Όλες οι κατηγορίες:

Φανή Πεταλίδου
Ιδρύτρια της Πρωινής
΄Έτος Ίδρυσης 1977
ΑρχικήΑπόψειςΜε πρότυπο...τον Ερντογάν!

Με πρότυπο…τον Ερντογάν!

- Advertisement -

Ο Πρωθυπουργός ακολουθεί τα βήματα του γείτονά του στην έκφραση “ελεύθερης” άποψης…(αρκεί να συμφωνεί με τη δική του…).- 

Κύριο άρθρο της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Είναι γνωστές οι σχέσεις του Τούρκου προέδρου με τα ΜΜΕ: Τους επιτρέπει να έχουν και να μεταδίδουν ελεύθερα κάθε άποψη που συμφωνεί με τη δική του. Σε διαφορετική περίπτωση, οι εκδότες και οι δημοσιογράφοι διώκονται, οδηγούνται στις φυλακές, τα απείθαρχα ενημερωτικά μέσα κλείνουν ή αλλάζουν ιδιοκτησίες με κυβερνητική εντολή.

Στην Ελλάδα, μέσες-άκρες, γίνεται το ίδιο, αλλά με μια ευρωπαϊκή… κουβερτούρα και επίφαση νομιμότητας. Στην υπόθεση της Novartis, με απόφαση Μητσοτάκη, έχει γίνει το εξής πρωτοφανές: Αντί να διώκονται οι πολιτικοί που τα άρπαξαν και ευνόησαν σκανδαλωδώς την πολυεθνική (η οποία στις ΗΠΑ υποχρεώθηκε σε καταβολή προστίμου περίπου 340.000.000 δολαρίων, κυρίως για τη δράση της στην Ελλάδα!), κάθονται στο σκαμνί του κατηγορουμένου οι δημοσιογράφοι που έκαναν τις αποκαλύψεις!

- Advertisement -

Επιπλέον, σε μια επίδειξη τυραννικού τύπου αυθαιρεσίας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε ομιλία του στη Βουλή, και ενώ εκκρεμεί δικαστικά η υπόθεση, αποφάνθηκε ότι οι δημοσιογράφοι που τόλμησαν να ξεμπροστιάσουν τα πρόσωπα και τις μεθόδους του τεράστιου σκανδάλου είναι «συμμορία»! Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με τον πιο σαφή τρόπο, στέλνει το μήνυμα στο εσωτερικό της χώρας αλλά και στο εξωτερικό ότι Δικαιοσύνη, κράτος και θεσμοί είναι ο ίδιος!

Επικουρικό ρόλο στην οικοδόμηση μιας ερντογανικού τύπου μπανανίας στην Ελλάδα παίζει και ο διακριθείς ως τηλεπωλητής «θαυματουργών» νανογιλέκων Αδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος σε τακτά χρονικά διαστήματα κάνει δηλώσεις εναντίον της «δημοκρατίας» και προσπαθεί να πλήξει με κάθε τρόπο την ανεξάρτητη και μαχητική δημοσιογραφία, που εκπροσωπεί η εφημερίδα μας.

Η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στην Ελλάδα ζέχνει διαπλοκή, αυταρχισμό και διαφθορά – όπως και στην Τουρκία. Οι λειτουργοί του Τύπου που θέλουν να αποκαλύψουν τα έργα και τις ημέρες του συστήματος εξουσίας θα κληθούν να αντιμετωπίσουν δυνάμεις ιδιαίτερα σκοτεινές. Η εφημερίδα μας, όμως, έχει συνηθίσει σε τέτοιου είδους προκλήσεις.

Δεν είναι, άλλωστε, τυχαίο ότι απέναντι στη «δημοκρατία» βρίσκονται και ο νεο-Οθωμανός τύραννος Ερντογάν, που μας έκανε αγωγή, και ο αυταρχικότατος κληρονόμος της εξουσίας Κυριάκος Μητσοτάκης.

Θα τους αντιμετωπίσουμε αξιοποιώντας το μόνο όπλο που διαθέτουμε: την αλήθεια.

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ