Όλες οι κατηγορίες:

Φανή Πεταλίδου
Ιδρύτρια της Πρωινής
΄Έτος Ίδρυσης 1977
ΑρχικήΕιδήσειςΔιευθύντρια ΜΚΟ διδάσκει σε μετανάστες πώς να ξεγελούν τους συνοριοφύλακες

Διευθύντρια ΜΚΟ διδάσκει σε μετανάστες πώς να ξεγελούν τους συνοριοφύλακες

- Advertisement -

Απίστευτο βίντεο στο οποίο διακρίνεται  η Ariel Ricker να συμβουλεύει πρόσφυγες πως να ξεγελάσουν τους συνοριοφύλακες για να καταφέρουν να περάσουν τα σύνορα και να βρεθούν στην Ελλάδα.

Η χώρα σιγά-σιγά οδηγείται σε αποσύνθεση. Στο άμεσο μέλλον, εάν συνεχιστεί η αθρόα εισβολή μεταναστών, θα δημιουργηθεί μία πολυπολυτισμική κοινωνία, χωρίς αρχές και αξίες. Μεταφέρονται ήθη και έθιμα στον τόπο μας ξένα, που δεν έχουν σχέση με τον Ελληνισμό και την Ορθοδοξία.

Η αδιαφορία της Κυβέρνησης είναι τεράστια. Μεθοδικά διαγράφουν την Ελληνική Ιστορία, μειώνουν το ορθόδοξο συναίσθημα στα σχολεία μας, με σκοπό και στόχο να αφελληνοποιήσουν την κοινωνία.
Και όχι μόνο αυτό, οι μετανάστες κλείνουν δρόμους, αλλά και απαιτούν περισσότερα δικαιώματα, σε συνεργασία πάντα με τις ΜΚΟ
Τα ερωτήματα, για ορισμένες από αυτές τις ΜΚΟ, πολλαπλασιάζονται τα τελευταία χρόνια δημιουργώντας εύλογες υπόνοιες και απορίες, τόσο για τις πηγές χρηματοδότησής τους όσο και για τους σκοπούς που εξυπηρετούν. Ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά τη χρηματοδότησή τους, αρκετές από αυτές εξασφαλίζουν τη βιωσιμότητά τους χάρη στη «γαλαντομία» του γνωστού μεγαλοχρηματιστή, κερδοσκόπου και «παγκόσμιου πολίτη», όπως αρέσκεται να αυτοαποκαλείται, Τζορτζ Σόρος.
Ο ιδρυτής του ιδρύματος Open Society Foundation,Τζορτζ Σόρος, έχει αναλάβει και την «προστασία των μεταναστών» στην Ελλάδα που αφήνονται ελεύθεροι από τα κέντρα διαμονής με το δίκτυο Solidarity Now. Ταυτόχρονα, στις άμεσες προτεραιότητες και λάνθρωπου «πολιτικού ακτιβιστή», αλλά και φιλοσκοπιανού επιχειρηματία είναι η χρηματοδότηση startup επιχειρήσεων και η εύρεση εργασίας στους άνεργους μετανάστες.

- Advertisement -

Η αποκάλυψη:
Μια οργάνωση που βοήθησε 15.000 πρόσφυγες και μετανάστες να περάσουν στην Ευρώπη αποκαλύπτεται πως «εκπαίδευε» όσους ζητούσαν άσυλο να προσποιούνται πως διώκονται στον τόπο καταγωγής τους και υποφέρουν από ψυχικά τραύματα.

Η Ariel Ricker, εκτελεστική διευθύντρια της ΜΚΟ Advocates Abroad, η οποία παρέχει νομική βοήθεια σε πρόσφυγες και μετανάστες, καταγράφεται σε βίντεο — ντοκουμέντο να συζητά ανοιχτά πώς τους διδάσκει να ψεύδονται μπροστά σε συνοριοφύλακες. Το βίντεο δημοσίευσε η ακτιβίστρια της δεξιάς και συγγραφέας, Lauren Southern, και θα συμπεριληφθεί σε ένα νέο ντοκιμαντέρ που ετοιμάζει για την προσφυγική κρίση στην Ευρώπη.

Στο βίντεο, η Ricker ακούγεται να περιγράφει ότι η οργάνωση παρέχει εκπαιδευτικές συναντήσεις για μετανάστες που προσπαθούν να περάσουν στην Ευρώπη, στο πλαίσιο των οποίων διδάσκονται πώς να φέρονται στις συνεντεύξεις με τους υπευθύνους στα σύνορα.

«Τους λέω ότι είναι ηθοποιία, όλο αυτό είναι ηθοποιία… γι’ αυτούς ώστε να περάσουν, πρέπει να υποδυθούν τον ρόλο τους στο θέατρο», ακούγεται να λέει.

Η ίδια ακούγεται να αποκαλεί το προσωπικό της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Υποστήριξης για το Άσυλο (EASO) ως «εντελώς ηλίθιους» (f…ing stupid) και να περιγράφει τη διαδικασία που η οργάνωση ανέπτυξε για να τους εκμεταλλεύεται στη διαδικασία ελέγχου (screening).

- Advertisement -

Μια μέθοδος που διδάσκει σε μετανάστες είναι να εκμεταλλεύονται τη χριστιανική συμπόνοια στην Ελλάδα όπου η Ορθόδοξη Χριστιανική Εκκλησία είναι η κυρίαρχη, με το πρόσχημα ότι διώχθηκαν επειδή ήταν Χριστιανοί. Περιγράφει, μάλιστα, να τους λέει πώς να προσεύχονται κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, καθώς κάτι τέτοιο φανερώνει «τιμιότητα».

​Με τη δημοσίευση του βίντεο, η οργάνωση έγραψε στο Twitter πως περιήλθε σε γνώση της ένα βίντεο που «δείχνει μία έντονα επεξεργασμένη εκδοχή ανεπίσημης συζήτησης που καταγράφηκε μυστικά και δίχως άδεια».

Έκτοτε, όμως, οι σελίδες της οργάνωσης σε Twitter και Facebook με πάνω από 140.000 followers, διεγράφησαν.

Η συγκεκριμένη ΜΚΟ που ιδρύθηκε το 2016 βοηθούσε στην ενσωμάτωση μεταναστών που έφτασαν στην Ευρώπη μέσω της Ελλάδας. Στον ιστότοπό της, η Advocates Abroad ισχυρίζεται πως έχει βοηθήσει 15,000 μετανάστες και πρόσφυγες στα ελληνικά σύνορα και πάνω από 2.500 εκτός Ελλάδας.

Με τις τακτικές που φέρεται να ακολουθούσε η συγκεκριμένη εκτελεστική διευθύντρια της ΜΚΟ, πρόβλημα αντιμετώπιζαν και οι πρόσφυγες που υποχρεώνονταν να «ανταγωνιστούν» ανθρώπους που προέβαλαν ψευδείς ισχυρισμούς. Αξιοσημείωτο είναι ότι η «σχολή υποκριτικής» της Ricker δίδασκε να υιοθετούν τα συναισθήματα ανθρώπων που είχαν υποστεί τραυματισμό.

Η Lauren Southern ισχυρίζεται, τέλος, πως η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες έχει ήδη σχολιάσει την καταγραφή εκφράζοντας την «ανησυχία της για τις αναφορές».

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ