Όλες οι κατηγορίες:

Φανή Πεταλίδου
Ιδρύτρια της Πρωινής
΄Έτος Ίδρυσης 1977
ΑρχικήΑπόψειςΤι σε κάνει Έλληνα

Τι σε κάνει Έλληνα

- Advertisement -

Γράφει ο Παύλος Αλτίνης

Δεν αρκεί η παιδεία για να γίνεις Έλληνας, όπως υποστηρίζουν οι παγκοσμιοποιητές. Ό,τι και εάν προπαγανδίζουν οι παγκοσμιοποιητές, οι έχοντες Ελληνική παιδεία «μη-Έλληνες» δεν γίνονται «Έλληνες», παραμένουν «μη-Έλληνες», αλλά, λόγω της Ελληνικής παιδείας τους, βελτιωμένοι «μη-Έλληνες».

Και βεβαίως δεν είναι κατ’ ανάγκην κακό το να είσαι «μη-Έλληνας», όπως δεν είναι κατ’ ανάγκην καλό το να είσαι «Έλληνας».
Οι Γενίτσαροι ήταν καθαρόαιμοι Έλληνες, όπως και ο Εφιάλτης, όπως και ο Αλκιβιάδης, όπως και πολλοί άλλοι ελεεινοί προδότες και καθάρματα. «Έλληνας» δεν σημαίνει κατ’ ανάγκη «καλός». Υπάρχουν Έλληνες καλοί και Έλληνες κακοί. Η Ελληνική φυλή γέννησε και ήρωες και φιλοσόφους, αλλά και προδότες και καθάρματα. Το γονίδιο σε κάνει Έλληνα, αλλά η Ελληνική παιδεία σε κάνει «καλό, σωστό, πλήρη» Έλληνα και η έλλειψή της σε κάνει «κακό» Έλληνα. Υποστηρίζεται ότι το να είσαι Έλληνας δεν είναι απλώς ένα φυσικό γεγονός (δηλαδή το ότι γεννήθηκες φέροντας συγκεκριμένα γονίδια), αλλά είναι «επίδοση» (δηλαδή προϊόν επιτυχούς συνειδητής και σκληρής προσπάθειας να εφαρμόσεις το «Ελληνικώς ζειν», ως έκφραση του «Ελληνικώς σκέπτεσθαι»). Επίσης, υποστηρίζεται ότι οι φέροντες Ελληνικά γονίδια έχουν πολύ καλύτερη «επίδοση» από τους μη-φέροντες Ελληνικά γονίδια.
Επίσης, δεν υπάρχει κανένας λόγος να θεωρήσουμε ότι ο έχων Ελληνική παιδεία («καλός») Έλληνας είναι οπωσδήποτε «καλύτερος» από τον «έχοντα Ελληνική παιδεία («καλό») μη-Έλληνα». Το ότι οι Έλληνες έχουμε τους μεγάλους φιλοσόφους και ήρωες, δεν σημαίνει ότι όλοι είμαστε σαν αυτούς……… Ας μην τους χρησιμοποιούμε σαν άλλοθι, αλλά ως παράδειγμα!
Άλλωστε μία από τις βασικές αρχές του Ελληνικώς σκέπτεσθαι, άρα και του Ελληνικώς ζειν, άρα και του «καλού» Έλληνα είναι το να δείχνεις σεβασμό, να σέβεσαι τα πάντα. Να σέβεσαι τους Έλληνες, τους μη-Έλληνες, τα ζώα, τα φυτά, τα πουλιά, την Φύση, την πίστη του οποιουδήποτε ανθρώπου, τους θεούς του Ολύμπου, τον άγνωστο Θεό του Σωκράτη, τον έναν Θεό και Δημιουργό του Πλάτωνα (Τίμαιος) και τον Θεό της αγάπης του Χριστού. Αν δεν σέβεσαι δεν είσαι «καλός, πλήρης» Έλληνας.

ΤΙ ΣΕ ΚΑΝΕΙ ΕΛΛΗΝΑ.
Δεν αρκεί η παιδεία για να γίνεις Έλληνας, όπως υποστηρίζουν οι παγκοσμιοποιητές. Ό,τι και εάν…

Posted by Pavlos Altinis on Saturday, November 28, 2020

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ