Όλες οι κατηγορίες:

Φανή Πεταλίδου
Ιδρύτρια της Πρωινής
΄Έτος Ίδρυσης 1977
ΑρχικήΑπόψειςΜπακογιάννη: Αν συνεχίσει τις απειλές ο Ρουβίκωνας,θα πάω και εγώ στο συλλαλητήριο...

Μπακογιάννη: Αν συνεχίσει τις απειλές ο Ρουβίκωνας,θα πάω και εγώ στο συλλαλητήριο της Κυριακής

- Advertisement -

Σημειώνεται ότι πριν λίγες μέρες η κ.Μπακογιάννη  είχε ξεκαθαρίσει πως δεν θα πάει στο συλλαλητήριο.

Θέση μετά τις απειλές του Ρουβίκωνα για το συλλαλητήριο της Κυριακής, κατά της χρήσης του όρου «Μακεδονία» στην ονομασία των Σκοπίων, πήρε η Ντόρα Μπακογιάννη.

Μιλώντας στην τηλεόραση της ΕΡΤ, η κ. Μπακογιάννη, μεταξύ άλλων, τόνισε πως «αν απειλήσει ξανά ο Ρουβίκωνας θα πάω κι εγώ» αναφερόμενη στο συλλαλητήριο.

- Advertisement -

Σημειώνεται πως προ ολίγων ημερών, η κ. Μπακογιάννη είχε ξεκαθαρίσει πως δεν θα παρευρεθεί στο συλλαλητήριο. «Ο καθένας από τους βουλευτές της ΝΔ είναι ελεύθερος να κάνει ό,τι θέλει. Εγώ δεν θα πάω, αλλά σέβομαι αυτούς που θα πάνε και δεν θα κουνάω το δάχτυλο» τόνισε.

Στη συνέχεια, η κυρία Μπακογιάννη σχετικά με το ζήτημα το Σκοπίων και τη στάση της κυβέρνησης εξέφρασε την ανησυχία ότι «αυτή η διαπραγμάτευση ξεκίνησε στραβά».

Σημείωσε ότι ενώ όντως υπάρχει διαφορετικό κλίμα στα Σκόπια, δεν πρέπει να υποτιμηθεί η αδυναμία του κ. Zaev στο εσωτερικό πολιτικό σκηνικό της χώρας του και ότι από την άλλη «υπάρχει μια εγγενής αδυναμία, ότι η κυβέρνηση δεν έχει μια κοινή θέση».

«Έχουμε μια διχασμένη κυβέρνηση που υποτίμησε τον εθνικολαϊκιστή εταίρο της», είπε, προσθέτοντας ότι με τους χειρισμούς της κυβέρνησης «αδυνατίζει τρομερά» η εθνική θέση.

Απαντώντας στον υπουργό Επικρατείας και κυβερνητικό εκπρόσωπο, Δημήτρη Τζανακόπουλο, ο οποίος κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση για έλλειψη μιας ξεκάθαρης θέσης τόνισε ότι, «βεβαίως η ΝΔ βρίσκεται σήμερα κοντά στις απόψεις του 2007-2008» και πως «το πρόβλημα δεν το έχει η ΝΔ, η ΝΔ έχει μία θέση».

Σημείωσε ότι η ΝΔ έχει μια θέση που καθόρισε στο Βουκουρέστι, που προβλέπει τη σύνθετη ονομασία erga omnes.

- Advertisement -

Ακόμα, απαντώντας στην κατηγορία του κ. Τζανακόπουλου ότι η ΝΔ πατά πάνω σε ένα εθνικό ζήτημα για να ασκήσει αντικυβερνητική πολιτική, η βουλευτής της ΝΔ είπε ότι η θέση που εξέφρασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε 4 κομματικές συνεδριάσεις «έγινε αποδεκτή από το σύνολο του κόμματος».

«Πρόβλημα εσωτερικό η ΝΔ δεν έχει. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει την απόλυτη αποδοχή μέσα στη ΝΔ», συνέχισε και παρέπεμψε σε δημοσκοπήσεις για να υποστηρίξει ότι ο πρόεδρος της ΝΔ θεωρείται καταλληλότερος για να επιλύσει το θέμα.

Τοποθετούμενη για την οικονομία, η κυρία Μπακογιάννη περιέγραψε μια δυσοίωνη κατάσταση, αναφέροντας ότι μετά το πέρας της συμφωνίας Ελλάδας-δανειστών θα υπάρξει αυστηρή εποπτεία, ότι παράλληλα δεν θα υπάρχουν χρήματα εκ μέρους των δανειστών και ότι η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί για μέτρα μετά το τέλος του προγράμματος.

«Συμφωνώ ότι η κατάσταση στην Τουρκία είναι έκρυθμη», επισήμανε η κυρία Μπακογιάννη σχετικά με τις αντίστοιχες δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου, εκφράζοντας και εκείνη την ανησυχία της. Πρόσθεσε ότι η επίσκεψη Erdogan στην Αθήνα και η συνάντησή του με τον Αλ. Τσίπρα «δεν έφερε τα προσδοκώμενα αποτελέσματα» και πως κατά την άποψή της έπρεπε να είναι πολύ καλύτερα προετοιμασμένη ή να γίνει σε πιο πρόσφορη χρονική συγκυρία

ΠΗΓΗ

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ