Όλες οι κατηγορίες:

Φανή Πεταλίδου
Ιδρύτρια της Πρωινής
΄Έτος Ίδρυσης 1977
ΑρχικήΕπικαιρότηταGiannis (John) Catsimatidis to Greek Prime Minister "Mr. Mitsotakis, you are the...

Giannis (John) Catsimatidis to Greek Prime Minister “Mr. Mitsotakis, you are the last choice of the Greeks! Don’t disappoint them!”

- Advertisement -

Το “μυστικό δείπνο” στην Νέα Υόρκη προς τιμή του Έλληνα Πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ

Αυτή ήταν η φράση που απέσπασε τα περισσότερα χειροκροτήματα σε ένα αυστηρά -αυστηρότατο-  επιλεγμένο ακροατήτηριο,  από τον γνωστό ΕλληνοΑμερικανό μεγαλοεπιχειρηματία John Catsimatides  καλοσωρίζοντας τον Κυριάκο Μητσοτάκη σε ένα δείπνο το οποίο ουδέποτε ανακοινώθηκε επίσημα, παρά την επισημότητα και τα ισχυρά οικονομικά ονόματα που ο οικοδεσπότης είχε φροντίσει να προσκαλέσει στο Club University στην 5η λεωφόρο την Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου.  Η Ελληνική κυβέρνηση δεν ανακοίνωσε ποτέ λεπτομέριες, ούτε φωτογραδφικό υλικό δόθηκε στα ΜΜΕ για την διοργάνωση του αφήνοτας να αιωρείται στην ατμόσφαιρα ότι παραβρέθηκε σε δείπνο ΕλληνοΑμερικανών επιχειρηματιών. Περισσότερα στοιχεία δεν δόθηκαν ποτέ. λίγες ημέρες μετά, η εφημερίδα του Υφ. Εξωτερικών  κ. Αντώνη Διαματάρη, Εθνικός Κήρυξ, στις 5 Οκτωβρίου παρουσίασε επιλεκτικά δηλώσεις του Μ. Ψαρού, του Τζ. Κουδούνη και του Ντ. Μητρόπουλου χωρίς ποτέ να δώσει περισσότερες λεπτομέριες.

Η εφημερίδα  του Ε.Κ. -του Υφ. Εξ.  κ. Αντώνη Διαματάρη -στο «ρεπορτάζ» της περίπου άφηνε να ενοηθεί, εντέχνως,  πως λίγο πολύ και αυτή η εκδήλωση, ανάμεσα στις ελάχιστες άλλες που έλαβαν χώρα,  για την οποία  εκδήλωση ουδεμία ανακοίνωση εκδόθηκε από την ελληνική κυβέρνηση και το κυβερνητικό επιτελείο που παραβρέθηκε μαζί με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, επί την ευκαιρία της 78ης Γενικής Συνέλευσης στον ΟΗΕ στην Νέα Υόρκη, στο δείπνο αυτό, όλοι προσεκλημένοι του John Catismatides!  Στο ανυπόγραφο  κείμενο, χωρίς φωτογραφικό υλικό   παρουσίαζε εντέχνως της δηλώσεις των τριών συγκεκριμένων επιχειρηματιών χωρίς να αναφέρονται  βασικές λεπτομέριες, που; και πότε; έλαβε χώρα αυτό ο δείπνο. Όπως και μια σειρά άλλα στοιχεία που προκύπτουν από το πλούσιο φωτορεπορτάζ που φέρνει στην δημοσιότητα κατ αποκλειστικότητα η ΠΡΩΙΝΗ

- Advertisement -

Η Πρωινή αποκαλύπτει σήμερα ολόκληρο το παρασκήνιο που προηγήθηκε με ένα πλουσιότατο φωτογραφικό υλικό που εξασφάλισε για τους αναγνώστες μας. Σε αυτό το πλούσιο φωτορεπορτάζ φαίνονται πρόσωπα που δεν χρειάζονται συστάσεις καθώς είναι όλοι επώνυμοι είτε στην δημόσια ζωή της Ελλάδος είτε στην δημόσια ζωή της Ελληνικής κοινότητας στις ΗΠΑ.

Η πρόσκληση έφυγε από την 3η Λεωφόρο, από το νούμερο  800, από το επιβλητικό μολυβί ουρανοξύστη, από τον 5ο όροφο που βρίσκεται το στρατηγείο του ΕλληνοΑμερικανού John Catismatides και των επιχειρήσεων της «Red Apple Group» που ανήκει στο Ελληνοαμερικανό μεγιστάνα. Το δείπνο που είχε προετοιμαστεί σε κάθε λεπτομέρια του από την σύζηγο του John Catsimatides, Margo Catsimatides και τους στενούς συνεργάτες της, είχε ένα πλούσιο μενού όχι μόνο στα πιάτα των παρεβρισκομένων αλλά και στο περιθώρειο, λίγο πριν την έναρξη της εκδήλωσης αλλά και μετά το τέλος της. Στο δείπνο έδωσαν το παρόν όλοι οι υπουργοί που συνόδευαν τον Πρωθυπουργό Κ. Μητσοτάκη και τα πλέον ισχυρά ονόματα της Ελληνικής ελίτ των επιχειρήσεων, απ΄άρκη των ΗΠΑ,  αλλά και  παράγοντες του δημόσιου βίου που διαδραματίζουν σημαίνοντα ρόλο.

Τα όσα -πολύ ελάχιστα-  έχουν δει το φως της δημοσιότητας  για το συγκεκριμένο δείπνο χωρίς καμία απολύτως λεπτομέρια ή αυτό που λέμε ρεπορτάζ πόρρω απέχουν από την πραγματικότητα.    Το παρών έδωσαν περισσότεροι από 100 προσεκλημένοι, σε ένα δείπνο που δεν είχε να ζηλέψει σε τίποτα από εκείνα που οργανώνονται στην Ουάσιγκτον από ισχυρά think tank προς τιμή προέδρων και πρωθυπουργών που επισκέπτονται την Αμερικανική Πρωτεύουσα.  Ο οικοδεσπότης, John Catsimatides αυτό που ουσιαστικά είπε στον Έλληνα Πρωθυπουργό είναι η απλή σκληρή αλήθεια, μάλιστα κατ ιδίαν το ρεπορτάζ αναφέρει ότι του ανέφερε συγκεκριμένα προβλήματα και παθογένειες που αποτρέπουν Αμερικανούς και ΕλληνοΑμερικανούς από το να επενδύσουν στην Ελλάδα. Του μίλησε με σεβασμό, και την πεποίθησε ότι θα κάνει το καλύτερο για την Ελλάδα για αυτό και του τόνισε ευθέως  πως “είστε η τελευταία επιλογή των Ελλήνων, αν και σε εσείς απογοητεύσε τον Έλληνα η χώρα θα πάει στα βράχια”!

Στο δείπνο προς τιμή του κ. Μητσοτάκη έδωσαν το παρών μεταξύ άλλων ο Ανδρέας Λιβέρης, ο Ντιν. Μητρόπουλος, ο Τζ. Στάμας, ο Τζ. Κουδούνης (ο άνθρωπος που ποτέ δεν ολόκληρωσε την αγοραπωλησία της Εθνικής στην Ελλάδα) ο Τζ. Κάλαμος, ο Μ. Ψαρός, ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, προσωπικός φίλος του John Catismatides, και 10αδες άλλοι της ελληνικής κοινότητας στην ΝΥ αλλά και από Ουάσιγκτον που ήρθαν ειδικώς ανταποκρινόμενοι στη  πρόσκληση του Mr. John Catismatides.

Ο John για όσους τον γνωρίζουν δεν μασάει ποτέ τα λόγια του με όποιον και αν βρεθεί τετ α τετ. Έχει κερδίσει την εκτίμηση της Ελληνικής κοινότητας ακριβώς γιατί όχι μόνον έχει προσφέρει στην Ελληνική κοινότητα επί 30 και πλέον χρόνια αλλά γιατί σέβεται και αγαπάει  τον Έλληνα! Τα έργα και η συνεχής προσφορά του το αποδεικνύουν.

Η διοργάνωση του δείπνου ζητήθηκε από τον Αντώνη Διαματάρη και άλλους -αλλά όχι κυβερνητικούς – παράγοντες, και ο επιχειρηματίας όπως κάνει πάντα όταν η Ελλάδα του ζητά την βοήθεια του, ανταποκρίθηκε  όπως το 1993,  που πάλι η οικογένεια Μητσοτάκη του είχε ζητήσει να εμπλακεί σε μια επένδυση μαμούθ που όμως  δεν έγινε ποτέ(!) αλλά τότε αυτή η μη επένδυση κόστισε στον ΕλληνοΑμερικανό επιχειρηματία John Catsimatides περισσότερα από 150.000.000$ τα οποία έγιναν αέρας και ούτε ο ίδιος ούτε ποτέ κανείς άλλος έμαθε που πήγαν τότε εκείνα τα εκατομύρια.. Αυτή του η εμπειρία τον απομάκρυνε από κάθε σκέψη εμπλοκής σε μια νέα επιχειρηματική δραστηριότητα στην Ελλάδα.  Αυτό για την ιστορία μιας και το αρχείο της “Π” πάει πολλά χρόνια πίσω…  απολαύστε το πλούσιο φωτορεπορτάζ  από την κάμερα του Jillian Nelson. Περισσότερα ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΣΤΟ ΠΛΟΥΣΙΟ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΜΕΡΑ ΤΟΥ  JILIAN NESLON

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ