Όλες οι κατηγορίες:

Φανή Πεταλίδου
Ιδρύτρια της Πρωινής
΄Έτος Ίδρυσης 1977
ΑρχικήΔιεθνήΑπόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου της ΝΥ: Επαναπρόσληψη & αναδρομική καταβολή μισθών σε...

Απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου της ΝΥ: Επαναπρόσληψη & αναδρομική καταβολή μισθών σε απολυμένους δημοσίους υπαλλήλους που αρνήθηκαν να εμβολιαστούν!

- Advertisement -

“Αυθαίρετη” η εντολή του Επιτρόπου Υγείας & του Δημάρχου-Ασκήθηκε έφεση

Με απόφασή του, το Ανώτατο Δικαστήριο της Πολιτείας της Νέας Υόρκης επαναπροσλαμβάνονται και καταβάλλονται αναδρομικά οι μισθοί στους δημοσίους υπαλλήλους (της Πολιτείας της ΝΥ) που απολύθηκαν επειδή αρνήθηκαν να εμβολιαστούν κατά του ιού Covid-19.

Τον περασμένο Οκτώβριο, ο David Chokshi, επίτροπος υγείας της πόλης, με απόφασή του  υποχρέωνε όλους τους δημοσίους υπαλλήλους της πόλης να εμβολιαστούν κατά του ιού. Με νεότερη εντολή, στη συνέχεια, την ίδια υποχρέωση αναλάμβαναν και οι υπάλληλοι του ιδιωτικού τομέα, ενώ ο δήμαρχος της πόλης  Έρικ Άνταμς με συμπληρωματικό έγγραφο θέσπισε εξαιρέσεις για αθλητές, μουσικούς και άλλους καλλιτέχνες.

Το δικαστήριο έκρινε ότι τόσο οι διαταγές του Chokshi όσο και του Adams ήταν “αυθαίρετες”, ενώ έκρινε επίσης ότι η διαταγή του Chokshi παραβίαζε το σύνταγμα της Πολιτείας της Νέας Υόρκης.

- Advertisement -

“Ο Επίτροπος Υγείας δεν μπορεί να δημιουργήσει νέους όρους  απασχόλησης για τους υπαλλήλους της πόλης, . . . δεν μπορεί να απαγορεύσει σε έναν υπάλληλο να παρουσιαστεί στην εργασία του . . . [και] δεν μπορεί να απολύσει υπαλλήλους. Ο δήμαρχος δεν μπορεί να εξαιρέσει ορισμένους υπαλλήλους από αυτές τις εντολές”, αναφέρεται στην απόφαση, σημειώνοντας παράλληλα ότι “ο εμβολιασμός κατά του Covid-19 δεν αποτρέπει τη μετάδοση της νόσου”, αλλά και ότι η απόφαση “δεν σχολιάζει την αποτελεσματικότητα του εμβολιασμού”.

“Αν επρόκειτο για την ασφάλεια και τη δημόσια υγεία, κανείς δεν θα εξαιρούνταν. Ήρθε η ώρα η πόλη της Νέας Υόρκης να κάνει το σωστό και το δίκαιο”, κατέληξε ο δικαστής Porzio στην απόφασή του.

Η πόλη της ΝΥ έχει ήδη καταθέσει έφεση, σύμφωνα με εκπρόσωπο του νομικού τμήματος, ο οποίος δήλωσε ότι “η πόλη διαφωνεί έντονα με την απόφαση αυτή, καθώς η εντολή είναι σταθερά θεμελιωμένη στο νόμο και είναι σημαντική για τη δημόσια υγεία των Νεοϋορκέζων”.


ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΥΟΡΚΗΣ EΔΩ

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ