Όλες οι κατηγορίες:

Φανή Πεταλίδου
Ιδρύτρια της Πρωινής
΄Έτος Ίδρυσης 1977
ΑρχικήΑπόψειςΗ Πολύπλευρη κρίση στην Ουκρανία: Μια ιστορικο-κοινωνική προσέγγιση

Η Πολύπλευρη κρίση στην Ουκρανία: Μια ιστορικο-κοινωνική προσέγγιση

- Advertisement -

Άρθρο Γνώμης- Γράφει ο ΘΕΩΡΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ,

Η δύση φαίνεται να ακολουθεί τον δρόμο του Γ΄ Ράιχ του Χίτλερ, ο οποίος αναζητούσε πάντα τον ζωτικό χώρο για την Γερμανία, ζητώντας ολοένα και περισσότερα εδάφη μέχρι που έφτασε στο σημείο μηδέν, την Πολωνία, όπου η ενδοτική πολιτική κατευνασμού των ευρωπαίων και μάλιστα της Αγγλίας έλαβε τέλος και ξεκίνησε ο Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος.

Έτσι και τώρα, η δύση ως συνεχιστής  του ολοκληρωτισμού του Χίτλερ μετά την κατάρρευση του Συμφώνου της Βαρσοβίας και ενώ είχαν διαβεβαιώσει το 1990 τον Γκορμπατσώφ ότι δεν θα επεκταθεί το ΝΑΤΟ προς ανατολάς, εξαπάτησαν την τότε Σοβιετική Ηγεσία που δέχθηκε την ενοποίηση της Γερμανίας ως μέλους του ΝΑΤΟ, ο δε Γκορμπατσώφ διέλυσε την Σοβιετική Ένωση και το σύμφωνο της Βαρσοβίας. Επακολούθησε όμως η χωρίς σταματημό ένταξη των κρατών της Ανατολικής Ευρώπης, στην ατλαντική συμμαχία, με αποτέλεσμα το επιθετικό, άπληστο, ολοκληρωτικό, και αρχομανές ΝΑΤΟ που θέλει να ιδρύσει μονοκρατορία, να πλησιάσει την Ρωσία σε απόσταση αναπνοής, κάνοντάς την να αισθάνεται απειλή για την ασφάλειά της. Ο χαρακτηρισμός που έδωσε ο Β. Πούτιν για την δύση ως «την αυτοκρατορία του ψεύδους», είναι αληθής και ακριβέστατος.

Οι ηθικοί αυτουργοί του πολέμου είναι οι Δυτικοί, αφού οδήγησαν τα πράγματα σε αδιέξοδο εξασκώντας την διπλωματία του «κουφού». Δεν τίμησαν την υπογραφή τους στις συμφωνίες Μίνσκ Ι και ΙΙ. Η αποχώρηση  από τον Ο.Η.Ε των εταίρων της ανομίας, δεν βοηθάει στην ειρηνική λύση που αυτοί υποτίθεται ότι ήθελαν και θέλουν διακαώς.

- Advertisement -

Είπε ο Μπάιντεν ότι «η δημοκρατία θα νικά πάντα την τυραννία», ακριβώς έτσι θα γίνει, η Ρωσία θα διαλύσει τα ναζιστικά ρατσιστικά τάγματα που δρουν στην Ουκρανία ανενόχλητα από το 2014 έως σήμερα.

Εσείς ως δημοκράτης, αντιρατσιστής, αντιφασίστας, υπέρμαχος της ελευθερίας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, πως επιτρέψατε κύριε Μπάιντεν την δημιουργία και δράση τέτοιων ομάδων σε μια «δημοκρατική» χώρα; Απλά γιατί αυτό ακριβώς θέλατε τελεία και παύλα.

Το ΝΑΤΟ θέλει να διαλύσει την Ρωσία και την ρωσική ομοσπονδία, αλλά η Ρωσία δεν είναι Γιουγκοσλαβία ή χώρα της Μέσης  Ανατολής.

Έπειτα μια στενή οικονομική και εμπορική σχέση μεταξύ Γερμανίας και Ρωσίας ή γενικότερα Ρωσίας και Ευρώπης απομακρύνει τον κίνδυνο εντάσεων και πολέμου στην Ευρώπη και ενοποιεί την οικονομική, πολιτική και στρατιωτική δύναμη της Ευρασίας, πράγμα που απομακρύνει την χρησιμότητα, άρα και τον γεωπολιτικό στρατιωτικό ρόλο της Αμερικής στην Ευρώπη.

Η Αμερική για να καταπιεί και να εξαφανίσει τους πάντες και να εξακολουθήσει να ζει, ψάχνει να βρει ή και δημιουργεί  φανταστικούς και πραγματικούς εχθρούς. Κατά την νατοϊκή αντίληψη κανείς άλλος δεν έχει το δικαίωμα ύπαρξης, πάνω σε αυτή τη γη παρά μόνο εάν υποκύψει στην δύναμή του.

Η «πανίσχυρη» με πήλινα πόδια Αμερική βλέπετε, κινδύνευε από την πολεμική ισχύ της Γρενάδας, της Βενεζουέλας, της Γιουγκοσλαβίας, του Βιετνάμ, της Κορέας, από τις βαλλιστικές διηπειρωτικές καμήλες της Λιβύης και του Ιράκ, από την Συρία και το Ιράν κράτη με τα οποία συνορεύει «άμεσα», τα έχει «δίπλα» της, χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά και για αυτό έχει το δικαίωμα να «αμύνεται».

- Advertisement -

Η Κίνα , η Ρωσία , η Ινδία, οι Η.Π.Α, η Γαλλία, η Β. Κορέα είναι πυρηνικές δυνάμεις, από το Ισλάμ είναι το Πακιστάν και το Ιράν. Η Αμερική δεν θέλει να έχουν πυρηνικά τα ισλαμικά κράτη και η Β. Κορέα, το ίδιο θα ήθελε και για τους υπόλοιπους, αλλά δεν μπορεί να κάνει κάτι για αυτό. Σύμφωνα με τους Αμερικανούς η Ουκρανία που συνορεύει με την Ρωσία θα μπορούσε να έχει πυρηνικά όπλα, μια χώρα που συνορεύει άμεσα με την Ρωσία. Κατά την άποψη των Αμερικανών, η Ρωσία δεν πρέπει να αντιδράσει σε κάτι τέτοιο. Από ότι γνωρίζουμε η Ρωσία δεν θέλει και δικαίως πυρηνικά στην Ουκρανία και είναι δικαίωμα της που πηγάζει από το διεθνές δίκαιο για την ασφάλειά της.

Όποιος άλλος έχει τους πυραύλους του ΝΑΤΟ στην πόρτα του όπως η Ρωσία, δεν έχει το δικαίωμα να αμυνθεί στρατιωτικά, αφού δεν γίνεται ανεκτή η διπλωματική λύση από την δύση  και ως φαίνεται, δεν είναι ανεκτή ούτε η ίδια η ύπαρξή της Ρωσίας, μετά τις λυσσαλέες και φαιδρές αντιδράσεις των δυτικών. Στην γη δεν υπάρχει χώρος για κανέναν άλλο Ρώσο, Ινδό, Κινέζο, Μουσουλμάνο. Υπάρχει μόνο ένας «πολιτισμός» ο δυτικός και ένας άρχων οι Η.Π.Α. Μόνο που η Ρωσία είναι φορέας πολιτισμού αιώνες τώρα, ενώ οι Η.Π.Α και οι εταίρες τους, φορείς βαρβαρότητας και καταστροφής.

Η δύση έχει απομακρυνθεί τόσο πολύ από τις αρχαίες ελληνικές ρίζες της και από τις αξίες του ελληνικού πολιτισμού, έχει αλλοτριωθεί και διαφοροποιηθεί τόσο πολύ, που πλέον δεν έχει παρά μόνον ονομαστική και υποκριτική σχέση με αυτές, πράγμα που δεν θέλει ιδιαίτερη ανάλυση διότι είναι ηλίου φαεινότερο.

Συνεχίζοντας, μετά από αυτήν την μικρή παρενθετική παράγραφο, συμπεραίνουμε ότι οι Αμερικανοί θέλουν να κοπεί η ενεργειακή και η ευρύτερη Ρωσο- Ευρωπαϊκή προσέγγιση ή «εξάρτηση» πάσει δυνάμει, με δούρειο ίππο επί έτη την Ουκρανία και την πρόσφατη νεκρανάσταση του 3ου Reich,  αφού επανεξοπλίζεται η Γερμανία και εναντιώνεται στην Ρωσία.

Τα καουμποϊλίκια της Αμερικής, δεν έχουν καμμία σχέση με την συνετή πολιτική της Ρωσίας, η οποία αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε άμυνα και διεξάγει έναν καθαρά αμυντικό πόλεμο. Αισθανόμαστε πολύ πιο κοντά μας την Ρωσία, πολιτισμικά και πολιτικά, από ότι τους «συμμάχους» του τίποτα, που δεν μας έχουν βοηθήσει στο ελάχιστο στα μεγάλα εθνικά μας θέματα, που σημειωτέο, οι ίδιοι μας δημιούργησαν καθώς μας φόρτωσαν και άλλους υποβόσκοντες κινδύνους, που θα σκάσουν μπροστά μας στο άμεσο μέλλον.

Η Ουκρανία με το ζόρι,  μπήκε στην τροχιά της εθνικοσοσιαλιστικής δεξιάς  των Αζώφ με πραξικόπημα μετά από μία «πορτοκαλή επανάσταση». Ρωσόφωνοι Ουκρανοί υπέστησαν διακρίσεις – δεν εύρισκαν δουλειά , τελικά τους απαγορεύτηκε να διδάσκονται,  ομιλούν  την γλώσσα τους και οι ανατολικές ρωσικές   επαρχίες υπέστησαν διωγμούς και σκοτώθηκαν  εκατοντάδες ορθόδοι  ρωσόφωνοι, στον εμφύλιο από το 2014 μέχρι και τώρα.

Βέβαια οι δυτικοί ως «υπερασπιστές» της δημοκρατίας και της αλήθειας, δεν έβλεπαν ούτε μετέδιδαν τίποτα από την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατούσε στο εσωτερικό της Ουκρανίας και τις παραστρατιωτικές οργανώσεις της ακροδεξιάς που δρούσαν ενάντια στους ορθόδοξους ρωσόφωνους. Στόχος τους η εξάλειψη κάθε ρωσικού εθνικού στοιχείου και άνοιγμα του δρόμου για Ε.Ε και μετά στο ΝΑΤΟ.  Έχουν δίκιο που το καταγγέλουν ο Λαβρώφ και η Ζαχάροβα.

Γενικά έχει φύγει πολύς κόσμος από την Ουκρανία όλα αυτά τα χρόνια προς την Ρωσία και την Δύση λόγω της άσχημης οικονομικής, κοινωνικής και κατά των ρωσόφωνων κατάστασης. Άλλοι προτίμησαν το αντάρτικο για επίτευξη της αυτονομίας τους με την βοήθεια της Ρωσίας.   Τώρα λίγο πριν τον αμυντικό πόλεμο της Ρωσίας μπήκαν στο ρωσικό έδαφος για να σωθούν από τους ακροδεξιούς φασίστες 96.000 άμαχοι των ανατολικών περιοχών, αφού μαζεύτηκαν στα σύνορα των περιοχών αυτών τα τάγματα ασφαλείας των ναζιστών. Οι ηγέτες των ρωσόφωνων, ζήτησαν την αναγνώριση της ανεξαρτησίας τους προσφεύγοντας στην Ρωσία που την αναγνώρισε και έτσι αποκόπηκαν από την Ουκρανία, τα ρωσικά στρατεύματα μπήκαν για να προστατέψουν τα σύνορά των περιοχών αυτών από τυχόν επιθέσεις ουκρανικών παραστρατιωτικών ομάδων και του Ουκρανικού στρατού.

Το διεθνές δίκαιο πρέπει να ισχύει για όλους το ίδιο, αλλά για να εφαρμοστεί και να μην γίνει περίγελος και αλά καρτ θα πρέπει να εφαρμόζεται σε κάθε περίπτωση παραβίασης του. Όπως στην περίπτωση της Κύπρου, της Γιουγκοσλαβίας, του Ιράκ, της Λιβύης, της Συρίας και όχι να εφαρμόζεται με προκατασκευασμένες προπαγάνδες εντυπώσεων, μονομερών και ψευδών ειδήσεων και μεροληπτικών θέσεων. Αυτοί που διέλυσαν αυτά τα κράτη διέπραξαν εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας.

Το συμπέρασμα είναι ότι, η πολιτική  αλητεία των Η.Π.Α, ο πολιτικός κιναιδισμός των Ευρωπαίων και η εκπόρνευση διεφθαρμένων ανδρεικέλων, διαφόρων κρατιδίων και προτεκτοράτων, με αντάλλαγμα την δύναμη, την εξουσία και το χρήμα, έχουν εξευτελίσει κάθε έννοια διεθνούς δικαίου, δημοκρατίας, ελευθερίας και αυτοδιάθεσης των εθνών, διότι βαφτίζουν ως δίκαιο το συμφέρον του δυνατού, έχοντας επομένως πάντα «δίκιο». Επιπλέον έχουν αναλάβει και τον ρόλο του δικαστή και της ερμηνείας του δικαίου κατά το δοκούν, καθιστώντας οργανισμούς όπως ο Ο.Η.Ε σε εντολοδόχους και πιόνια των δικών τους  επιδιώξεων και σε εκδότες υπαγορευμένων από αυτούς αποφάσεων.

Έτσι η ανθρωπότητα έχει επί δεκαετίες γευτεί την απονομή «δικαιοσύνης» δια βομβών, την αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας δια πυραύλων και την αποκατάσταση της δημοκρατίας με πραξικοπήματα υπό την καθοδήγηση του ΝΑΤΟ. Έχουμε περάσει από τον δυτικό πολιτισμό στην δυτική βαρβαρότητα. Πως αλλιώς να χαρακτηρίσει κανείς τις ναπάλμ, τις βόμβες φωσφόρου και του απεμπλουτισμένου ουρανίου , παρά ως εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, που έστειλαν χιλιάδες αμάχους στον τάφο και στην προσφυγιά;

Κατά τα άλλα «φταίει» η Ρωσία και ο Β. Πούτιν αφού οι δυτικοί θέλουν να βλέπουν τα,ο κάρφος στα μάτια του άλλου και όχι το δοκάρι που έχουν στο δικό τους. Ζώντας  την σύγχρονη ιστορία βλέπουμε την κατά τα άλλα δημοκρατική, υπέρ της ελευθερίας και αυτοδιάθεσης των εθνών και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων Δύση, να έχει  διαλύσει μέσω της φιλειρηνικής και φιλάνθρωπης πολιτικής  των βομβώ,ν πληθώρα χωρών και λαών.

Η δύση βλέπει μόνον τις κατά το συμφέρον της αδικίες της άλλης πλευράς και δεν βλέπει τις αδικίες της πλευράς που υποστηρίζει ή της δικής της πλευράς, εφαρμόζοντας το διεθνές δίκαιο κατά το δοκούν. Έβλεπε μόνον τους γενοκτόνους Σέρβους και όχι τους γενοκτόνους μουσουλμάνους στην Γιουγκοσλαβία, επέτρεψε την είσοδο και την στρατιωτική και οικονομική βοήθεια των μουσουλμανικών κρατών και την δημιουργία μουσουλμανικών κρατιδίων, στην καρδιά της Ευρώπης, κατά τα άλλα οι μουσουλμάνοι ήταν ο εχθρός του «ελεύθερου» κόσμου.

Έπεται συνέχεια που πιθανότατα να περιλαμβάνει και την δική μας διάλυση. Βλέπουμε εκατομμύρια ανθρώπων, να έχουν σκοτωθεί ή να έχουν μετατραπεί σε ένα άτακτο σωρό δυστυχούντων ανθρώπων που πέφτουν θύματα κάθε μορφής εκμετάλλευσης. Σε καμμία ευρωπαϊκή χώρα ή στις Η.Π.Α  δεν είδαμε φιλειρηνικές, αντιπολεμικές διαδηλώσεις, όταν διαλύονταν τα κράτη αυτά και δημιουργούνταν κράτη δορυφόροι και προτεκτοράτα, αφού οι εξολοθρευτές των λαών που προανέφερα ήταν οι δυτικές κατά τα άλλα πολιτισμένες κυβερνήσεις.

Παρατηρούμε επίσης την συστηματική τακτική της δαιμονοποίησης των ηγετών που αντιτίθενται στο δόγμα της παγκοσμιοποίησης  που είναι το «όποιος δεν είναι μαζί μας είναι εναντίον μας», και την με την βία εκπαραθύρωσή τους, τον θάνατό τους ή την διάλυση των χωρών τους, πρέπει να μπει ένα τέλος σε αυτήν την πρακτική και ευχόμαστε να το σταματήσει η Ρωσία.

Δεν είμαστε υπέρ του πολέμου, όμως οφείλουμε να πούμε ότι δεν άφησαν κανένα περιθώριο διπλωματίας και συζήτησης στην Ρωσία που πάντα είχε σοβαρότερη, λογικότερη και μετρημένη πολιτική σε σχέση με την επίδειξη δύναμης του ΝΑΤΟ. Πιθανότατα η  μόνη γλώσσα που καταλαβαίνουν οι του ΝΑΤΟ είναι αυτή της πολεμικής ισχύος και έχουν αφρίσει από την λύσσα τους, για την «απείθαρχη» Ρωσία που τους έδωσε ένα ηχηρό και δυνατό χαστούκι. Μπράβο στην Ρωσία που βοηθά να φύγουν άμαχοι από εμπόλεμες περιοχές και προειδοποιεί πριν τα κτυπήματα επιλεγμένων στόχων εντός του αστικού ιστού και που φυλάσσει τα πυρηνικά εργοστάσια στην Ουκρανία. Αλήθεια τι έχουν να πούνε οι δυτικοί υπερασπιστές του δικαίου και της ανθρωπότητας για τα πάμπολλα εργαστήρια βιολογικού πολέμου στην Ουκρανία, είναι ή δεν είναι αυτό έγκλημα κατά της ανθρωπότητας;

Πέραν τούτου, τα φαιδρά υποκείμενα του ΝΑΤΟ, τώρα θυμούνται ότι είχαν επί δεκαετίες γραμμένο προηγουμένως, όπως την ανθρώπινη ζωή, τα ανθρώπινα δικαιώματα, την φρίκη του πολέμου, το διεθνές δίκαιο, την Χάγη, την γενοκτονία, την ελευθερία, την δημοκρατία, την λογική, την ισορροπία, την σύνεση. Δηλαδή όλα αυτά τα οποία αυτοί δεν διέθεταν σχεδόν από πάντα και δεν τα υπολόγιζαν ποτέ,  τα απαιτούν από τους άλλους, οι οποίοι  υφιστάμενοι τον παραλογισμό των νατοϊκών, δεν έχουν άλλη εναλλακτική από το να πάρουν τα όπλα, γιατί κινδυνεύει η ύπαρξή τους ως χώρας και ως έθνους και όταν ταυτόχρονα οι μεγάλοι ρωσικοί πληθυσμοί της Ανατολικής Ουκρανίας σφάζονται. Όταν λοιπόν έχεις τους πυραύλους του άλλου μπροστά από τα σύνορά σου και συμβαίνουν όλα αυτά και μπορείς να αντιδράσεις το κάνεις, ιδιαίτερα όταν επί 8 χρόνια διπλωματικών προσπαθειών η άλλη πλευρά σε αγνοεί και δεν συζητά.

Κατά το ΝΑΤΟ δεν πρέπει να μιλάς, αν μιλήσεις δεν εισακούεσαι ή δεν σου δίδεται και καθόλου βήμα να μιλήσεις, δεν πρέπει να φέρνεις αντιρρήσεις. Ότι οι ίδιοι δεν πιστεύουν, δεν τηρούν, δεν εφαρμόζουν το απαιτούν από τους άλλους μέσω της λογικής του παραλόγου.

Η δημοκρατική, υπέρ της ελευθερίας, της αυτοδιάθεσης των εθνών κα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων δύση, δεν δίστασε να επιβάλλει στυγνές δικτατορίες την εποχή του ψυχρού πολέμου, δεν δίστασε επίσης να διεξάγει ιμπεριαλιστικούς πολέμους. Ακόμα και σήμερα έχει στρατιωτικές βάσεις σε όλον τον κόσμο. Μετά τον ψυχρό πόλεμο ανακάλυψε την democracy, τα ανθρώπινα δικαιώματα, την διαφορετικότητα και αφού δεν κατόρθωσε  να δυτικοποιήσει την Ανατολή άρχισε να ισλαμοποιεί την δύση πιθανότατα θέλοντας να περικυκλώσει τον μοναδικό πολυπληθή φορέα του Ορθόδοξου πολιτισμού, την Ρωσία, που οι ίδιοι την αποκαλούν κράτος πυρήνα αυτού του πολιτισμού και χαράσσοντας τα όριά του από τον βορρά περνάνε μέσα από την Ουκρανία, όπου το μεγαλύτερο μέρος της, από τα ανατολικά προς τα δυτικά εντάσσεται από τους ίδιους τους δυτικούς στον ορθόδοξο πολιτισμό, που έχει όπως είπαμε ως κράτος πυρήνα την Ρωσία είναι δε ως επί το πλείστο, Ρώσοι και εννοείται ρωσόφωνοι και στο πλευρό της Ρωσίας, σε αντίθεση με την δυτική Ουκρανία που έχει πληθυσμό Ουνιτών στο θρήσκευμα  (ορθόδοξο τυπικό αλλά αναγνωρίζουν ως αρχηγό τον Πάπα) και φιλοδυτικό προσανατολισμό. Για αυτό τον λόγο μάλλον η Ουκρανία θα διχοτομηθεί.

Η Ευρώπη για τους δυτικούς τελειώνει εκεί που τελειώνει η δυτική χριστιανοσύνη και εκεί που αρχίζει το Ισλάμ και η Ορθοδοξία. Άραγε εμείς ως Ελλάς που ανήκουμε; (S.Huntigton)

Επίσης στην Κριμαία η πλειοψηφία του πληθυσμού είναι Ρώσοι, η Κριμαία ή Ταυρική  Χερσόνησος έχει και αυτή την ιστορία της, αν διαβάσει κανείς θα κατανοήσει το δίκιο της Ρωσίας σε αυτό το τμήμα της ιστορίας. Οι ΗΠΑ δεν έχουν μακραίωνη ιστορία ενώ οι άλλοι λαοί έχουν και ιστορία και κουλτούρα και πολιτισμό. Έπειτα δεν έχουν την πρώτη ή και επιθυμητή θέση σε μια κοινωνία, το πιστολίδι, η μαγκιά, ο καταναλωτισμός, οι διεφθαρμένες ελίτ και το ξεσάλωμα, το επισημαίνουν πολλοί Αμερικανοί και Ευρωπαίοι διανοούμενοι, κοινωνιολόγοι , ψυχολόγοι και φιλόσοφοι.

Ό διακαής πόθος των δυτικών ήταν πάντα να μην κατέλθει η Ρωσία στην Μεσόγειο άρα και στα Βαλκάνια και να περιοριστεί η Ελλάς σε ένα ελληνικό μεν από αρχαιοτάτων χρόνων αλλά περιορισμένο γεωγραφικά έδαφος. Δεν έπρεπε να αναστηθεί η χιλιόχρονη αυτοκρατορία της ανατολικής ρωμαϊκής αυτοκρατορίας, το ρωμαίικο, το Βυζάντιο ή η αυτοκρατορία του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Οι μισιονάριοι και τότε και τώρα, την ίδια δουλεία κάνουν, με άλλους τρόπους και με σύγχρονα μέσα. Γενικά είτε από την Ελλάδα είτε από την Ρωσία, η τρίτη Ρώμη απαγορεύεται δια ροπάλου. Αλλά ο Χίτλερ  το θεώρησε φυσικό να αναστήσει το Γ΄ Ραίχ  της αυτοκρατορίας του έθνους του, ενώ οι Η.Π.Α θέλησαν να ιδρύσουν την δική τους αυτοκρατορία μετά την μεταφορά του γεωπολιτικού βάρους από την Ευρώπη στην Αμερική μετά βέβαια από δύο αιματηρούς παγκόσμιους πολέμους με πρωταγωνιστή και αίτιο την Γερμανία.

Το ιστορικό πολιτισμικό και πολιτικό δέσιμο Ρωσίας και   Ελληνισμού εντός και εκτός Ελλάδος είναι δεδομένο, τεκμηριωμένο και συνεχές, άσχετα από το τελείως αφιλοσόφητο «ανήκωμεν εις την δύσιν», που απλά επιβεβαιώνει την διαρκή μοίρα του τόπου μας ως εξαρτώμενου και μάλλον καλύτερα, κατακτημένου προτεκτοράτου. Μην ξεχνάμε ότι ο Ρωμαίικος δικέφαλος αετός κοιτούσε σε ανατολή και δύση. Ας θυμηθούμε εν τάχει ότι το λίκνο των Ρώσων είναι το Κίεβο, προχωρώντας στην ιστορία συναντάμε τον Βλαδίμηρο Α’ που βαφτίζεται χριστιανός νιώθοντας ότι τον άγγιξε η λειτουργία που άκουσε στην Αγία Σοφία και παντρεύτηκε την πριγκίπισσα Άννα αδελφή του αυτοκράτορα. Τον Βασίλειο ηγεμόνα Μόσχας 1414 που η κόρη του Άννα παντρεύεται τον Ιωάννη Η΄  γιό του Μανουήλ Παλαιολόγου. Τον Ιβάν Γ΄ τον Μέγα 1462-1505 ο οποίος παντρεύτηκε την ανιψιά του Κωνσταντίνου Παλαιολόγου Ζωή που μετονομάστηκε σε Σοφία το 1472 με προφανείς τις επιρροές από το Βυζάντιο προχωρά η ενοποίηση και της Ρωσικής επικράτειας.  Η σύνδεση της Ρωσίας με την βασιλεύουσα και τον ελληνοχριστιανικό πολιτισμό και τα γράμματα είναι ουσιαστική και ιστορικά αποδεδειγμένη. Να θυμηθούμε την αποστολή των Μοναχών Κύριλλου και Μεθόδιου από τον πατριάρχη Φώτιο, την ίδρυση σχολείων κλπ. Στα μετέπειτα χρόνια, η γερμανικής καταγωγής  Μεγάλη Αικατερίνη συνέχισε τον εξευρωπαϊσμό της Ρωσίας και το έργο του Μεγάλου Πέτρου.

Να θυμηθούμε τις αρχαίες ελληνικές πόλεις στην περιοχή του πόντου και της Ρωσίας.

Να θυμηθούμε τον Ξάνθο, τον Σκουφά και τον Τσακάλωφ τους Έλληνες στην Οδησσό, τον Έλληνα υπουργό εξωτερικών της Ρωσίας Ι. Καποδίστρια , τους Αλέξανδρο και Δημήτριο Υψηλάντη, δεν μπορώ παρά να συμπεριλάβω και τον Ρήγα Φεραίο για το βεληνεκές της προσωπικότητάς του, γνωρίζουμε την συνεισφορά όλων και την τύχη τους. Να θυμηθούμε την Συμμετοχή της Ρωσίας στην Συνθήκη του Λονδίνου του 1827 και του Πρωτόκολλου του Λονδίνου το 1830 για την Ίδρυση του Ελληνικού κράτους και την συνεισφορά της στον απελευθερωτικό αγώνα, τον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη αρχηγό του ρωσόφιλου κόμματος.

Την φυγή των Ελλήνων του Πόντου στην Ρωσία κατά την διάρκεια του Α’ Παγκοσμίου πολέμου και ιδιαίτερα κατά την Μικρασιατική καταστροφή. Μετά το 1949 στο τέλος του εμφυλίου πολέμου πολλοί Έλληνες κατέφυγαν στην Ρωσία και ιδιαίτερα στην Τασκένδη. Όταν διαλύθηκε η Σοβιετική Ένωση λόγω συγκρούσεων στα πρώην κράτη που την αποτελούσαν, πολλοί Έλληνες επέστρεψαν από εκεί στην Ελλάδα. Η μοίρα του Ελληνισμού…..

Δυστυχώς οι ξενόδουλες κυβερνήσεις με τα κατά καιρούς ανδρείκελα τους δεν ενδιαφέρονται για την Χώρα, το Έθνος και τον λαό της, γενικότερα δεν ενδιαφέρονται για την τύχη του Ελληνισμού της διασποράς από συστάσεως θα λέγαμε του ελληνικού κράτους. Ταγμένοι στο να διαλύσουν την χώρα και τον λαό της, κάνουν τα εντελώς αντίθετα από αυτά  που πρέπει σε οποιονδήποτε τομέα κύριο ή δευτερεύοντα. Έχουν ως «στήριγμα» την δύση, που τους φτύνει επιδεικτικά και για αυτό αισθανόμενοι «ασφάλεια», γυρίζουν την πλάτη στην Ρωσία, αφού με τις γερές «πλάτες» της δύσης, θα δώσουν γη και ύδωρ στην Τουρκία, βασιζόμενοι στο «διεθνές δίκαιο» των ισχυρών του πλανήτη. Δεν φτάνει αυτό, αλλά θα στείλουμε και τα παιδιά μας να πολεμήσουν για τα ξένα συμφέροντα και μάλιστα την ώρα που έχουμε να αντιμετωπίσουμε την μόνιμη απειλή της Τουρκίας;.

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ