Όλες οι κατηγορίες:

Φανή Πεταλίδου
Ιδρύτρια της Πρωινής
΄Έτος Ίδρυσης 1977
ΑρχικήEditorial{COVID 19 } Αυτοί που βλασφημούν κατά της Θείας Κοινωνίας !

{COVID 19 } Αυτοί που βλασφημούν κατά της Θείας Κοινωνίας !

- Advertisement -

Μεγάλη συζήτηση, δημόσιος προβληματισμός αλλά και εγκλήσεις και ατέρμωνες και αδιέξοδες  αντεγκλήσεις  ανέκυψε, εξ αφορμής του πράγματι τεράστιου προβλήματος που αντιμετωπίζει ολόκληρος ο πλανήτης, με την ραγδαία εξάπλωση του θανατηφόρου  μικροβίου  COVID 19,  εξ αφορμής  της συνολικής στάσης που τηρεί η Ελλαδική Ορθόδοξη Ανατολική Εκκλησία.

Χθες 16 Μαρτίου (2020) η Ελλαδική Εκκλησία  έλαβε μια ακόμα απόφαση σε μια όντως  σχεδόν 6ωρη εκρηκτική συνεδριάση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου.

Σε ανάλογο κλίμα και δραματικό ύφος και οι αποφάσεις των Εκκλησιών Κρήτης και Κύπρου αλλά και της ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής και του Αρχιεπισκόπου Ελπιδοφόρου του οποίου και οι δηλώσεις αλλά και οι προθέσεις καθως οι αποφάσεις επιχειρήθηκε  και να αλοιωθούν και παρερμηνευθούν (βλ σχετικώς το υστερόγραφον)  καθώς και  οι αντίστοιχες ανακοινώσεις του Οικουμενικού Πατριαρχείου στην Κωνστατινούπολη .

Αυτές τις ημέρες, κυριολεκτικά εδώ και τρεις εβδομάδες έχουν ακουσθεί τόσα πολλά για το ίδιο ζήτημα. Και ενώ κυβέρνηση και αντιπολίτευση -σπάνιο και θετικό φαινόμενο για το πάσχων πολιτικό σύστημα – σχεδόν ομονοούν για τα γενικά  μέτρα  ως προς την αντιμετώπιση του θανατηφόρου ιού στελέχη της μείζονος αντιπολίτευσης (λέγε με ΣΥΡΙΖΑ) βρήκαν  άλλη μια αφορμή , τις αιτίες τις έχουν λόγο ιδεολογικών αγκυλώσεων, να εξαπολύσουν πυρά και εναντίον της κυβέρνησης αλλά και -προσέξτε το αυτό εναντίον της Εκκλησίας όχι εναντίον του Αρχι. Ιερωνύμου και έχει μεγάλη σημασία τούτη η επισήμανση… Όντως η  όχι και τόσο αιφνιδιαστική απόφαση του Πρωθυπουργού να κλείσει και τους Ιερούς Ναούς φαίνεται πως μάλλον «λύνει» τον γόρδιο δεσμό που είχε να επιλύσει ο Μακαριότατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών κ. Ιερώνυμος, αν δεν δημιουργεί  ένα ακόμα πρόβλημα. Θα φανεί σύντομα…

- Advertisement -

Πάντως οι γνωστοί δημοσιολογούντες έδωσαν τα ρέστα τους και  έχυσαν για ακόμα μια φορά δηλητήριο εναντίον της Διοικούσας Εκκλησίας αλλά κυρίως εμβόλημα, υποβολημιαία και ύπουλα κάποιοι δε  και αρκετά άσχετοι (!) έβαλλαν χυδαία   και κατά  της Ορθόδοξης  Ελλαδικής  Εκκλησίας παραθεωρώντας το  Ιερόν  και δει,  Θεοσύστατον και Θεοίδρυτον του   Θεσμού (βλ. και Σχετικό υστερόγραφον).  Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ ΕΔΩ

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ