Όλες οι κατηγορίες:

Φανή Πεταλίδου
Ιδρύτρια της Πρωινής
΄Έτος Ίδρυσης 1977
ΑρχικήΠολιτικήKαμία επαφή Ερντογάν-Μητσοτάκη στην Νέα Υόρκη

Kαμία επαφή Ερντογάν-Μητσοτάκη στην Νέα Υόρκη

- Advertisement -

Όχι κουβέντα, αλλά ούτε βλέμμα δεν αντάλλαξαν Κυριάκος Μητσοτάκης και Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στη δεξίωση του Τζο Μπάιντεν χθες το βράδυ στη Νέα Υόρκη.

Οι σχέσεις Ελλάδας – Τουρκίας βρίσκονται στο «κόκκινο» το τελευταίο διάστημα, με το κλίμα να πολώνεται ακόμη περισσότερο μετά το «σόου» του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν από το βήμα του ΟΗΕ, όπου έδειξε φωτογραφίες με παιδιά που δήθεν έπνιξαν οι ελληνικές αρχές στο Αιγαίο.

Συνυπολογίζοντας και τις εμπρηστικές δηλώσεις των Τούρκων αξιωματούχων για την Ελλάδα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δεν θα μπορούσαν να έχουν μία συνάντηση στο πλαίσιο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, πόσω μάλλον μία εγκάρδια κουβέντα κατά τη δεξίωση που παρέθεσε ο αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν προς τιμή των ηγετών που συμμετέχουν.

Έτσι, σύμφωνα με πληροφορίες του OPEΝ οι δύο ηγέτες αν και βρέθηκαν για ώρα στον ίδιο χώρο, δεν αντάλλαξαν ούτε βλέμμα.

- Advertisement -

Από την άλλη και όπως αναφέρουν πηγές του Μαξίμου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε εγκάρδια συνομιλία με τον αμερικανό πρόεδρο, ο οποίος θυμήθηκε λεπτομέρειες της πρόσφατης επίσκεψης του πρωθυπουργού στον Λευκό Οίκο.

Ο Πρωθυπουργός είχε επίσης συνομιλία με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ. Στο επίκεντρο της συζήτησης ήταν η ενεργειακή κρίση, καθώς οι δυο ηγέτες μοιράζονται τις ίδιες ανησυχίες. Αναφέρθηκαν επίσης στην πρόσφατη επίσκεψη του κ. Μισέλ στη Σαουδική Αραβία τη 13η Σεπτεμβρίου.

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ