιχειρήσεις, που τους «πίνουν το αίμα» οι φόροι και οι ασφαλιστικές εισφορές. «Πώς μπορεί να υπάρχει ανάπτυξη, όταν με την υπερφορολόγηση εταιρειών κλείνουν επιχειρήσεις και χάνονται θέσεις εργασίας;», αναρωτήθηκε, ενώ ισχυρίστηκε πως οι επιχειρήσεις είναι υποχρεωμένες να πληρώνουν σε φόρους και ασφαλιστικές εισφορές μεγάλα ποσά. Γι’ αυτό και το ναζιστικό μόρφωμα δεν χάνει ευκαιρία να καταθέτει προτάσεις για φοροαπαλλαγές και στήριξη σε εφοπλιστές, βιομήχανους και κεφαλαιοκράτες. Το γεγονός, εξάλλου, ότι οι θέσεις της Χρυσής Αυγής για την καπιταλιστική ανάκαμψη ταυτίζονται με αυτές των άλλων αστικών κομμάτων, δείχνει ποιον «θεό» υπηρετούν όλοι μαζί, σε βάρος των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων.

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ