Όλες οι κατηγορίες:

Φανή Πεταλίδου
Ιδρύτρια της Πρωινής
΄Έτος Ίδρυσης 1977
ΑρχικήΚόσμοςΓιατί οι ΗΠΑ “τελείωσαν” τώρα τον αρχηγό του Ισλαμικού Κράτους

Γιατί οι ΗΠΑ “τελείωσαν” τώρα τον αρχηγό του Ισλαμικού Κράτους

- Advertisement -

Σκηνικό επικοινωνιακής εκμετάλλευσης γύρω από την επιχείρηση κατά του αρχηγού του Ισλαμικού Κράτους Αμπου-μπακρ Αλ Μαγκνταντί φαίνεται ότι στήνει ο Λευκός Οίκος, καθώς επισήμως οι δημοσιογράφοι έχουν ενημερωθεί για επικείμενη μεγάλη ανακοίνωση από τον Ντόναλντ Τραμπ, ενώ παράλληλα υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι διαρρέουν επί αρκετές ώρες επιχείρηση κατά του πλέον καταζητούμενου ανθρώπου στον κόσμο βρίσκεται σε εξέλιξη.

Σύμφωνα με το Newsweek ο Αλ Μπαγκνταντί φέρεται να έχει σκοτωθεί σε επιχείρηση αμερικανικών ειδικών δυνάμεων, Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι ο Ντόναλντ Τραμπ θα κάνει δηλώσεις στις 9 το πρωί ώρα Ουάσιγκτον, ήτοι 13:00 GMT και 15:00 ώρα Ελλάδος.

Περισσότερα στοιχεία για την ώρα δεν υπάρχουν, αλλά είναι προφανές ότι στόχος του κλίματος που δημιουργείται είναι να πιστοποιηθεί ο ισχυρισμός του προέδρου των ΗΠΑ ότι το Ισλαμικό Κράτος έχει ηττηθεί πλήρως και ως εκ τούτου η απόφασή του για απόσυρση από τη Συρία είναι απολύτως αιτιολογημένη, απαντώντας έτσι στις αντιδράσεις του Κογκρέσου και των media.

Για τον Ντόναλντ Τραμπ πρόκειται και για μια μεγάλη προσωπική νίκη έναντι του Μπαράκ Ομπάμα, καθώς ο τέως πρόεδρος των ΗΠΑ διέταξε την επιχείρηση που σκότωσε τον Οσάμα Μπιν Λάντεν, αρχηγό της Αλ Κάιντα και κύριο υπεύθυνο για τις επιθέσεις στου δίδυμους πύργους το 2001.

- Advertisement -

Ο Αλ Μπαγκνταντί δεν είχε εμφανιστεί σε φωτογραφίες και video για περίπου πέντε έτη, μέχρι φέτος που αμερικανικές υπηρεσίες αποκάλυψαν νέο video του. Στο παρελθόν έχουν υπάρξει αρκετοί ισχυρισμοί για το τέλος του αρχηγού του IS, οι οποίοι αποδείχθηκαν λανθασμένοι, τόσο από τις ΗΠΑ όσο και από τη Ρωσία.Οι θεωρίες για την ανέλιξη του Αλ Μπαγκνταντί στη θέση του αρχηγού του Ισλαμικού Κράτους ποικίλουν, καθώς άλλοι ισχυρίζονται ότι ήταν αξιωματικός στον στρατό του Σαντάμπ Χουσείλ και μετά βρέθηκε στην ιρακινή Αλ Κάιντα, η οποία συγχωνεύθηκε με τον ISIS, ενώ άλλοι ισχυρίζονται ότι ριζοσπαστικοποιήθηκε το 2003-4 κατά την επέμβαση των ΗΠΑ στην πόλη του και άλλοι ότι σημείο καμπής αποτέλεσε η κατά λάθος σύλληψη και τοποθέτησή του με τζιχαντιστές. Η παλαιότερη θεωρία, πάντως, τον θέλει ιμάμη σε τζαμί που ριζοσπαστικοποιήθηκε. Βέβαια, υπάρχουν και αρκετές θεωρίες που δεν έχουν αποδειχθεί, ότι οι ΗΠΑ χρηματοδότησαν το Ισλαμικό Κράτος αρχικά και εν συνεχεία έχασαν τον έλεγχο.

πηγή

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ