Όλες οι κατηγορίες:

Φανή Πεταλίδου
Ιδρύτρια της Πρωινής
΄Έτος Ίδρυσης 1977
ΑρχικήΘρησκείεςΤηλεφωική επικοινωνία του Αρχ. Αμερικής με την πρόεδρο της Δημοκρατίας

Τηλεφωική επικοινωνία του Αρχ. Αμερικής με την πρόεδρο της Δημοκρατίας

- Advertisement -

Η νέα Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου επικοινώνησε τηλεφωνικώς με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο. Ο Αρχιεπίσκοπος ενημέρωσε την κυρία Πρόεδρο για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στις Ηνωμένες Πολιτείες με την πανδημία του κορωνοϊού και ιδιαίτερα στην πόλη της Νέας Υόρκης, η οποία είναι το επίκεντρο της πανδημίας στις Ηνωμένες Πολιτείες. Επίσης αναφέρθηκε στις επιπτώσεις της πανδημίας στην Ελληνοαμερικανική Κοινότητα και την Εκκλησία

Ο Αρχιεπίσκοπος εξήγησε τα μέτρα που έχουν ληφθεί για τις Ιερές Ακολουθίες προκειμένου να προστατευθεί η υγεία των πιστών και του ευρύτερου κοινού. Αναφορικά με την Μεγάλη Εβδομάδα είπε ότι οι Ακολουθίες θα μεταδοθούν μέσω τηλεοράσεως και Ιντερνέτ και ότι θα τελέσει τις Ακολουθίες της Μεγάλης εβδομάδας στο παρεκκλήσιο του Απ. Παύλου εντός της Αρχιεπισκοπής.

Ζήτησε από την Πρόεδρο να διαβιβάσει τα προσωπικά του συγχαρητήρια και τις θερμές του ευχές στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για τη λήψη μέτρων σωτήριων για τη ζωή των πολιτών.

Επειδή ήταν η πρώτη επικοινωνία από την ημέρα που ανέλαβε την υψηλή θέση ως Αρχηγός του Κράτους, ο Αρχιεπίσκοπος συνεχάρη την κυρία Σακελλαροπούλου  και της ευχήθηκε καλή επιτυχία στην υπηρεσία της στον Ελληνικό Λαό, καθότι είναι η πρώτη γυναίκα που αναλαμβάνει την Προεδρία, κάθε καλό και καλό Πάσχα σε όλους τους έλληνες.

- Advertisement -

Επίσης ο Αρχιεπίσκοπος προσκάλεσε την κυρία Πρόεδρο να παρευρεθεί στα θυρανοίξια του ναού και Εθνικού Προσκυνήματος του Αγίου Νικολάου τον Σεπτέμβριο του 2021.

Εν τω μεταξύ με ανάρτησή της στο twitter, η κυρία Πρόεδρος ανέφερε ότι επικοινώνησε με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής και επισήμανε την ιδιαίτερη σημασία τής πρωτοβουλίας του να επικοινωνεί καθημερινά με τους πιστούς μέσω των social media.

Η κυρία Σακελλαροπούλου έγραψε πως «Επικοινώνησα με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής @Elpidophoros και του εξέφρασα τη συμπαράστασή μου προς τους ομογενείς που δοκιμάζονται έντονα από την πανδημία. Επεσήμανα επίσης την ιδιαίτερη σημασία της πρωτοβουλίας του να επικοινωνεί καθημερινά με τους πιστούς μέσω των social media».

Εξάλλου ο Αρχιεπίσκοπος ελπιδοφόρος το Σάββατο του Λαζάρου 11 Απριλίου στις 3 η ώρα το απόγευμα θα επικοινωνήσει ηλεκτρονικώς με το Ελληνορθόδοξο πλήρωμα της Αρχιεπισκοπής Αμερικής. Την επικοινωνία και συνομιλία με τους πιστούς θα συντονίσει η Ελληνοαμερικανίδα δημοσιογράφος Δημητρία Καλοδήμου. Ο Αρχιεπίσκοπος δήλωσε πως «ιδιαίτερα τούτη τη στιγμή, που υπάρχει πολύς πόνος και αγωνία στην Εκκλησία μας, χαίρομαι που υπάρχει η τεχνολογία για να απευθυνθώ στους πιστούς σο όλη τη χώρα σ’ όλη τη χώρα και να ακούσω τη φωνή τους. Θέλω να γνωρίζουν πως ο Αρχιεπίσκοπος τους ίσταται μαζί του αλληλέγγυος και επιθυμώ να τους πω πόσο τους αγαπώ και εκτιμώ τον καθένα και καθεμιά από αυτούς καθώς ξεκινούμε τη δύσκολη πορεία μέσω της Μεγάλης Εβδομάδας προς το Άγιο Πάσχα του Κυρίου».

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ