Όλες οι κατηγορίες:

Φανή Πεταλίδου
Ιδρύτρια της Πρωινής
΄Έτος Ίδρυσης 1977
ΑρχικήΠολιτικήΗ συμφωνία των F-16: Τι συμφωνήθηκε για το Αμυντικό πρόγραμμα τις Ελλάδας

Η συμφωνία των F-16: Τι συμφωνήθηκε για το Αμυντικό πρόγραμμα τις Ελλάδας

- Advertisement -

Οι πανηγυρισμοί Τραμπ και οι ελληνικές διευκρινίσεις για το πρόγραμμα που ανακοινώθηκε

Συμφωνία ύψους 2,4 δισ. δολαρίων για την αναβάθμιση των ελληνικών F-16 αποκάλυψε κατά τη διάρκεια των χθεσινών κοινών δηλώσεών του με τον Ελληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στον Λευκό Οίκο ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ.

Αμέσως μετά τις κοινές δηλώσεις στον Λευκό Οίκο, το Μαξίμου έστειλε non paper, σύμφωνα με το οποίο για την κυβέρνηση η αιχμή της συνάντησης Τραμπ – Τσίπρα είναι «η στήριξη και τα συγχαρητήρια Τραμπ για την ανάκαμψη της Ελλάδας και η δημιουργία Ομάδας Εργασίας υπό τους υπουργούς Οικονομίας των δύο χωρών», στην πραγματικότητα όμως η κυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου θα απολογείται για μεγάλο διάστημα και θα αναγκαστεί να δώσει πολλά στοιχεία για τη «μυστική» ατζέντα αυτής της επίσκεψης, μέρος της οποίας αποκάλυψε με το γνωστό κυνισμό του ο Αμερικανός πρόεδρος.

Ο κ. Τραμπ συνεχάρη την ελληνική κυβέρνηση για το αμυντικό της πρόγραμμα, αποκάλυψε ακόμα για επικείμενη συμφωνία για μετατροπή της Αλεξανδρούπολης σε κέντρο μεταφοράς σχιστολιθικού αερίου, αλλά και για αναβάθμιση των δραστηριοτήτων της Σούδας, αναγκάζοντας τον Ελληνα πρωθυπουργό να αναφερθεί σε αυτά τα θέματα στη συνέχεια.

- Advertisement -

Σε ό,τι αφορά τη συμφωνία ύψους 2,4 δισ. δολαρίων, κυβερνητικές πηγές, προσπαθώντας να ελέγξουν το θόρυβο και τα μεγάλα ερωτήματα που δημιουργήθηκαν άμεσα, διευκρίνιζαν ότι πρόκειται για 1,4 δισ. αμερικανικά κεφάλαια και 1 δισ. ευρώ ελληνικά κεφάλαια για την αναβάθμιση. Ο Ντόναλντ Τραμπ έκανε λόγο και για πιθανή αγορά F- 16, αναφέρθηκε τέσσερις φορές (!) σε «συμφωνία για την αναβάθμιση των F-16» και δήλωσε πολύ χαρούμενος επειδή η «συμφωνία αυτή με την Ελλάδα θα δώσει πολλές θέσεις εργασίας στους Αμερικανούς πολίτες».

Πηγή

Περισσότερες δημοσιεύσεις της κατηγορίας Πολιτική ΕΔΩ

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ