Όλες οι κατηγορίες:

Φανή Πεταλίδου
Ιδρύτρια της Πρωινής
΄Έτος Ίδρυσης 1977
ΑρχικήΥγείαH νικοτίνη σκοτώνει και τον κορονοϊό

H νικοτίνη σκοτώνει και τον κορονοϊό

- Advertisement -

Η ΝΙΚΟΤΙΝΗ μπορεί να προστατεύει από τον COVID 19  από έρευνα στη Γαλλία:   

το φάρμακο για τον  Κορονοϊό  ευεργετικές ιδιότητες του καπνίσματο που κανείς δεν μας λέει!

Η ΝΙΚΟΤΙΝ2. Μειώνει τον κίνδυνο θανάτου, μετά από ένα καρδιαγγειακό επεισόδιο

 Eνισχύει τη γνωστική λειτουργία

- Advertisement -

 Αντικαταθλιπτική δράση

Αναδημοσέυση 

 Γάλλοι ερευνητές

Με επικεφαλής τον νευροβιολόγο Ζαν Πιέρ Σανγκό από το Ινστιτούτο Παστέρ, η νικοτίνη σκοτώνει και τον κορονοϊό

«Τα αποτελέσματα της έρευνάς μας υποδηλώνουν με έμφαση ότι όσοι καπνίζουν καθημερινώς έχουν λιγότερες πιθανότητες να μολυνθούν σε σύγκριση με τον γενικό πληθυσμό» τονίζουν στην αναφορά τους οι ερευνητές του Γαλλικού νοσοκομείου και προσθέτουν ότι σπανίως βλέπουν φάρμακο με τόσο μεγάλη αποτελεσματικότητα, όπως φαίνεται ότι συμβαίνει με τη νικοτίνη στην περίπτωση του κορονοϊού. 

Ο διακεκριμένος Γάλλος νευρο-βιολόγος Ζαν-Πιερ Σανζό, ο οποίος μελέτησε τα αποτελέσματα της έρευνας, υποστηρίζει ότι η νικοτίνη εμποδίζει τον ιό να φτάσει στα κύτταρα και να εξαπλωθεί στον οργανισμό, μειώνοντας, παράλληλα, την υπερβολική αντίδραση του ανοσοποιητικού συστήματος που έχει παρατηρηθεί στις πιο βαριές περιπτώσεις της ασθένειας.

- Advertisement -

 Από την πλευρά του ο Ζαν Περ Σανζέ, του Ινστιτούτου Παστέρ,νευροβιολόγος και ειδικός στους νικοτινικούς υποδοχείς, σημειώνει χαρακτηριστικά «σύμφωνα με την υπόθεση, η νικοτίνη προσκολλάται στον κυτταρικό υποδοχέα που χρησιμοποιείται από τον κορονοϊό και τον εμποδίζει να προκολληθει. και κατά συνέπεια να διεισδύσει στα κύτταρα και να εξαπλωθεί στον οργανισμό”, δηλώνει ο καθηγητής Jean-Pierre Changeux, του Ινστιτούτου Παστερ και του Collège de FranceΖαχίρ Αμούρα, επικεφαλής της «Δηλαδή, υπάρχυν 80% λιγότεροι

Εν ολίγοις, εκτός από όλα τα άλλα, η νικοτίνη σκοτώνει και τον κορονοϊό

ΝΙΚΟΤΙΝΗ

Μειώνει τον κίνδυνο θανάτου,  μετά από ένα καρδιαγγειακό επεισόδιο

Σε σύγκριση με τους μη καπνιστές, οι καπνιστές που έπαθαν καρδιακή προσβολή φαίνεται να έχουν χαμηλότερα ποσοστά θνησιμότητας και ευνοϊκότερη ανταπόκριση στα δύο είδη θεραπείας που εφαρμόζονται για την απομάκρυνση της αθηρωματικής πλάκας από τις αρτηρίες τους: στην ινωδολυτική θεραπεία (που γίνεται κυρίως με φάρμακα) και στην αγγειοπλαστική, που καθαρίζει την πλάκα εισάγοντας «μπαλονάκι» ή στεντ μέσα στις αρτηρίες. Υπάρχει μια παγίδα, όμως. Ο λόγος για τον οποίο οι καπνιστές έχουν καρδιακές προσβολές είναι ότι ο καπνός διευκολύνει τη δημιουργία λίπους και πλάκας στα τοιχώματα των αρτηριών.

Έτσι, μια θεωρία σχετικά με το λόγο που οι καπνιστές ανταποκρίνονται καλύτερα στις θεραπείες μετά από μια καρδιακή προσβολή σε σχέση με τους μη καπνιστές είναι ότι βιώνουν νωρίτερα το πρώτο τους έμφραγμα, περίπου 10 χρόνια πριν από έναν μη καπνιστή. Μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό «American Heart Journal», ωστόσο, αναφέρει ότι η ηλικία από μόνη της δεν είναι αρκετή για να εξηγήσει πλήρως τις διαφορές στην επιβίωση, με το παράδοξο αυτό φαινόμενο να παραμένει μερικώς ανεξήγητο.

https://www.dw.com/el/%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CF%84%CE%AF%CE%BD%CE%B7-%CE%B5%CE%BD%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%AF%CE%BF%CE%BD-%CE%BA%CE%BF%CF%81%CF%89%CE%BD%CE%BF%CF%8A%CE%BF%CF%8D/a-53250097

Eνισχύει τη γνωστική λειτουργία

Σε μία έρευνα που έγινε από τον Paul Newhaouse, φάνηκε πως η νικοτίνη Έρευνες  σε ασθενείς που βρίσκονταν στη μετάβαση της άνοιας και της αμνησίας, έδειξαν κάτι πολύ σημαντικό. Ενισχύθηκε η προσοχή, η μνήμη και διάφορες άλλες γνωσιακές λειτουργίες. η νικοτίνη, μπορούσε να βοηθήσει που παρουσίαζαν πρώιμα συμπτώματα της νόσου Alzheimer. Αυτό φάνηκε από το γεγονός ότι παρουσιάστηκε ενίσχυση και συντονισμός στο γνωσιακό κομμάτι καθώς και στο κομμάτι της προσοχής και της μνήμης.

Αντικαταθλιπτική δράση

Πειράματα και μελέτες έχουν δείξει πως η νικοτίνη επηρεάζει τη δράση της σεροτονίνης. Μιας χημικής ουσίας δηλαδή που οι μεταβολές αυτής επηρεάζουν τη διάθεση. Όσο λιγότερη σεροτονίνη παράγεται τόσο πιθανότερο να εκδηλωθούν καταθλιπτικά συμπτώματα. Η νικοτίνη ενισχύει την παραγωγή της σεροτονίνης με αποτέλεσμα να προξενεί κατά βάση πιο θετικά συναισθήματα.

Μειώνει τον κίνδυνο της παχυσαρκίας

Το κάπνισμα -και ειδικότερα η νικοτίνη- είναι ένα κατασταλτικό της όρεξης. Αυτό είναι γνωστό εδώ και αιώνες, ενώ οι καπνοβιομηχανίες που εμφανίστηκαν στη δεκαετία του 1920 απευθύνοντας αρχικά σε γυναίκες με το δέλεαρ ότι «το κάπνισμα θα τους αδυνατίσει!». Μια μελέτη που δημοσιεύθηκε τον Ιούλιο του 2011 στο περιοδικό «Physiology & Behaviour» αναφέρει ότι «ένας από τους λόγους άρνησης διακοπής του καπνίσματος είναι και η αναπόφευκτη αύξηση του σωματικού βάρους……

Μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης της νόσου Πάρκινσον

Πολυάριθμες μελέτες έχουν εντοπίσει την παράξενη αντίστροφη σχέση μεταξύ του καπνίσματος και της νόσου του Πάρκινσον. Οι μακροχρόνιοι καπνιστές προστατεύονται με κάποιο τρόπο από τη νόσο του Πάρκινσον, και δεν είναι επειδή πεθαίνουν νωρίτερα από άλλα πράγματα . Η πιο πρόσφατη, μάλιστα, μελέτη δημοσιεύθηκε στο τεύχος Μαρτίου 2010 του περιοδικού «Neurology», ενώ ερευνητές του Χάρβαρντ ήταν μεταξύ των πρώτων που έδωσαν πειστικά στοιχεία σχετικά με το γεγονός ότι οι καπνιστές ήταν λιγότερο πιθανό να αναπτύξουν τη νόσο.

Βελτίωση της αντίδρασης και της εκτέλεσης αθλητικών ασκήσεων

Έρευνες έδειξαν ότι βελτιώνει την αντίδραση που έχει κάποιος ως προς κάποιο ερέθισμα. Συγκεκριμένα σε δραστηριότητες που αφορούν διάφορες ερωτήσεις και στάδια απάντησης, βελτιώθηκε ο χρόνος ανταπόκρισης σε αυτά.  Ο χρόνος κατάληξης σε αποφάσεις και συμπεράσματα ήταν πολύ πιο γρήγορος. Έχει αποδειχθεί επίσης ότι βελτιώνει την εκτέλεση ασκήσεων και την επίδοση σε αθλητικούς αγώνες. Προξενεί κατά πάσα πιθανότητα αντοχή στην άσκηση και στη μυϊκή δύναμη.

Μαρία Ορφανουδάκη 

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ