Όλες οι κατηγορίες:

Φανή Πεταλίδου
Ιδρύτρια της Πρωινής
΄Έτος Ίδρυσης 1977
ΑρχικήΑπόψειςFinancial Times : Υπάρχουν αμφιβολίες για το αν η έξοδος της Ελλάδας...

Financial Times : Υπάρχουν αμφιβολίες για το αν η έξοδος της Ελλάδας από τα μνημόνια θα είναι όσο απρόσκοπτη επιθυμεί ο κ.Τσίπρας

- Advertisement -

“Η ελληνική βουλή αυτήν την εβδομάδα ψήφισε το τελευταίο “βουνό” σαρωτικών μεταρρυθμίσεων ώστε να ξεκλειδώσει την τελευταία δόση του πακέτου διάσωσης” τονίζει το δημοσίευμα

Στο τέλος των ελληνικών μνημονίων το 2018 αλλά και στα πιθανά προβλήματα που μπορεί να προκύψουν την επομένη των πρoγραμμάτων στήριξης επικεντρώνεται σημερινό άρθρο των Financial Times.

«Η ελληνική βουλή αυτήν την εβδομάδα ψήφισε το τελευταίο “βουνό” σαρωτικών μεταρρυθμίσεων — που αφορούν τα πάντα, από αγορές ενέργειας μέχρι τα εργατικά σωματεία — ώστε να ξεκλειδώσει την τελευταία δόση του πακέτου διάσωσης» επισημαίνει το δημοσίευμα.

- Advertisement -

«Ωστόσο στις Βρυξέλλες υπάρχουν αμφιβολίες για το εάν η έξοδος από τα μνημόνια θα είναι όσο απρόσκοπτη επιθυμεί ο κ. Τσίπρας» τονίζουν οι FT.

«Καταρχήν υπάρχει το ζήτημα της δίκης του πρώην επικεφαλής του ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέα Γεωργίου, καθώς και η εκκρεμής δίκη τριών πρώην αξιωματούχων της Ευρωζώνης που εργάστηκαν ένα ως στελέχη στο ΤΑΙΠΕΔ που εμπνέουν ανησυχία στην ΕΕ για το κράτος δικαίου στην Ελλάδα. Επιπλέον  Ελλάδας θα πρέπει να πραγματοποιηθούν ευαίσθητες συζητήσεις για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους», επισημαίνει το δημοσίευμα, συμπληρώνοντας ωστόσο ότι η απουσία γερμανικής κυβέρνησης μπορεί να καθυστερήσει και αυτή τη διαδικασία που αναμενόταν να ξεκινήσει την άνοιξη.

ΠΗΓΗ

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ