Όλες οι κατηγορίες:

Φανή Πεταλίδου
Ιδρύτρια της Πρωινής
΄Έτος Ίδρυσης 1977
ΑρχικήΑπόψειςΣυνήγορος Καταναλωτή: Η ΔΕΗ «φουσκώνει» τους λογαριασμούς

Συνήγορος Καταναλωτή: Η ΔΕΗ «φουσκώνει» τους λογαριασμούς

- Advertisement -

Του Mr Don’t Look Up,

Σε μια εκ των προτέρων διάψευση των όσων υποστήριξε ο πρωθυπουργός από το βήμα της Βουλής, απαντώντας στο ερώτημα του αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης για την ακρίβεια, σε σχέση με τον θετικό κατά τη γνώμη του ρόλο της ΔΕΗ επί των ημερών του απέναντι στην κοινωνία, έχει προχωρήσει ο Συνήγορος του Καταναλωτή με επικεφαλής τον Λευτέρη Ζαγορίτη (πρ. γραμματέα ΚΕ της ΝΔ την περίοδο Κ. Καραμανλή).

Η Επιχείρηση «καταπατά» τους νόμους σε βάρος των καταναλωτών. Βάσει των νέων πορισμάτων του ΣτΚ, με τα οποία φυσικά δεν ασχολήθηκαν τα συστημικά Μέσα Ενημέρωσης, η ΔΕΗ με διευθύνοντα σύμβουλο τον αγαπημένο του Μεγάρου Μαξίμου Γιώργο Στάσση (με τις «χρυσές» αμοιβές των 360.000 ευρώ ετησίως, πλην… μπόνους) παραβιάζει τη νομοθεσία και παραπλανά τους Έλληνες καταναλωτές!

Σε έγγραφη σύσταση – πόρισμα του Συνηγόρου του Καταναλωτή προς τη διοίκηση της ΔΕΗ, μετά από διερεύνηση σχετικών καταγγελιών από πολίτες, γίνεται ξεκάθαρα λόγος για «αυθαίρετη τιμολόγηση παροχής με κυμαινόμενο τιμολόγιο και ρήτρα αναπροσαρμογής αντί σταθερού Τιμολογίου». Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον ΣτΚ, η Επιχείρηση με επικεφαλής τον κ. Στάσση προχωρά στις εξής παράνομες ενέργειες:

- Advertisement -

Αθέμιτη και παραπλανητική πρακτική λόγω της παράλειψης ουσιωδών πληροφοριών σχετικά με τον καθορισμό του τιμήματος, τις οποίες χρειάζεται ο μέσος καταναλωτής για να λάβει τεκμηριωμένη απόφαση συναλλαγής, με αποτέλεσμα να λάβει απόφαση συναλλαγής την οποία πιθανόν, χωρίς αυτές, δε θα ελάμβανε.
Στη διατύπωση γενικών όρων συναλλαγών μονομερώς.
Στην αξίωση μη νόμιμης οφειλής με την απειλή της διακοπής της ηλεκτροδότησης, δηλαδή στην εφαρμογή αθέμιτης εμπορικής πρακτικής και ιδίως επιθετικής εμπορικής πρακτικής, η οποία πραγματοποιείται με κατάχρηση επιρροής, εμποδίζοντας τη συναλλακτική ελευθερία του καταναλωτή ως προς την καταβολή του τιμήματος.
Πώς «φουσκώνει» τους λογαριασμούς με το «έτσι θέλω»

Σύμφωνα, λοιπόν, με το πόρισμα του ΣτΚ «η εταιρεία ΔΕΗ Α.Ε. αποστέλλει, κατά παράβαση της κείμενης νομοθεσίας, την Προσφορά και τη σύμβαση Προμήθειας, χωρίς αναφορά στον ισχύον Τιμολόγιο Προμήθειας, με αποτέλεσμα την παραπλάνηση του καταναλωτή ως προς το ισχύον Τιμολόγιο Προμήθειας. Επίσης, αναφέρεται στο πόρισμα, η ΔΕΗ «εφαρμόζει αυθαίρετα Τιμολόγιο Προμήθειας της επιλογής της (Γ1Ν Οικιακό) χωρίς προηγουμένως να έχει τη σύμφωνη δήλωση βουλήσεως του καταναλωτή, με σκοπό τη συμβιβαστική επίλυση της υπό κρίση διαφοράς.

Πολύ απλά, η ΔΕΗ δεν είναι στο πλάι των Ελλήνων πολιτών ως οφείλει εκ του ρόλου της και όπως ισχυρίζεται ο πρωθυπουργός αλλά, κατά το πόρισμα του ΣτΚ, τους παραπλανεί με στόχο να υφαρπάξει όσα περισσότερα μπορεί από τις τσέπες τους. Προφανώς, κάπως πρέπει να συγκεντρωθούν τα χρήματα για τις «χρυσές αμοιβές» του κ. Στάσση και των λοιπών «golden boys» της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Δείτε το νέο πόρισμα του Συνηγόρου του Καταναλωτή (ΣτΚ)

Σύσταση-DEH

 

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ