Όλες οι κατηγορίες:

Φανή Πεταλίδου
Ιδρύτρια της Πρωινής
΄Έτος Ίδρυσης 1977
ΑρχικήΑπόψειςΟι... απόλυτες προτεραιότητες του κ. Μητσοτάκη

Οι… απόλυτες προτεραιότητες του κ. Μητσοτάκη

- Advertisement -

… Κονιορτοποιώντας το 41%!

Του Βασίλη Γαλούπη,

Για να βγάλει την υποχρέωση στη Βουλή, εμφανίστηκε με ξαναγραμμένα τα ίδια εκτός τόπου και χρόνου «επιχειρήματα» περί Χαβάης και Λιβύης τρεις μήνες μετά τις καταστροφές – Ο Μητσοτάκης και βασικοί υπουργοί του διαστρεβλώνουν καθημερινά την ερμηνεία του εκλογικού αποτελέσματος, χρησιμοποιώντας το ως άλλοθι μιας «νέας» κυβέρνησης που δεν παρουσιάζει κανένα έργο, παρά μόνο επιβάλλει και εισπράττει φόρους.

Για τον Κυριάκο Μητσοτάκη η παρουσία του στη Βουλή έχει εξελιχθεί σε ακόμα μία αγγαρεία. Κανένας πρωθυπουργός δεν θα επέτρεπε στον εαυτό του να κάνει copy paste από παλαιότερες ομιλίες του για να τις επαναφέρει μήνες μετά με την ίδια ακριβώς διατύπωση, σε μια συζήτηση που αφορά καταστροφικές πλημμύρες, νεκρούς και χαμένες περιουσίες.

Από τις πυρκαγιές και τις πλημμύρες έχουν περάσει περισσότεροι από δυόμισι μήνες. Κι όμως, ο Μητσοτάκης εμφανίστηκε χθες ξανά με τα ίδια… χαβανέζικα επιχειρήματα, μήπως και καλύψει όσα δεν έκανε η κυβέρνηση για να προστατέψει τον κόσμο. Η Χαβάη χρησιμοποιείται από το καλοκαίρι για πάσα νόσο και αποτυχία.

- Advertisement -

Για να βγάλει την υποχρέωση ο πρωθυπουργός, εμφάνισε στην αραχνιασμένη πρωτολογία του μια αδέξια συρραφή από προηγούμενες δηλώσεις και ομιλίες του, που δεν είχαν πείσει και τότε κανέναν πολίτη. Δεν είχε τίποτα καινούργιο να προσθέσει για τις αμέλειες και τις παραλείψεις της κυβέρνησής του για την πολιτική προστασία της χώρας, με συνέπεια να θρηνήσουμε ακόμα μία φορά θύματα και πρωτοφανείς καταστροφές ολόκληρων νομών.

Ο τρόπος που δρα, συμπεριφέρεται και επιχειρηματολογεί ο πρωθυπουργός από τις 25 Ιουνίου βεβηλώνει πρώτα απ’ όλα αυτό το 41% που τον εμπιστεύτηκε. Υποτιμά την νοημοσύνη 2.000.000 πολιτών που του έδωσαν τη δυνατότητα να κυβερνήσει, παρά τα μεγάλα λάθη και σκάνδαλα, ακόμα μία τετραετία, λόγω και της απουσίας σοβαρής εναλλακτικής πρότασης.

Ο Μητσοτάκης και βασικοί υπουργοί του, όπως ο Βορίδης, ο Γεωργιάδης κ.ά., διαστρεβλώνουν καθημερινά την ερμηνεία του εκλογικού αποτελέσματος, χρησιμοποιώντας το ως άλλοθι για το αραχτό σταυροπόδι μιας «νέας» κυβέρνησης που δεν παρουσιάζει κανένα έργο, παρά μόνο εισπράττει τον ΦΠΑ της ακρίβειας, ειρωνεύεται και επιβάλλει φορομπηχτικά μέτρα, τα οποία δήθεν είχε προαναγγείλει πριν από τις εκλογές.

Πόσο λίγο δουλεύει πλέον ο Μητσοτάκης για την πρωθυπουργία του δεν φαίνεται μόνο από τα ανύπαρκτα έργα στην Εύβοια τρία χρόνια μετά τις πυρκαγιές, από τη μηδενική αποκατάσταση ζημιών στη Θεσσαλία, από την έλλειψη άμεσων πρωτοβουλιών για την ενίσχυση της πολιτικής προστασίας ή από τα 120.000.000 που πανηγύρισε χθες ότι έχει δώσει ως αποζημιώσεις σε 33.000 νοικοκυριά για τις πλημμύρες, δηλαδή από μόλις 3.636 ευρώ ανά… νοικοκυριό!

Φαίνεται και από την εγκατάλειψη της δημόσιας εικόνας του, που θεωρούσε το μεγαλύτερο «όπλο» του την πρώτη τετραετία, προσέχοντας σχολαστικά κάθε εμφάνισή του, κάθε λέξη του.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνήθιζε να λέει ευφυολογήματα κατά της αντιπολίτευσης και στην παρθενική του θητεία για να κερδίζει διαρκώς επικοινωνιακούς πόντους. Συνήθως, μάλιστα, τα κατάφερνε. Χθες, όμως, μπόρεσε να αποτύχει και σε αυτό.

- Advertisement -

Το «κινδυνεύετε να γίνετε κόμμα Black Friday, -50%!» για τον ΣΥΡΙΖΑ, που τα φιλοκυβερνητικά sites έσπευσαν να το «κρεμάσουν» πρώτο πρώτο, εκθέτοντας περισσότερο τον πρωθυπουργό για το κακόγουστο αστειάκι, ήταν νηπιακής ευρηματικότητας. Πέραν του ότι δεν γέλασε κανείς, θεωρήθηκε δικαίως αχρείαστο και χλευαστικό για ένα κόμμα που ήδη βρίσκεται σε αποσύνθεση. Προφανώς και ο Μητσοτάκης δεν έχει ακούσει τίποτα για το πολιτικό savoir vivre και τις αντιδράσεις όταν ο αντίπαλος είναι το καναβάτσο.

Αν η πρωτολογία του ήταν copy paste και απόλυτα προβλέψιμη, η δευτερολογία ήταν… χαβανέζικων διακοπών. Ο Μητσοτάκης έφτασε να καταλήξει στο αλλόκοτο και αντιεπιστημονικό συμπέρασμα ότι «η κακοκαιρία “Daniel” ήταν ίσως η πιο ισχυρή καταιγίδα που έπληξε ποτέ την Ευρώπη». Αν και δεν υπάρχει κανένα στοιχείο για να παρουσιάσει, ο Μητσοτάκης ποντάρει ότι απλά κάποιοι θα το χάψουν, δείχνοντας ότι η αλαζονεία του τον τυφλώνει σε βαθμό που ξεχνάει πια ακόμα και τα βασικά.

Μπερδεύοντας μήλα με πορτοκάλια, απέφυγε να μιλήσει για τη δική του Πομπηία στη Θεσσαλία και τη Δαδιά, αναλωνόμενος στο τι γίνεται στον… Καναδά, στην Καλιφόρνια, στην «τραυματισμένη Λιβύη» και τη Γερμανία.

Στη σουρεαλιστική ομιλία του ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέβηκε στο βήμα χθες για να μας πει ότι είναι ένας πρωθυπουργός που δέχεται κλιματική επίθεση. Δεν έφταιγαν, δηλαδή, ο κακός προγραμματισμός και η ακόμα πιο φτωχή ηγεσία του, αλλά ο πόλεμος που ξαφνικά εξαπέλυσε στον Κυριάκο η κλιματική αλλαγή.

«Οι επιθέσεις της φύσης θα εναλλάσσονται πότε με τη μορφή των μεγάλων πυρκαγιών και, δυστυχώς, πότε με τη μορφή ακραίων πλημμυρικών φαινομένων» πρόσθεσε, για να ξεκαθαρίσει ότι η δυσλειτουργικότητα του κρατικού μηχανισμού, τα αρπακολλατζίδικα έργα και τα περιβαλλοντικά εγκλήματα αποτελούν ένα μέλλον αναπόφευκτο.

Βέβαια, δεν ήταν η κλιματική αλλαγή που στένεψε ποτάμια, μπάζωσε υδάτινους δρόμους, έστησε παράνομα φράγματα, κατασκεύασε υπερκοστολογημένους «χάρτινους» δρόμους και ψεύτικες γέφυρες. Ούτε ήταν αποτέλεσμα της «κλιματικής επίθεσης» η επιλογή Μητσοτάκη να μην ασχοληθεί με τίποτα από αυτά κι ας επαναλαμβάνει ο ίδιος πόσο συχνότερα θα είναι στο εξής τα σφοδρά καιρικά φαινόμενα.

Κοπιάροντας μία από τις αγαπημένες του… δεσμεύσεις-φαντομά, επανέλαβε στο τέλος και για την «απόλυτη προτεραιότητα» που έχει για την κυβέρνησή του η προσαρμογή στις επιπτώσεις από τα ακραία φαινόμενα. Είναι η ίδια «απόλυτη προτεραιότητα» που ακούσαμε μετά τα Τέμπη και χθες παραλίγο να θρηνήσουμε νεκρούς στον προαστιακό, για την ακρίβεια που θα… αντιμετωπιστεί, για τις έρευνες που θα… ρίξουν φως στις υποκλοπές. Οι απόλυτες προτεραιότητες του Μητσοτάκη, άλλωστε, ποτέ δεν έχουν… Black Friday.

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ