Όλες οι κατηγορίες:

Φανή Πεταλίδου
Ιδρύτρια της Πρωινής
΄Έτος Ίδρυσης 1977
ΑρχικήΑπόψειςΓεωργιάδης : Ο Τσίπρας με τη βοήθεια Moscovisi εμπαίζει τους συνταξιούχους

Γεωργιάδης : Ο Τσίπρας με τη βοήθεια Moscovisi εμπαίζει τους συνταξιούχους

- Advertisement -

Ο Α. Γεωργιάδης χαρακτήρισε τον επίτροπο Οικονομικών P. Moscovisi ως  εκπρόσωπο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ

Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση με αφορμή την άρνηση του πρωθυπουργού να δεχθεί τροπολογία για να μην περικοπούν οι συντάξεις, άσκησε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης, λέγοντας μεταξύ άλλων πως «ο πρωθυπουργός δεν βρήκε τίποτα να πει για τις προτάσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης για τις συντάξεις στην Βουλή αλλά βρήκε κάλυψη πίσω από τις δηλώσεις Μοσκοβισί».

Με δηλώσεις του στο ΣΚΑΙ ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Άδωνις Γεωργιάδης έκανε λόγο για εμπαιγμό των συνταξιούχων από τον Αλέξη Τσίπρα και εξαπέλυσε επίθεση και στον επίτροπο Οικονομικών Μοσκοβισί, ο οποίος κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Αθήνα άφησε περιθώρια για επαναδιαπραγμάτευση των συντάξεων, χαρακτηρίζοντάς τον εκπρόσωπο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ και προσθέτοντας ότι είναι σε συμπαιγνία με τον κ. Τσίπρα.

- Advertisement -

«Αν φτάσουμε στις 15 Οκτωβρίου και ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Μοσκοβισί ανακοινώσει ότι δεν κόβονται οι συντάξεις, προλαβαίνουν οι συνταξιούχοι να κάνουν επανυπολογισμό και ένσταση; Ο κ. Τσίπρας, με την άδεια του κ. Μοσκοβισί, κοροϊδεύει 2 εκατομμύρια συνταξιούχους», τόνισε χαρακτηριστικά ο αντιπρόεδρος της ΝΔ.

Για την Συμφωνία των Πρεσπών ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε πως ακόμα και να την καταψηφίσει η Ελληνική Βουλή, τα Σκόπια θα είναι ήδη μέλος του ΝΑΤΟ ως «Βόρεια Μακεδονία» και πρόσθεσε πως αυτό δεν το λέει ο κ. Καμμένος για να μην χάσει την καρέκλα του.

«Την επόμενη εβδομάδα, στο ΝΑΤΟ, θα γίνει πρόσκληση της Βόρειας Μακεδονίας. Την υπογραφή θα τη βάλουν ο κ. Τσίπρας, ο κ. Κοτζιάς και ο κ. Καμμένος», τόνισε.

Τέλος, ο κ. Γεωργιάδης αναφέρθηκε στους δύο Έλληνες στρατιωτικούς τονίζοντας πως η Ελλάδα οφείλει να κάνει μια εκστρατεία στην Ευρώπη και στο ΝΑΤΟ για να πιέσει και να απελευθερωθούν οι δύο στρατιωτικοί όσο γίνεται πιο γρήγορα.

Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης χαρακτήρισε στον ΣΚΑΪ «πρόφαση» την τροπολογία της αντιπολίτευσης, σημειώνοντας πως υπάρχει σειρά στην πολιτική. Προσέθεσε ωστόσο ότι κατά την άποψή του υπάρχει δημοσιονομικός χώρος το 2019 και για τις συντάξεις και για το αφορολόγητο.

Από την πλευρά του ο Γεράσιμος Γιακουμάτος υποστήριξε στον σταθμό ότι δεν πρέπει να περικοπούν οι συντάξεις, σημειώνοντας πως τα λεφτά βρίσκονται καθώς υπάρχει το πλεόνασμα του ΕΦΚΑ που επικαλείται η κυβέρνηση.

- Advertisement -

Κατάργηση των μειώσεων των συντάξεων ζήτησε η αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Νάντια Γιαννακοπούλου καλώντας την κυβέρνηση να υπερψηφίσει την σχετική πρόταση της Φώφης Γεννηματά.

ΠΗΓΗ

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ