Όλες οι κατηγορίες:

Φανή Πεταλίδου
Ιδρύτρια της Πρωινής
΄Έτος Ίδρυσης 1977
ΑρχικήΔιεθνή"Μην βάλετε τα F-35B στο ελικοπτεροφόρο σας" προειδοποιεί η Κίνα την Ιαπωνία

“Μην βάλετε τα F-35B στο ελικοπτεροφόρο σας” προειδοποιεί η Κίνα την Ιαπωνία

- Advertisement -

Σφοδρή αντίδραση της Κίνας μετά την αποκάλυψη ότι η Ιαπωνία θέλει να μετατρέψει τα ελικοπτεροφόρα της σε μικρά αεροπλανοφόρα για την χρήση του μαχητικού τύπου F-35B.

Η Ιαπωνία ανακοίνωσε ότι θέλε ινα δημιουργήσει τις κατάλληλες συνθήκες για χρήση από τα ελικοπτεροφόρα κλάσης Izumo ώστε να μπορούν μνα μεταφέρουν μαχητικά αεροσκάφη.

Βέβαια στα πλαίσια της διατήρησης και χαμηλών τόνων ανακοίνωσε ότι θα εξετάσει και άλλες επιλογές εκτός των μαχητικών.

- Advertisement -

Το Πεκίνο έκανε χρήση του άρθρου 9 του Ιαπωνικού Συντάγματος που αποκλείει την χρήση των ενόπλων δυνάμεων για κάτι άλο εκτός της αυτοάμυνας. Αυτό δήλωσε ο Κινέζος εκπρόσωπος τύπου του ΥΠΕΞ επισημαίνοντας ότι “επιβάλλεται η Ιαπωνία να παραμείνει στο δόγμα της αυτοάμυνας και οτιδήποτε άλλο είναι απλά απαράδεκτο για την Κίνα”.

Το Πεκίνο γνωρίζει άλλωστε πολύ καλά πως το F-35, σε όλες τις εκδόσεις του είναι ένα αεροσκάφος κρούσης και πρώτου πήγματος.

Το κινεζικό υπουργείο Εξωτερικών κάλεσε  παράλληλα την Ιαπωνία να αποκαλύψει τα“πραγματικά της κίνητρα” σε ότι αφορά την αύξηση των αμυντικών της δαπανών κατά 1,4% φέρνοντας τον ιαπωνικό αμυντικό τηςς προϋπολογισμό σε επίπεδα ρεκόρ της τάξης των 43.66 δισ. $

Η τριβή μεταξύ Κίνας και Ιαπωνίας είχε ανεβεί ιδιαίτερα για τα διαφιλονικούμενα νησιά στην Ανατολική Σινική Θάλασσα.

- Advertisement -

ΠΗΓΗ

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ