Όλες οι κατηγορίες:

Φανή Πεταλίδου
Ιδρύτρια της Πρωινής
΄Έτος Ίδρυσης 1977
ΑρχικήΕλλάδαΗ στυγνή δολοφονία του Γ. Καραϊβάζ

Η στυγνή δολοφονία του Γ. Καραϊβάζ

- Advertisement -

Ποια τα σενάρια που εξετάζουν οι Αρχές.

Τη γρήγορη εξιχνίαση της υπόθεσης δολοφονίας του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ ζήτησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνάντηση που είχε στο Μέγαρο Μαξίμου με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη. Εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, ο κ. Χρυσοχοΐδης έκανε την ακόλουθη δήλωση στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης: «Η δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ αποτελεί έγκλημα ειδεχθές. Η δημοσιογραφική του ιδιότητα στην περίπτωση αυτή αποκτά ιδιαίτερο βάρος. Πριν από λίγο συναντήθηκα και ενημέρωσα τον Πρωθυπουργό. Με ρητή του εντολή θα επισπευστούν οι έρευνες. Η Ελλάδα σε κάθε στατιστική είναι μια χώρα που έχει πολύ μικρό ποσοστό ανθρωποκτονιών σε όλη την Ευρώπη, είναι μια ήσυχη, ασφαλής και φιλήσυχη χώρα.

Η Ελληνική Πολιτεία, η Ελληνική Δημοκρατία αποδίδει ιδιαίτερο σεβασμό στην ελευθεροτυπία και στην προστασία των δικαιωμάτων. Πολύ γρήγορα λοιπόν, όπως κάνει πάντα η Ελληνική Αστυνομία θα βρει τους ενόχους και θα τους παραδώσει στην ελληνική Δικαιοσύνη για να επιληφθεί αυτή. Εκφράζω βαθιά και ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια του Γιώργου Καραϊβάζ».

«Καθαρό» το όπλο με το οποίο τον εκτέλεσαν
Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, η βαλλιστική έρευνα έδειξε ότι το 9αρι όπλο που χρησιμοποίησαν οι δράστες για να τον εκτελέσουν ήταν «καθαρό», δηλαδή δεν έχει χρησιμοποιηθεί σε κάποια άλλη έκνομη ενέργεια.

- Advertisement -

Οι αρχές εξετάζουν ως επικρατέστερο σενάριο αυτό της μαφιόζικης επίθεσης, έχοντας αποκλείσει εξ αρχής το χτύπημα να ήταν τρομοκρατική ενέργεια.

Τα δύο σενάρια που εξετάζουν

Οι αρμόδιοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. δεν αποκλείουν οι δύο φυσικοί αυτουργοί να είχαν και συνεργούς, οι οποίοι είτε παρακολουθούσαν τον Γιώργο Καραϊβάζ από τη στιγμή που έφυγε από τον τηλεοπτικό σταθμό STAR, είτε έδωσαν το «σύνθημα» για την άφιξή του στο σημείο της ενέδρας.

Ωστόσο, δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο οι φυσικοί αυτουργοί να ακολουθούσαν τον δημοσιογράφο ή να γνώριζαν τόσο καλά το πρόγραμμά του, που περίμεναν κοντά στο σπίτι του για να τον δολοφονήσουν.

«Όλα έγιναν μέσα σε 15-20 δευτερόλεπτα»,

Την ίδια στιγμή, οι αστυνομικοί που έχουν αναλάβει την υπόθεση, εξετάζουν τις μαρτυρίες ανθρώπων που έμελλε να γίνουν αυτόπτες μάρτυρες της στυγερής δολοφονίας του δημοσιογράφου.

- Advertisement -

Υπάλληλος του δήμου Αλίμου, περιγράφοντας στον ΑΝΤ1 τα όσα είδε, ανέφερε πως οι δράστες είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους.

«Η εικόνα που μου έχει μείνει είναι αυτού με το στρατιωτικό μπουφάν να εκτελεί», είπε, σημειώνοντας πως εκείνη την ώρα ήταν τρεις οι δημοτικοί υπάλληλοι που μόλις είχαν τελειώσει την εργασία τους, στο παρκάκι  έξω από το σπίτι του δημοσιογράφου.

Τους είχαν πλάτη όταν «ακούσαμε έναν ήχο σαν εξάτμιση, μετά ακούσαμε κι άλλους ήχους και γυρίσαμε κι είδαμε αυτόν να του ρίχνει από πάνω. Μέχρι να γυρίσουμε, είχαν φύγει», είπε, αναφέροντας αργότερα πως όλο το σκηνικό κράτησε λιγότερο από μισό λεπτό. «Ήταν τόσο γρήγορο . Όλα έγιναν μέσα σε 15-20 δευτερόλεπτα», είπε σχετικά.

Ως προς τις λεπτομέρειες, παρατήρησε ότι, «το όπλο σαν να είχε προέκταση σιγαστήρα, παρολαυτά ακούστηκε κάτι», περιγράφοντας τον ήχο ως εξάτμιση.

Ερωτηθείς για το αν αντέδρασε το θύμα, είπε πως, «δεν πρόλαβε να βγάλει ανάσα. Δεν μίλησαν, δεν άλλαξαν κουβέντα».

Αυτό που επίσης παρατήρησε ο αυτόπτης μάρτυρας ήταν το όχημα των δύο δραστών, «ένα χαμηλό σκουτεράκι κακορίζικο, προσπάθησα να δω την πινακίδα, δεν είδα τίποτα».

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ