Όλες οι κατηγορίες:

Φανή Πεταλίδου
Ιδρύτρια της Πρωινής
΄Έτος Ίδρυσης 1977
ΑρχικήPhoto StoryBrexit, Συρία και Αμερικανικές εκλογές: Μια χρονιά σε εικόνες

Brexit, Συρία και Αμερικανικές εκλογές: Μια χρονιά σε εικόνες

- Advertisement -

Φωτογραφικά στιγμιότυπα που άφησαν το στίγμα τους το 2016

Ο πόλεμος στη Συρία, η τρομοκρατία στην Ευρώπη και η άνοδος του λαϊκισμού που ανέδειξε η ψήφος του Brexit και η εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ, κυριάρχησαν σε μια αξιοσημείωτη χρονιά. Οι συντάκτες των Financial Times επέλεξαν τις καλύτερες εικόνες που περιγράφουν τους τελευταίους 12 μήνες.

 

 

- Advertisement -

 

 

 

15 Ιανουαρίου: Ο Τιμ Πικ, ο αστροναύτης του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος, πραγματοποίησε περίπατο στο διάστημα διάρκειας 4 ωρών και 43 λεπτών για να αντικαταστήσει ρυθμιστή ισχύος και να εγκαταστήσει καλωδίωση για τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.

- Advertisement -

22 Μαρτίου: Η Νίντι Τσαπεκάρ, αεροσυνοδός, στα δεξιά, στις στιγμές μετά τη βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας στο αεροδρόμιο Ζάβεντεμ των Βρυξελλών στο Βέλγιο. Η Κετεβάν Καρντάβα, ανταποκρίτρια για τη δημόσια τηλεόραση της Γεωργίας που ταξίδευε στη Γενεύη, έπεσε στο έδαφος, αλλά ξεκίνησε να φωτογραφίζει τη σκηνή.

23 Μαρτίου: Ο Μπαράκ Ομπάμα χορεύει τανγκό σε επίσημο δείπνο του προέδρου της Αργεντινής Μαουρίτσιο Μάκρι στο Πολιτισμικό Κέντρο Κίρχνερ στο Μπουένος Άιρες κατά τη διήμερη επίσκεψη του αμερικανού προέδρου στην Αργεντινή.

25 Απριλίου: Η γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ δοκιμάζει headset εικονικής πραγματικότητας δίπλα στον πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα στην έκθεση βιομηχανικής τεχνολογίας στο Αννόβερο.

7 Μαΐου: Ο προπονητής της Leicester City Κλαούντιο Ρανιέρι και ο αρχηγός της Γουές Μόργκαν σηκώνουν το κύπελλο αφού η ομάδα νίκησε την Everton στη Barclays Premier League στο King Power Stadium στο Λέστερ.

11 Μαΐου: Η πρόεδρος Ντίλμα Ρούσεφ της Βραζιλίας, και ο επικεφαλής του γραφείο της Ζακ Βάγκνερ, παρατηρούν τη θέα από το Palácio Planalto στη Μπραζίλια.

17 Ιουνίου: Άνθρωποι συγκεντρώνονται στην Πλατεία του Κοινοβουλίου στο Λονδίνο για να τιμήσουν την Τζο Κοξ, τη βουλευτή των Εργατικών που δολοφονήθηκε από δεξιό φανατικό στο Μπίρστολ του Δυτικού Γιορκσάιρ.

24 Ιουνίου: Ο Νάιτζελ Φάρατζ, αρχηγός του Κόμματος Ανεξαρτησίας του Ηνωμένου Βασιλείου, πανηγυρίζει τη νίκη μετά την ψήφο της 23ης Ιουνίου για την έξοδο από την ΕΕ.

24 Ιουνίου: Ο Μάικλ Γκοβ και ο Μπόρις Τζόνσον της εκστρατείας «Vote Leave» εμφανίζονται σκυθρωποί μετά την ψήφο του Brexit.

9 Ιουλίου: Η Λέσια Έβανς συλλαμβάνεται κατά τις διαδηλώσεις μετά τον πυροβολισμό του Άλτον Στέρλινγκ κοντά στο αρχηγείο της αστυνομίας του Μπατόν Ρουζ στη Λουιζιάνα.

13 Ιουλίου: Ο Ντέιβιντ Κάμερον, ο αποχωρών πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου, και η γυναίκα του Σαμάνθα Κάμερον, αγκαλιάζουν τα παιδιά τους Νάνσι, Έλγουεν και Φλόρενς έξω από τη Downing Street στο Λονδίνο.

13 Ιουλίου:  Η Τερέζα Μέι, ακολουθούμενη από τον σύζυγό της Φίλιπ Τζον, μπαίνει στη Downing Street στο Λονδίνο, αφού αποδέχτηκε την πρόσκληση της Βασίλισσας Ελισάβετ να γίνει πρωθυπουργός και να σχηματίσει κυβέρνηση.

15 Ιουλίου: Ένα από τα 84 θύματα που έχασαν τη ζωή τους όταν ένα φορτηγό οδηγούμενο από τρομοκράτη διαπέρασε το πλήθος που γιόρταζε την Ημέρα της Βαστίλλης στη Νίκαια της Γαλλίας.

16 Ιουλίου: Τούρκος στρατιώτης, στο κέντρο με μπλε, συλλαμβάνεται στη γέφυρα του Βοσπόρου στην Κωνσταντινούπολη ύστερα από την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος κατά του τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

23 Ιουλίου: Η Τζένελιν Ολάιρες, 26 ετών, αγκαλιάζει τον σύντροφό της που δολοφονήθηκε από vigilantes σύμφωνα με την αστυνομία, που εφάρμοζαν την πολιτική του προέδρου Ροντρίγκο Ντουτέρτε για να εκκαθαρίσει τις Φιλιππίνες από τα ναρκωτικά. Η ταμπέλα στα αριστερά που αφέθηκε στο σημείο μεταφράζεται ως «είμαι διακινητής ναρκωτικών».

29 Ιουλίου: Ο Ντόναλντ Τραμπ φιλά τον Κέλεν Κάμπελ από το Ντένβερ στα δεξιά και κρατά την Έβελιν Κιν από το Κασλ Ροκ του Κολοράντο, κατά τη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας.

14 Αυγούστου: Ο Γιουσέιν Μπολτ κοιτάζει τον Άντρε Ντε Γκρας του Καναδά κατά τη διάρκεια του ημιτελικού των 100 μέτρων ανδρών στο Ολυμπιακό Στάδιο του Ρίο ντε Τζανέιρο στη Βραζιλία.

17 Αυγούστου: Ο Ομράν Ντακίς, 5 ετών, τραυματισμένος και σε σοκ σε ασθενοφόρο ύστερα από αναέρια επιδρομή από ρωσικές ή συριακές δυνάμεις στο Χαλέπι.

22 Αυγούστου: Η Φρουρά του Βασιλιά της Νορβηγίας σε παρέλαση μαζί με τον Νιλς Όλαφ, τον πιγκουΐνο μασκότ του βασιλιά, ο οποίος έγινε ιππότης και έλαβε προαγωγή. Ο κάτοικος του ζωολογικού κήπου τη Εδιμβούργου έγινε Ταξίαρχος Λόρδος Νιλς Όλαφ.

29 Αυγούστου: Μετανάστες κυρίως από την Ερυθραία πηδούν από συνωστισμένη ξύλινη βάρκα στη Μεσόγειο για να φτάσουν διασωστικό σκάφος περίπου 13 μίλια μακριά από τις ακτές της Λιβύης.

5 Σεπτεμβρίου: Ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν συναντά τον αμερικανό ομόλογό του Μπαράκ Ομπάμα στα περιθώρια της συνόδου της Ομάδας των 20 στο Χανγκτσόου της Κίνας.

7 Σεπτεμβρίου: Ο Μάικ Άσλι, δισεκατομμυριούχος ιδρυτής του Sports Direct, παρουσιάζει στον έλεγχο ασφαλείας το πορτοφόλι του και μια δεσμίδα χαρτονομισμάτων των 50 λιρών κατά τη διάρκεια περιήγισης στην αποθήκη της εταιρείας στο Σάιρμπρουκ του Ηνωμένου Βασιλείου.

26 Σεπτεμβρίου: Ο Τζέρεμι Κόρμπιν, ο αρχηγός των Εργατικών, φωτογραφίζεται με τον Τζόσεφ Άφρεϊν στη συνέλευση του κόμματος στο Λίβερπουλ.

21 Οκτωβρίου: Αγόρι σταματά μπροστά σε κοίτασμα πετρελαίου που πυρπολήθηκε από μαχητές του Ισλαμικού Κράτους πριν από την επίθεση της Μοσούλης στο Ιράκ.

9 Νοεμβρίου: Η Χίλαρι Κλίντον, με τη στήριξη του Μπιλ Κλίντον, παραδέχεται την ήττα της από τον Ντόναλντ Τραμπ στη Νέα Υόρκη.

12 Νοεμβρίου: Ο νεοεκλεγείς πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και ο Νάιτζελ Φάρατζ, ο πρώην αρχηγός του Ukip, στον Πύργο Τραμπ στη Νέα Υόρκη.

1 Δεκεμβρίου: Κουβανοί γεμίζουν τους δρόμους καθώς η επικήδεια πομπή του Φιντέλ Κάστρο πραγματοποιεί το ταξίδι της από την Αβάνα ως το Σαντιάγκο.

19 Δεκεμβρίου: Ο Μεβλούτ Μερτ Αλτίντας, εκτός υπηρεσίας αστυνομικός, εξηγεί γιατί πυροβόλησε τον Αντρέι Κάρλοβ, τον πρέσβη της Ρωσίας στην Τουρκία, σε έκθεση φωτογραφίας στην Άγκυρα.

21 Δεκεμβρίου: Λουλούδια και κεριά στολίζουν ένα αυτοσχέδιο μνημείο δίπλα στο σημείου όπου τυνήσιος τρομοκράτης με κλεμμένο φορτηγό σκότωσε 12 ανθρώπους και τραυμάτισε σχεδόν 40 σε Χριστουγεννιάτικη αγορά στο Βερολίνο.

Πηγή

 

Περισσότερες δημοσιεύσεις της κατηγορίας  Photo Story ΕΔΩ

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ