Όλες οι κατηγορίες:

Φανή Πεταλίδου
Ιδρύτρια της Πρωινής
΄Έτος Ίδρυσης 1977
ΑρχικήΘρησκείεςΤο πρόγραμμα επίσκεψης του Οικουμενικού Πατριάρχη στην Ηλεία

Το πρόγραμμα επίσκεψης του Οικουμενικού Πατριάρχη στην Ηλεία

- Advertisement -

Από το Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου έως και την Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, θα βρίσκεται στην Ηλεία τον Σεπτέμβριο και συγκεκριμένα από το Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου έως και την Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου και έγινε γνωστό το πρόγραμμά του. Συγκεκριμένα:

*** Το Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου στις 10:00 το πρωί θα φτάσει στο αεροδρόμιο Ανδραβίδας όπου και θα έχει υποδοχή με τιμές αρχηγού κράτους, στις 11:00 θα αφιχθεί στο δήμο Ανδραβίδας-Κυλλήνης, στον Ιερό Ναό Ισαποστόλων Κωνσταντίνου και Ελένης όπου και θα γίνει η επίσημη δοξολογία, μαζί με τον σεβασμιότατο Μητροπολίτη Ηλείας και Ωλένης Αθανάσιο Β, ενώ στις 11:45 θα αφιχθεί στο δημαρχείο της πόλης, όπου και θα ανακηρυχ- θεί επίτιμος δημότης του δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης από τον δήμαρχο κ. Λέντζα Ιωάννη (ακολούθως) θα παραστεί σε επίσημο γεύμα στην Κυλλήνη.

*** Το απόγευμα του Σαββάτου στις 8:00 αναμένεται η άφιξη του στον Πύργο, όπου θα ανακηρυχθεί επίτιμος δημότης της πόλης από τον δήμαρχο κ. Παναγιώτη Αντωνακόπουλο, ενώ θα ακολουθήσει η παρουσία του στο Διεθνές φεστιβάλ Αρχαίας Φειάς του δήμου Πύργου και του Διεθνούς φεστιβάλ του δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης, με πλούσιες χορευτικές επιδείξεις από το Λύκειο Ελληνίδων και άλλους συλλόγους, στην πλατεία του Πύργου.

- Advertisement -

*** Την Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου από τις 7:00 έως τις 11:00 το πρωί θα έχουμε την πανηγυρική Θεία Λειτουργία στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου Πύργου, θα ακολουθήσει επίσκεψη στην περιφέρεια και στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη, ενώ στις 12:15 θα μεταβεί στο Μητροπολιτικό Μέγαρο Ηλείας, όπου θα έχει εθιμοτυπική επίσκεψη στον Μητροπολίτη Ηλείας και Ωλένη.

*** Αργά το βράδυ στις 8:00 θα επι- σκεφθεί την Ιερά Μονή Σκαφιδιάς όπου και θα ξεναγηθεί, ενώ θα παρακολουθήσει και συναυλία 30 λεπτών από την Μεικτή χορωδία Μυρτουντίων και την Μεικτή χορωδία Λυκείου Ελληνίδων στα πλαίσια του Διεθνούς φεστιβάλ Αρχαίας Φειάς.

Τη Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου θα επισκεφθεί την περιφέρεια Δυτικής

Ελλάδας για να παρακολουθήσει Ημερίδα περιβαλλοντικού περιεχομένου, με συνεργαζόμενους φορείς την Ιερά Μητρόπολη Ηλείας και Ωλένης, το πατριαρχικό Ίδρυμα Πατερικών Μελετών, τα φροντιστήρια βιωσιμότητας των δήμων Δήμο Πύργου & Ανδραβίδα – Κυλλήνης, Νεάπολης Συκεών και Νοτίου Πηλίου, του συλλόγου φίλων της φύσης, με θέμα «η κοινή περιβαλλοντική συνθήκη στο φυσικό και αστικό περιβάλλον σε Ηλεία και Μακεδονία».

*** Το απόγευμα της Δευτέρας ο Παναγιώτατος θα ξεναγηθεί στην πόλη του Πύργου και ακολούθως θα παρακολουθήσει θεατρική παράσταση στο δημοτικό θέατρο Απόλλων, από την ερασιτεχνική θεατρική ομάδα Κρεστένων «Εκφράσης» με το έργο «Το πανηγύρι του Κεχαήδη».

*** Την Τρίτη 5 Σεπτεμβρίου θα έχει επισκέψεις σε ιερούς ναούς της Ηλείας, καθώς και συναντήσεις με πολιτιστικούς συλλόγους της περιοχής, ενώ το απόγευμα της ίδιας ημέρας θα παραβρεθεί στη λήξη του Διεθνούς φεστιβάλ αρχαίας Φείας και θα συναντηθεί στο χώρο του ξενοδοχείου Aldemar με γνωστούς σεφ, με θέμα την τοπική γαστρονομία. Θα ακολουθήσει επίσημο γεύμα, ενώ την Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου μετά την ξενάγησή του στα κτήματα Μερκούρη & Μπριτζίκη, θα αναχωρήσει από το αεροδρόμιο Ανδραβίδας για το Πατριαρχείο.

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ