Όλες οι κατηγορίες:

Φανή Πεταλίδου
Ιδρύτρια της Πρωινής
΄Έτος Ίδρυσης 1977
ΑρχικήΕλλάδαΕκδήλωση της Παμμακεδονικής Συνομοσπονδία στην παλαιά Βουλή

Εκδήλωση της Παμμακεδονικής Συνομοσπονδία στην παλαιά Βουλή

- Advertisement -

Με θέμα «Η επόμενη ημέρα στην Μεσόγειο και στα υπό διαμόρφωση «Νέα Βαλκάνια» μετά την ψήφιση της συνθήκης των Πρεσπών από τις κυβερνήσεις Ελλάδος και Σκοπίων», το Σάββατο 30 Μαρτίου στις 11 το πρωί, θα λάβει η χώρα η εκδήλωση της Παμμακεδονικής Συνομοσπονδίας (Αθηνών – Ελλάδος) στο κτήριο της Παλαιάς Βουλής στο κέντρο της Αθήνας.

Στην εν λόγω εκδήλωση-συζήτηση, η οποία και εντάσσεται στο πλαίσιο υλοποίησης των αποφάσεων της Α’ Εθνικής Συνδιάσκεψης, που έγινε στην Αθήνα το τριήμερο 21, 22 & 23 Οκτωβρίου 2018), θα συμμετέχουν με τις εισηγήσεις τους οι καθηγητές, Δρ. Δρ. Ηλίας Κονοφάγος,   Δρ. Γεώργιος Φίλης, καθώς και η  δημοσιογράφος Τζώρτζια Κοντράρου, ενώ τη συζήτηση θα συντονίσει ο επίσης δημοσιογράφος Λάμπρος Καλαρρύτης. Αναλυτικότερα, ο καθηγητής Δρ. Ηλίας Κονοφάγος θα μιλήσει για τον «Υποθαλλάσιο ορυκτό πλούτο κοιτασμάτων υδρογονανθράκων Ελλάδος και Κύπρου», ο καθηγητής Γεώργιος Φίλης για την «Αλλαγή συνόρων στα Βαλκάνια και την Ανατολική Μεσόγειο; Ο ρόλος της Ελλάδος σε ένα νέο -υπό διαμόρφωση- γεωπολιτικό χάρτη», και η δημοσιογράφος Τζώρτζια Κοντράρου, για τη «Γνώση, ως αντίδοτο στην προπαγάνδα». Σύμφωνα με το πρόγραμμα της εκδήλωσης, μετά τις εικοσάλεπτες εισηγήσεις των ομιλητών, θα ακολουθήσει συζήτηση.

 Ως προς τους συμμετέχοντες εισηγητές, ο Δρ. Ηλίας Κονοφάγος είναι Χημικός Μηχανικός και μέλος της Επιτροπής Ενέργειας της Ακαδημίας Αθηνών. Είναι εκτελεστικός Αντιπρόεδρος Ανάπτυξης Υδρογονανθράκων της Εταιρίας Flow EnergyS.A. Διετέλεσε Γενικός Διευθυντής Έρευνας & Παραγωγής Κοιτασμάτων Υδρογονανθράκων της Ελληνικά Πετρέλαια Α.Ε. Είναι Eisenhower Fellow των ΗΠΑ στον τομέα της Οικονομίας Έρευνας & Παραγωγής Υδρογονανθράκων και ειδικότερα του Ενεργειακού Τομέα. Έχει διεθνή παρουσία με πλέον των 200 επιστημονικών ανακοινώσεων. Ο Δρ. Γεώργιος Φίλης είναι διδάκτωρ Γεωπολιτικής (Durham University, UK), Αναπληρωτής καθηγητής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων & Μέσης Ανατολής στο τμήμα Διεθνών Επιχειρήσεων του DEREE – The American College of Greece, καθώς και διδάσκει γεωπολιτική & γεωστρατηγικά ζητήματα στην Σχολή Εθνικής Άμυνας (ΣΕΘΑ) και στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα του τμήματος Τουρκικών & Σύγχρονων Ασιατικών Σπουδών του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Ο κ. Φίλης είναι μέλος του Institute of Diplomacy & Global Affairs (DEREE) και του Ινστιτούτου Αναλύσεων Ασφάλειας & Άμυνας. Και η κα Τζώρτζια Κοντράρου, με σπουδές στην Νομική, διετέλεσε δικαστική συντάκτρια επί σειρά ετών στον ΔΟΛ και στον ΣΚΑΙ και σε άλλα γνωστά Ελληνικά ΜΜΕ. Είναι μέλος της ΕΣΗΕΑ και ανώτατο στέλεχος στον ΕΔΟΕΑΠ. Διακρίθηκε και καταξιώθηκε από τα εμπεριστατωμένα ρεπορτάζ και τις αποκαλύψεις  της. Τελευταία ασχολείται επισταμένως με τα Εθνικά ζητήματα και την ουσιαστική έννοια της  προπαγάνδας κατά της Ελλάδος και των  εν εξελίξει εθνικών υποθέσεων της χώρας.

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ