Όλες οι κατηγορίες:

Φανή Πεταλίδου
Ιδρύτρια της Πρωινής
΄Έτος Ίδρυσης 1977
ΑρχικήΑναλύσειςΖάεφ : Η ΠΓΔΜ θα ανοίξει το Σύνταγμα πριν από την ένταξη...

Ζάεφ : Η ΠΓΔΜ θα ανοίξει το Σύνταγμα πριν από την ένταξη στην Ε.Ε.

- Advertisement -

Ο Πρόεδρος των Σκοπίων τόνισε πως ” Αν απαιτούνται πρόσθετες εγγυήσεις, ως ασφάλεια για τους Ελληνες πολίτες, τότε αυτό θα μπορούσε να συζητηθεί ως επιλογή”.

Η ΠΓΔΜ θα πρέπει σίγουρα να ανοίξει το θέμα του Συντάγματός της, πριν από την ένταξή της στην ΕΕ, όπως όλα τα άλλα μέλη, δήλωσε ο πρωθυπουργός της χώρας, Ζόραν Ζάεφ.

«Η ΠΓΔΜ σίγουρα θα ανοίξει το Σύνταγμα πριν από την ένταξη στην ΕΕ, ακριβώς όπως όλες οι άλλες χώρες-μέλη, μεταφέροντας ένα τμήμα της κυριαρχίας της στην Ενωση. Αν απαιτούνται πρόσθετες εγγυήσεις, ως ασφάλεια για τους Ελληνες πολίτες, τότε αυτό θα μπορούσε να συζητηθεί ως επιλογή» δήλωσε ο Σκοπιανός πρωθυπουργός, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων ΜΙΑ.

- Advertisement -

«Αναζητούμε όλες τις πιθανές δημιουργικές επιλογές για μια λύση, γνωρίζοντας ότι μια τέτοια λύση είναι εφικτή, αν οι θεσμοί τόσο στην Ελλάδα όσο και στην ΠΓΔΜ ψηφίσουν υπέρ της» συμπλήρωσε ο Ζάεφ.

Ο Σκοπιανός πρωθυπουργός συμπλήρωσε ότι οι θεσμοί θα πρέπει να εγκρίνουν τη λύση και όχι ο ίδιος ή ο Αλέξης Τσίπρας, ή οι υπουργοί Εξωτερικών των δύο χωρών, Νικολά Ντιμιτρόφ και Νίκος Κοτζιάς.

«Πιθανότατα έχω αναφέρει όλες τις επιλογές για μια λύση, αλλά λαμβάνοντας υπόψη την αξιοπρέπεια και την ταυτότητα» κατέληξε.

ΠΗΓΗ

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ