Όλες οι κατηγορίες:

Φανή Πεταλίδου
Ιδρύτρια της Πρωινής
΄Έτος Ίδρυσης 1977
ΑρχικήΑπόψειςΤο ακροδεξιό μανιφέστο του Τραμπ

Το ακροδεξιό μανιφέστο του Τραμπ

- Advertisement -

Ο Ντόναλντ Τραμπ προετοιμάζεται να κατακτήσει ξανά τον Λευκό Οίκο.

Γράφει ο Πασχάλης Κορωναίος

Ο Ντόναλντ Τραμπ ξεκινά την προεκλογική του εκστρατεία, φιλοδοξώντας να ορκιστεί ως ο 47ος πρόεδρος των ΗΠΑ. «Θα ξαναχτίσω γρήγορα τη σπουδαιότερη οικονομία στην παγκόσμια ιστορία», υπόσχεται σε άρθρο του στο Newsweek, εξαπολύοντας μύδρους κατά του νυν προέδρου Τζο Μπάιντεν.

- Advertisement -

Υιοθετώντας του σύνθημα του Τζόνσον στην καμπάνια για το Brexit (I ‘ll make Britain great again) θέλει τις ψήφους των πολιτών για «να κάνουμε την Αμερική ξανά μεγάλη». Ο Τραμπ τάζει χαμηλά επιτόκια και σπίτια στους νέους, υπόσχεται να επαναφέρει τον νόμο και την τάξη στις πόλεις ενώ χρεώνει στη «Ριζοσπαστική Αριστερά» τα «κύματα βίαιων εγκλημάτων και αιματοχυσίας» στις ΗΠΑ. Διχαστικός ως συνήθως, λέει: «Θα σταματήσω τους ριζοσπάστες μαρξιστές εισαγγελείς να παραδίδουν τις πόλεις μας σε βίαιους εγκληματίες».

Χαϊδεύοντας το ακροδεξιό ακροατήριο, υπόσχεται να ξηλώσει την «Κριτική Θεωρία της Φυλής, των τρανσέξουαλ και άλλου ακατάλληλου φυλετικού, σεξουαλικού και πολιτικού περιεχομένου στα σχολεία», όπως λέει και που ισχυρίζεται ότι «έχει διχάσει τις κοινότητές μας και έχει ξεφτίσει τους δεσμούς της εθνικής ενότητας».

Ετοιμάζεται δε, να γυρίσει την Αμερική πολλές δεκαετίες πίσω: «Θα υπογράψω ένα νέο εκτελεστικό διάταγμα για τη μείωση της ομοσπονδιακής χρηματοδότησης για κάθε σχολείο που προωθεί ακροαριστερό περιεχόμενο στα παιδιά μας».

Με εκτενείς αναφορές στους νέους, που κατά τον Τραμπ «απορρίπτουν την αποτυχημένη, διεφθαρμένη και ανίκανη κυβέρνηση Μπάιντεν», υπόσχεται να αλλάξει άρδην την πολιτική των ΗΠΑ.

Αν και αποφεύγει να κάνει αναφορά στον πόλεμο στην Ουκρανία και τις σχέσεις με τη Ρωσία, ο Τραμπ κατηγορεί τον Μπάιντεν ότι «κινδυνεύει να σύρει τις ΗΠΑ στον Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο, το οποίο θα είναι καταστροφικό για μια ολόκληρη γενιά Αμερικανών» και υπόσχεται να επιστρέψει «τη χώρα στην ειρήνη». Δίνει έτσι, έστω και έμμεσα μια γεύση για την αλλαγή πολιτικής στη στάση των ΗΠΑ για τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Σημειώνεται ότι ο Τραμπ σε πρόσφατη δημοσκόπηση του NBC εμφανίζεται να υποστηρίζεται από το 46% των ψηφοφόρων ηλικίας 18 ώς 34 ετών, έναντι 42% που στηρίζει τον Μπάιντεν. Και τα γκάλοπ τον φέρνουν ως το απόλυτο φαβορί για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων.

- Advertisement -

Η οικονομία, η βενζίνη και τα επιτόκια

Επιχειρώντας να τα παρουσιάσει όλα ρόδινα επί της δικής του διακυβέρνησης, στο άρθρο του στο Newsweek σημειώνει:

«Κατά τη διάρκεια της πρώτης κυβέρνησης Τραμπ, δημιουργήσαμε την πιο ισχυρή και ακμαία οικονομία στην παγκόσμια ιστορία. Υπό την ηγεσία μου, τα ετήσια εισοδήματα αυξήθηκαν κατά περισσότερο από 6.000 δολάρια, ο πληθωρισμός ήταν κάτω από το 2% και είχαμε κρατήσει τη βενζίνη στα 1,87 δολάρια το γαλόνι. Ο καθαρός πλούτος των νοικοκυριών έφτασε σε επίπεδα ρεκόρ, με το φτωχότερο 50% των αμερικανικών νοικοκυριών να βλέπει αύξηση 40% στην καθαρή του περιουσία» γράφει ο Τραμπ.

«Η οικονομία των ΗΠΑ δεν ήταν ποτέ καλύτερη για τους νέους στις ΗΠΑ, αλλά τα τελευταία τρία χρόνια οι νέοι έχουν επωμιστεί το βαρύ κόστος της αποτυχημένης ατζέντας του προέδρου Μπάιντεν: παραλυτικός πληθωρισμός, εκτίναξη τιμών, εκτόξευση των επιτοκίων, απρόσιτη στέγαση και έκρηξη της εγκληματικότητας.

Κατά τη διάρκεια της κυβέρνησης Μπάιντεν, τα πραγματικά εισοδήματα έχουν υποχωρήσει κατά 7.400 δολάρια ανά οικογένεια. Οι τιμές της βενζίνης έφτασαν ως και τα 7 δολάρια το γαλόνι σε κάποιες περιοχές. Ο σωρευτικός πληθωρισμός είναι 18%. Και τα επιτόκια των στεγαστικών δανείων φτάνουν στο βάναυσο 7%, καθιστώντας αδύνατο για πολλούς νέους στις ΗΠΑ να αποκτήσουν δικό τους σπίτι» σημειώνει ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ.

Χαϊδεύοντας τα αυτιά των νέων

Σε αντιδιαστολή με τη δική του διακυβέρνηση, ο Τραμπ αναφέρει:

«Όταν ήμουν στην εξουσία, το επιτόκιο των στεγαστικών δανείων για 30 χρόνια έφτασε στο ιστορικό χαμηλό του 2,65% και η αμερικανική οικογένεια με μέσο εισόδημα μπορούσε να αντέξει οικονομικά ένα στεγαστικό δάνειο. Ωστόσο, χάρη στην καταστροφική οικονομική πολιτική του Μπάιντεν, τα επιτόκια έχουν εκτοξευθεί στα ύψη, καθιστώντας την ιδιοκτησία σπιτιού απρόσιτη για πάρα πολλούς Αμερικανούς, ειδικά νεαρούς Αμερικανούς που θα ήθελαν να κάνουν οικογένεια.

Ως αποτέλεσμα, ιστορικά υψηλός αριθμός νέων, καθυστερούν να κάνουν γάμο και παιδιά. Σύμφωνα με μια πρόσφατη μελέτη, τα τρία τέταρτα των ζευγαριών Gen Z και Millennial πιστεύουν ότι είναι πολύ ακριβό να παντρευτούν σήμερα. Μια μελέτη του 2022 διαπίστωσε ότι οι οικονομικές ανησυχίες είναι ο Νο 1 λόγος για τον οποίο οι Αμερικανοί εγκαταλείπουν το σχολείο.

Δυστυχώς, πολλοί νεότεροι Αμερικανοί βάζουν τη ζωή τους σε αναμονή επειδή πιστεύουν ότι η οικονομία Μπάιντεν δεν τους αφήνει άλλη επιλογή».

«Ο πόλεμος του Μπάιντεν» και το «Αμερικανικό Όνειρο»
Ο Τραμπ σημειώνει ότι ο «πόλεμος του Μπάιντεν κατά της αμερικανικής ενέργειας» καθιστά τα πάντα πιο ακριβά, υποστηρίζοντας ότι κάποιος θα πρέπει να είναι πλούσιος για να μπορέσει να αγοράσει ένα καινούργιο αυτοκίνητο.

«Αντί να βοηθήσει τους νέους μας να ξεκινήσουν με αυτοπεποίθηση τη ζωή τους, την καριέρα τους και να κάνουν οικογένεια, ο Τζο Μπάιντεν συντρίβει τα όνειρά τους με χρέος, φόρους και πληθωρισμό και ανοίγει τον δρόμο για ένα μέλλον οργής και απόγνωσης» αναφέρει. «Υπό τον Τζο Μπάιντεν, είμαστε ένα έθνος σε παρακμή και χάνουμε γρήγορα το Αμερικανικό Όνειρο», θεωρεί ο Τραμπ.

Ο Τραμπ κατηγορεί δε, τον Μπάιντεν ότι κινδυνεύει να σύρει τις ΗΠΑ στον Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο, το οποίο θα είναι καταστροφικό για μια ολόκληρη γενιά Αμερικανών.

«Η καταστροφή της αμερικανικής οικονομίας από τον Μπάιντεν είναι μόνο η αρχή του πολέμου του εναντίον των νέων», σημειώνει και τα βάζει με την… «Ριζοσπαστική Αριστερά» υιοθετώντας μια διχαστική γλώσσα:

«Η Ριζοσπαστική Αριστερά έχει επίσης εξαπολύσει συγκλονιστικά κύματα βίαιων εγκλημάτων και αιματοχυσίας, καθιστώντας τις κάποτε μεγάλες πόλεις του έθνους μας σχεδόν αδύνατες για τους νέους Αμερικανούς που εισέρχονται στο εργατικό δυναμικό.

Η αφάνταστη αδυναμία του Τζο Μπάιντεν στην παγκόσμια σκηνή απειλεί να παρασύρει τις Ηνωμένες Πολιτείες στον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο, ο οποίος θα καταστρέψει μια ολόκληρη γενιά νέων Αμερικανών. Και η ριζική προώθηση από τους Δημοκρατικούς της Κριτικής Θεωρίας της Φυλής, του τρανσέξουαλ και άλλου ακατάλληλου φυλετικού, σεξουαλικού και πολιτικού περιεχομένου στα σχολεία μας έχει διχάσει τις κοινότητές μας και έχει ξεφτίσει τους δεσμούς της εθνικής ενότητας».

«Τι θα κάνω όταν γίνω ξανά πρόεδρος των ΗΠΑ»

«Όταν ορκιστώ 47ος πρόεδρος των ΗΠΑ, θα ξαναχτίσω γρήγορα τη σπουδαιότερη οικονομία στην παγκόσμια ιστορία ώστε οι νέοι να μπορούν να ακμάσουν και να ευημερήσουν. Θα σταματήσω τον πληθωριστικό εφιάλτη του Μπάιντεν, θα αυξήσω την ενεργειακή παραγωγή, θα μειώσω δραματικά τις κυβερνητικές δαπάνες και θα οδηγήσω χαμηλότερα τα επιτόκια, ώστε οι νέοι άνθρωποι να έχουν και πάλι την οικονομική δυνατότητα να κάνουν οικογένεια, να αγοράσουν σπίτι και να κάνουν σχέδια για ένα σπουδαίο μέλλον -τα βασικά θεμέλια του Αμερικανικού Ονείρου», αναφέρει. «Το έκανα πριν και θα το κάνουμε άλλη μια φορά», προσθέτει.

«Θα αποκαταστήσω επίσης τον νόμο και την τάξη στις πόλεις του έθνους μας, θα ενδυναμώσω τους άνδρες και τις γυναίκες μας στην επιβολή του νόμου και θα σταματήσω τους ριζοσπάστες μαρξιστές εισαγγελείς να παραδίδουν τις πόλεις μας σε βίαιους εγκληματίες. Θα εξασφαλίσω γρήγορα τα νότια σύνορά μας για να τερματίσω την εισροή θανατηφόρων ναρκωτικών στις κοινότητές μας.

Θα εργαστώ για να εξαλείψω μια για πάντα τη μάστιγα του εθισμού στα ναρκωτικά. Και για να προστατεύσω περαιτέρω τους νέους μας, θα υπογράψω ένα νέο εκτελεστικό διάταγμα για τη μείωση της ομοσπονδιακής χρηματοδότησης για κάθε σχολείο που προωθεί ακροαριστερό περιεχόμενο στα παιδιά μας.

Οι Αμερικανοί ψηφοφόροι έχουν στη διάθεσή τους να επιστρέψουν γρήγορα τη χώρα μας στην ειρήνη, την ευημερία και τη δύναμη – και κανείς δεν θα ωφεληθεί από αυτή την αλλαγή στην πρωτεύουσα του έθνους μας περισσότερο από τους νέους. Γι’ αυτό τον επόμενο Νοέμβριο, δεκάδες εκατομμύρια νέοι Αμερικανοί θα ψηφίσουν για να τερματίσουν την αποτυχημένη προεδρία του Τζο Μπάιντεν και να κάνουν την Αμερική ξανά μεγάλη».

 

- Advertisement -
Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ