Όλες οι κατηγορίες:

Φανή Πεταλίδου
Ιδρύτρια της Πρωινής
΄Έτος Ίδρυσης 1977
ΑρχικήΑπόψειςΧαλαρές... φιλικές συζητήσεις...

Χαλαρές… φιλικές συζητήσεις…

- Advertisement -

Εννέα δημοσιογράφοι στο Μαξίμου (ΒΙΝΤΕΟ)

​Του Αργύρη Ντινόπουλου, δημοσιογράφου, πρώην υπουργού Εσωτερικών,
Προχθές καταμετρήθηκε o ένατος (ημεδαπός) δημοσιογράφος που από την αρχή της κυβερνητικής θητείας συνεντευξίασε τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο ίδιο σκηνικό του πρωθυπουργικού γραφείου.

Ουδείς εκ των εννέα προκάλεσε την παραμικρή ανησυχία στον συνεντευξιαζόμενο που εξήλθε πανηγυρικά νικητής από την βάσανο των δημοσιογραφικών ερωτήσεων.

Οι συνεντεύξεις ήταν όλες κονσέρβες προσομοιάζουσες προς χαλαρές φιλικές συζητήσεις οι οποίες θα μπορούσαν να διεξαχθούν οπουδήποτε εκτός από τηλεοπτικό στούντιο και σε ζωντανή μετάδοση.

- Advertisement -

Το πρωθυπουργικό γραφείο επιλέγεται ως ελεγχόμενος χώρος (σε ένα στούντιο ποτέ δεν ξέρεις…) ώστε και αν ακόμη κάτι πάει στραβά (που δεν πρόκειται) να σβηστούν επί τόπου οι διάλογοι και να επαναληφθούν.

Σε αυτούς τους διαλόγους οι συνεντευξιάζοντες δεν μεταφέρουν τα μηνύματα των πολιτών προς τον πρωθυπουργό.

Συμβαίνει το αντίστροφο.

Μεταφέρουν τα μηνύματα του πρωθυπουργού προς τους πολίτες (ψηφοφόρους).

Αυτά είναι συνήθως συμφωνημένα από πριν όπως για παράδειγμα η αύξηση του κατώτατου μισθού ή η πλήρης κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης η οποία εξαγγέλθηκε σε δύο διαφορετικές συνεντεύξεις, μία για το 2021 (που δεν έγινε) και μια για το 2023.

Αξίζει να επισημανθεί ότι σε δύο συνεντεύξεις (στις 10/02/21 και στις 22/04/21) ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξήγγειλε και το τέλος της πανδημίας χωρίς να υπάρξει κάποια επιφύλαξη από τους ερωτώντες.

- Advertisement -

Άλλωστε όλες οι συνεντεύξεις εδόθησαν διαρκούσης της πανδημίας η οποία μέχρι τώρα έχει στοιχίσει την ζωή σε 24.836 Ελληνίδες και Έλληνες.

Εύλογο είναι το ερώτημα μήπως ο αριθμός των θανάτων θα ήταν μικρότερος αν τα ΜΜΕ και ειδικώς τα κανάλια ασκούσαν πίεση στην κυβέρνηση με σκληρή δημοσιογραφική κάλυψη της πανδημίας.

Τα σοκαριστικά πλάνα των νεκρών (Μπέργκαμο, Ρουμανία κλπ) αφθονούσαν στα δελτία ειδήσεων μόνον όταν εμείς δεν είχαμε παρά ελάχιστους νεκρούς.

Την ημέρα της τελευταίας πρωθυπουργικής συνέντευξης η Ελλάδα (με πληθυσμό 10 εκατομμυρίων κατοίκων ) ήταν και πάλι μέσα στην πρώτη δεκάδα σε αριθμό νέων θανάτων από κορωνοϊό στις 48 χώρες της ευρωπαϊκής ηπείρου.

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ