Όλες οι κατηγορίες:

Φανή Πεταλίδου
Ιδρύτρια της Πρωινής
΄Έτος Ίδρυσης 1977
ΑρχικήΑπόψειςΝευρικότητα Μαξίμου από φίλα προσκείμενες εφημερίδες

Νευρικότητα Μαξίμου από φίλα προσκείμενες εφημερίδες

- Advertisement -

Τι κρύβουν τα μηνύματα από ΒΗΜΑ, ΝΕΑ: Το «σύστημα Μητσοτάκη» και τα νέα δεδομένα.-Νέα νευρικότητα στο Μαξίμου μετά τις αποκαλύψεις των εφημερίδων για τις υποκλοπές. Την ίδια ώρα έρχεται και η PEGA στην Αθήνα.

Γράφει η Έλλη Τριανταφύλλου,

Ένα «πέπλο» αμηχανίας «σκέπασε» την κυβερνητική παράταξη μετά τα δύο συνεχόμενα αποκαλυπτικά ρεπορτάζ, των εφημερίδων ΤΑ ΝΕΑ και το ΒΗΜΑ για την υπόθεση των υποκλοπών. Αυτό που μεγέθυνε τη νευρικότητα είναι ότι η επαναφορά στο προσκήνιο της «καυτής» αυτής υπόθεσης για την κυβερνητική πλειοψηφία, έγινε μόλις λίγες μέρες μετά το κλείσιμο των εργασιών της Εξεταστικής Επιτροπής και μερικά 24ωρα πριν την έλευση, στα τέλη της εβδομάδας, της Εξεταστικής Επιτροπής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (PEGA), η οποία διερευνά την υπόθεση και όπως έχει ήδη γνωστό, προτίθεται να έχει συναντήσεις με τον πρωθυπουργό Κ. Μητσοτάκη, τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Γ. Οικονόμου, τον υπουργό Δικαιοσύνης κ. Κ. Τσιάρα αλλά και τον πρώην διευθυντή του πρωθυπουργικού γραφείου κ. Γρηγ. Δημητριάδη.

Το πρώτο ρεπορτάζ του δημοσιογράφου Βασ. Λαμπρόπουλου, το Σάββατο στην εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ, ανέφερε ότι είχαν τεθεί υπό παρακολούθηση υπουργοί («φωτογραφίζει», χωρίς να τον κατονομάζει τον Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, πιθανόν για την υπόθεση των ταυτοτήτων), και υπουργό που φαίνεται να μην είχε καλές σχέσεις με άλλους συνεργάτες του πρωθυπουργού.

- Advertisement -

Την Κυριακή στο ΒΗΜΑ ο ίδιος δημοσιογράφος αναφέρεται αναλυτικά στο ρόλο του Γρηγόρη Δημητριάδη στο σκάνδαλο των παρακολουθήσεων και στη μεταφορά του Pretador από την Κύπρο στην Ελλάδα.

Όπως ήταν φυσικό, το γεγονός ότι οι δύο φιλοκυβερνητικές εφημερίδες επέλεξαν να συνεχίσουν το ρεπορτάζ για τις υποκλοπές αποκαλύπτοντας πρόσωπα και πράγματα ενώ το κυβερνών κόμμα θέλησε να κλείσει την υπόθεση με συνοπτικές διαδικασίες, φούντωσε τη συζήτηση στο εσωτερικό της κυβέρνησης και του κόμματος, ενώ προκάλεσε εύλογη νευρικότητα και στο Μέγαρο Μαξίμου. Το οποίο, ούτως ή άλλως, ετοιμάζεται για την επίσκεψη της ευρωπαϊκής Εξεταστικής Επιτροπής.

Γαλάζιοι βουλευτές διερωτώνται τί μπορεί να σηματοδοτεί ο νέος αυτός κύκλος των αποκαλύψεων και μάλιστα από τα συγκεκριμένα μέσα, και αν θα ακολουθήσουν και τί είδους αποκαλύψεις, σε μία στιγμή, που η κυβερνητική πλειοψηφία είναι αντιμέτωπη με την δυσβάστακτη ακρίβεια αλλά και τη σκανδαλώδη και εξοργιστική, όπως οι ίδιοι τη χαρακτηρίζουν, υπόθεση με πρωταγωνιστή τον ανεξάρτητο πλέον βουλευτή Γρεβενών Ανδρέα Πάτση.

Χθες, η μόνη επίσημη αντίδραση, ήρθε από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο κ. Γιάννη Οικονόμου, ο οποίος σε γραπτή δήλωσή του, επιδίωξε να υποβαθμίσει τη σημασία των αποκαλύψεων, μιλώντας για «ένα δημοσίευμα γεμάτο εικασίες -από το οποίο απουσιάζουν στοιχεία, ονόματα και συγκεκριμένα γεγονότα, το οποίο έγινε αφορμή για βαρύγδουπες αντικυβερνητικές κορώνες.» Ουδεμία έκπληξη, αφού, όποιος δεν μπορεί να παράγει πολιτική για τα μεγάλα και σοβαρά, καταφεύγει στην αναπαραγωγή μύθων. Έχουμε ξεκαθαρίσει ότι το ελληνικό δημόσιο δεν έχει προμηθευτεί κανένα κακόβουλο λογισμικό παρακολούθησης και οι υπηρεσίες ασφαλείας στη χώρα μας δεν χρησιμοποιούν, με οποιονδήποτε τρόπο, κακόβουλα λογισμικά παρακολούθησης», πρόσθεσε ο κ. Οικονόμου.

Είχαν προηγηθεί, όπως ήταν αναμενόμενο έντονες αντιδράσεις και νέα πυρά προς την κυβέρνηση από τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ