Όλες οι κατηγορίες:

Φανή Πεταλίδου
Ιδρύτρια της Πρωινής
΄Έτος Ίδρυσης 1977
ΑρχικήΕιδήσειςΑπό την ζώνη του πυρός, ο Π. Χαρίτος γράφει...

Από την ζώνη του πυρός, ο Π. Χαρίτος γράφει…

- Advertisement -

Από τον Πάνο Χαρίτο 

Σύνορα Γάζας – Ισραήλ 1η ημέρα

 

- Advertisement -
 

Μεσάνυχτα και κάτι στη πόλη του Σντερότ στα σύνορα Ισραήλ – Γάζας. Οι δρόμοι έρημοι. Αραιά και που, κάποια σρατιωτικά οχήματα ή αυτοκίνητα δημοσιογράφικών αποστολών διασχίζουν με μεγάλη ταχύτητα την εθνική οδό που περνά μπροστά από την πόλη. Οι ισραηλινοί κάτοικοι της περιοχής κρυμένοι σε καταφύγια παρακολουθούν τις ειδήσεις και ακολουθούν πιστά τις οδηγίες. Μέχρι την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης της επιχείρησης όσοι διαμένουν σε απόσταση δέκα χιλιομέτρων από τα σύνορα με τη Γάζα δεν θα πρέπει εγκαταλείψουν τα καταφύγια για κανένα λόγο. Την ώρα που γράφω αυτές τις γραμμές δυο μαχητικά αεροσκάφη του Ισραήλ σφυροκοπούν μια περιοχή περίπου τρια χιλιόμετρα μακριά από το σημείο που βρισκόμαστε……

 

Είναι η περίμετρος του Μπέιτ Χανούν (παλαιστινιακός προσφυγικός καταυλισμός της Γάζας). Από εκεί ξεκινούν οι επιθέσεις παλαιστίνιων μαχητών της Χαμάς και της ισλαμικής Τζιχάντ με πυραύλους τύπου κασάμ, κατά του Ισραήλ. Από τις 6:30 το απόγευμα μέχρι και αυτή την ώρα μετρήσαμε περίπου 11 ρουκέτες παλαιστίνιων. Συνολικά 67 ρουκέτες κατάφεραν να πλήξουν το Ισραήλ από τα χαράματα μέχρι τα μεσάνυχτα. Μόνο μια από αυτές χτύπησε μια κατοικία σκοτώνοντας έναν πολίτη και τραυματίζοντας άλλους τέσσερις. Μια από τις ρουκέτες της Χαμάς έπεσε σε απόσταση περίπου 800 μέτρων από το σημείο που βρισκόμασταν με τον εικονολήπτη. Η αίσθηση τρομαχτική. Πέσαμε κι οι δυο πίσω από ένα κομμάτι τσιμέντου δίχως δεύτερη σκέψη. Ένας ξερός μακρόσυρτος ήχος που χάνεται στους δρόμους και τα στενά σοκάκια της πόλης, ο ήχος της έκρηξης. Περιμέναμε δυο λεπτά και αφού δεν δόθηκε συνέχεια, σηκωθήκαμε, ξεσκονιστήκαμε και συνεχίσαμε το ρεπορτάζ. Η μέρα κύλησε, το ρεπορτάζ τελείωσε και με την αίσθηση ότι τρομάξαμε αρκετά κι αποφύγαμε τα χειρότερα από τύχη επιστρέψαμε με τον Όρεν (ισραηλινός εικονολήπτης) στο ξενοδοχείο.

Σήκωσα το τηλέφωνο και κάλεσα την άλλη μεριά των συνόρων. Η φωνή του Γιούσεφ (παλαιστίνιος εικονολήπτης) απάντησε πνιγμένη από φωνές ανθρώπων, ουρλιαχτά και κλάματα. Ήταν στους διαδρόμους του νοσοκομείου Σίφα στη Γάζα. Δεκάδες συγγενείς παλαιστίνιων τραυματιών φώναζαν στους γιατρούς, εκλιπαρούσαν,  για βοήθεια,  προσπαθούσαν να χρησιμοποιήσουν γνωριμίες και συγγένειες για να ασχοληθούν οι γιατροί με το δικό τους ασθενή ή για να τους φέρουν μια μπουκάλα αίμα. Όμως οι γιατροί δεν έφταναν και το αίμα τελείωσε. Οι νεκροί είχαν φτάσει τους 225 και οι τραυματίες τους 780.
Κοίταξα το ρολόι και η ώρα έδειχνε 37 λεπτά μετά τα μεσάνυχτα. Είναι δύσκολο να εξηγήσεις κάποια πράγματα όμως… το άκουσμα των αριθμών από το στόμα του Γιούσεφ μας τρόμαξε περισσότερο από την απογευματινή ρουκέτα.
Ο Γιούσεφ συνέχισε περιγράφοντας τη κατάσταση, ενώ ο κόσμος τον διέκοπτε φωνάζοντάς του και πολλές φορές τραβώντας τον από τα μανίκια. "ʼνοιξε τη κάμερα και τράβα, γιατί δεν τραβάς να δουν όλοι τι συμβαίνει εδώ "; κι έπειτα ξεσπούσαν σε κλάματα.
Αραιά και που ισχυρές εκρήξεις διέκοπταν τις φωνές και αμέσως μετά αναφωνούσαν όλοι μαζί "Allah Awakbar" δηλαδή "Ο Θεός είναι μεγάλος".
Είπα στο Γιούσεφ ότι τα σύνορα είναι κλειστά και πως ίσως την Τρίτη να επιτρέψει ο ισραηλινός στρατός στους ξένους δημοσιογράφους να μπούμε στη Γάζα. Τον ρώτησα αν χρειάζεται κάτι για να του πάω και μου απάντησε χαριτολογώντας ……..Τέσσερα διαβατήρια, για τη γυναίκα μου και τα τρια μου παιδιά κι έναν προορισμό μακριά από εδώ. Όλα τα άλλα τα έχουμε.

Έκλεισα το τηλέφωνο κι έπιασα το κομπιούτερ με διάθεση να γράψω ένα κομμάτι, με στοιχεία ανάλυσης για το τι αναμένεται από εδώ κι έπειτα. Οι πληροφορίες που είχα ανέφεραν ότι οι πρώτες μονάδες τεθωρακισμένων είχαν λάβει εντολή να είναι σε ετοιμότητα με το πρώτο φώς της ημέρας. Δοκίμασα να βάλω πληροφορίες και σκέψεις σε μια σειρά κι έπειτα πάνω στο χαρτί. Μάταια όμως. Η απογευματινή ρουκέτα, τα λόγια του Γιούσεφ, οι άδειοι δρόμοι στις παραμεθόριες πόλεις του Ισραήλ και οι φωνές της Γάζας κυριαρχούσαν.

- Advertisement -

 

Ξημέρωμα στα σύνορα. 28/12/2008

Η δεύτερη ημέρα των μαχών στη Λωρίδας της Γάζας, βρίσκει τους παλαιστίνιους να μετρούν τις πληγές τους και τους ισραηλινούς να συγκεντρώνουν άρματα μάχης στα σύνορα της περιοχής προετοιμάζοντας τη δεύτερη φάση των επιχειρήσεων.Περισσότεροι από 230 νεκροί και τουλάχιστον 780 τραυματίες αναζητούν χώρο στα νεκροτομεία και τα νοσοκομεία μιας πόλης που καπνίζει από τη μια άκρη ως την άλλη.


Η ισραηλινή αεροπορία εξακολουθεί να σφυροκοπά στρατιωτικούς στόχους όπως το υπουργείο άμυνας του Ισραήλ αποκαλεί τα σημεία των επιθέσεων. Στη διάρκεια της νύχτας βομβαρδίστηκε το κτίριο του τηλεοπτικού σταθμού Al Aqsha και ένα τζαμί το οποίο σύμφωνα με τη διοίκηση των επιχειρήσεων η Χαμάς χρησιμοποιούσε ως αποθήκη πυρομαχικών.
Τα νοσοκομεία της Γάζας αδυνατούν να αντιμετωπίσουν την κατάσταση. Κάνουν εκκλήσεις για άμεση αποστολή αίματος ενώ, ο δίαυλος με την Αίγυπτο για την αποστολή τραυματιών δεν φαίνεται να λειτουργεί ικανοποιητικά.
Από τα μεσάνυχτα μέχρι αυτή την ώρα η Χαμάς επιτέθηκε με μόλις 11 ρουκέτες κατά του Ισραήλ, αποδεικνύοντας ότι το πλήγμα που δέχθηκε από τις χθεσινές επιθέσεις ήταν καθοριστικό για εξέλιξη των επιχειρήσεων από πλευράς της.
Στην αντίπερα όχθη, το Ισραήλ αν και έχει λάβει την απόφαση να προχωρήσει σε χερσαίες επιχειρήσεις, ενισχύει τις δυνάμεις του στην περιοχή με αργούς ρυθμούς, αφήνοντας να εννοηθεί ότι ίσως το όλο εγχείρημα να είναι υπό διαπραγμάτευση.

Έχοντας πετύχει ένα στρατηγικό πλήγμα έναντι της Χαμάς, ο υπουργός άμυνας του Ισραήλ Εχούντ Μπαράκ αρνήθηκε τη διαπραγμάτευση της εκεχειρίας και επανέλαβε ότι ο πόλεμος θα συνεχιστεί. Παρά ταύτα το συμβούλιο ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, υιοθέτησε ένα ψήφισμα που ζητά την άμεση κατάπαυση του πυρός στην περιοχή.
Αν και οι αντιδράσεις από τη διεθνή κοινότητα είναι χαλαρές, το κλίμα δεν είναι το ίδιο και στις πόλεις του αραβικού κόσμου.
Από το Κάιρο και το Αμάν μέχρι τη Βηρυτό διαδηλώσεις χιλιάδων πολιτών έλαβαν χώρα εχθές. Αίτημα να σταματήσουν οι επιθέσεις κατά της Γάζας και να αρθεί ο αποκλεισμός της περιοχής από το Ισραήλ.
Στο ίδιο μήκος κύματος και η Δυτική Όχθη. Αλλού εκατοντάδες κι αλλού μερικές χιλιάδες βγήκαν στους δρόμους και συγκρούστηκαν με τις αστυνομικές δυνάμεις του Ισραήλ.
Ανατολικά Ιεροσόλυμα, Ναμπλούς, Χεβρώνα, Ναζαρέτ, Τελ Αβιβ μερικές από τις πόλεις που έζησαν την ένταση της αντίδρασης. Μια αντίδραση ωστόσο που αξίζει να σημειωθεί ότι δεν βρήκε υποστήριξη από το σύνολο των παλαιστινιακών οργανώσεων.
Πλέον και το Ισραήλ στο σύνολό του έχει τεθεί σε κατάσταση επιφυλακής για το φόβο των αντιποίνων μέσα από βομβιστικές επιθέσεις, ενώ επιχειρώντας να απαλύνει λίγο τις εντυπώσεις για το μέγεθος του χτυπήματος στη Γάζα, ανακοίνωσε ότι θα επιτρέψει την αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας και πιο συγκεκριμένα την είσοδο 10 φορτηγών του Ερυθρού Σταυρού με αλεύρι και προμήθειες φαγητού.
Ωστόσο το νοσοκομείο της Γάζας παραμένει δίχως φάρμακα και αποθέματα αίματος.

 

 

Ισραηλινή επίθεση στη Γάζα
Η Καθημερινή –
Το τίμημα της ισραηλινής εισβολής στη Γάζα ανέρχεται στους 271 νεκρούς, με τον ΟΗΕ απλώς να ζητά κατάπαυση του πυρός και τις εμπρηστικές δηλώσεις από Ισραήλ
Συνεχίζονται οι ισραηλινές επιδρομές στη Γάζα
Nαυτεμπορικη –
Συνεχίζονται για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα οι ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές στη Λωρίδα της Γάζας [Βλέπε άρθρο] οι οποίες σύμφωνα με νεότερο απολογισμό
Το Ισραήλ ετοιμάζει χερσαίες επιχειρήσεις και βομβαρδίζει τούνελ
Το Βήμα Online –
Το Ισραήλ συγκεντρώνει άρματα μάχης και μονάδες στρατού στη μεθόριό του με τη Γάζα, ενώ η αεροπορία του βομβάρδισε δίκτυο τούνελ που βρίσκεται στα σύνορα
Συνεχίζονται οι επιθέσεις στη Γάζα
Τα Νέα Οnline –
Επίθεση στη Λωρίδα της Γάζας με στοχο θέσεις της Χαμάς εξαπέλυσε από τα ξημερώματα του Σαββάτου μέχρι και σήμερα αεροπορία του Ισραήλ, απαντώντας με αυτόν
Ανελέητο σφυροκόπημα στη Γάζα
Alpha tv –
Στόχοι της παλαιστινιακής οργάνωσης Χαμάς, σε ολόκληρη τη Λωρίδα της Γάζας Βομβαρδίζονται ασταμάτητα, σε νέες επιθέσεις της ισραηλινής αεροπορίας.
Συνεχίζονται οι αεροπορικές επιδρομές
Ελεύθερος Τύπος –
«Η επιχείρηση θα πάρει καιρό» δήλωνει ο Ε. Ολμέρτ. Σε «τρίτη Ιντιφάντα» καλεί ο εξόριστος ηγέτης της Χαμάς Η πολεμική αεροπορία και η αεροπορία στρατού του
Ρουκέτα της Χαμάς σκότωσε δύο μικρές Παλαιστίνιες
Έθνος – 27 Δεκ. 2008
Τραγωδία χθες στη Γάζα, όπου δύο Παλαιστίνιες αδελφές, 13 και 5 χρόνων, σκοτώθηκαν κατά λάθος από ρουκέτα της Χαμάς, που είχε στόχο το Ισραήλ. Τα δύο
Κατάπαυση του πυρός στη Γάζα ζητά η διεθνής κοινότητα
Η Καθημερινή –
Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ ζήτησε «άμεση διακοπή των βιαιοτήτων» και συμμόρφωση του Ισραήλ με το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο. Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ
Ισραήλ: Ζήτημα ωρών μια χερσαία επιχείρηση;
Nαυτεμπορικη –
Άρματα μάχης και μονάδες στρατού στα σύνορά του με τη Γάζα, έχει αρχίσει να συγκεντρώνει το Ισραήλ από το μεσημέρι, αφήνοντας να εννοηθεί πως είναι ζήτημα
Μετακινεί εφέδρους το Ισραήλ
Η Καθημερινή –
Το ισραηλινό υπουργικό συμβούλιο ενέκρινε την κινητοποίηση εφέδρων για τις επιχειρήσεις στη Γάζα. Δεν αποκλείεται και χερσαία επιχείρηση κατά της Χαμάς. Το
Τερματισμό της βίας στη Γάζα ζήτησε ο ΟΗΕ
Η Καθημερινή –
Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ ζήτησε νωρίς σήμερα τον άμεσο τερματισμό της βίας στη Γάζα μετά από μία ημέρα ισραηλινών αεροπορικών επιδρομών ως αντίποινα
Φόβοι για ανάφλεξη στην περιοχή
Τα Νέα Οnline –
Οι Παλαιστίνοι στη Λωρίδα της Γάζας θάβουν σήμερα τους νεκρούς τους και στα Παλαιστινιακά εδάφη έχει κηρυχθεί γενική απεργία. Ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής
Ισραηλινή επιδρομή στη Γάζα με εκατοντάδες νεκρούς
Nαυτεμπορικη –
Αεροπορική επιδρομή με εκατοντάδες νεκρούς από εκτόξευση 30 πυραύλων προς το αρχηγείο της αστυνομίας της Γάζας -όπου εκείνη τη στιγμή διεξαγόταν τελετή
Έκρηξη οργής στον αραβικό κόσμο
Τα Νέα Οnline –
Τερματισμό της βίας και της στρατιωτικής δράσης στη Γάζα ζητά «ζυγισμένα» από Ισραηλινούς και Παλαιστινίους το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.
Συνεχίζονται οι ισραηλινές επιθέσεις στη Γάζα
Η Καθημερινή –
Τα ισραηλινά μαχητικά αεροσκάφη συνέχισαν τις επιδρομές τους κατά της κατεχόμενης από την ισλαμιστική οργάνωση Χαμάς Λωρίδα της Γάζας ακόμη και μετά τη δύση
Ο Αμπάς ρίχνει ευθύνες στη Χαμάς για το λουτρό αίματος στη Γάζα
Το Βήμα Online –
Εφιαλτική τροπή κινδυνεύει να λάβει στο εσωτερικό της κομμένης στα δύο Παλαιστίνης το λουτρό αίματος στη Γάζα. Ο Μαχμούντ Αμπάς κατηγορεί τη Χαμάς ότι έδωσε
Σφοδρή επίθεση Ισραήλ στη Γάζα
Η Καθημερινή –
Εκτεταμένη επιχείρηση αεροπορικού βομβαρδισμού πραγματοποίησε χθες η αεροπορία του Ισραήλ, με δεκάδες μαχητικά-βομβαρδιστικά F-16 να πλήττουν στόχους της
Διεθνείς αντιδράσεις για την ισραηλινή επίθεση στη Γάζα
Η Καθημερινή – 27 Δεκ. 2008
Η γαλλική προεδρία της ΕΕ με σημερινό ανακοινωθέν της εκφράζει σήμερα την «έντονη ανησυχία της για την κλιμάκωση της βίας στη Λωρίδα της Γάζας κι εκφράζει
ΗΠΑ: Στο «χέρι» της Χαμάς να σταματήσουν οι ισραηλινές επιθέσεις
Η Καθημερινή –
Ο Λευκός Οίκος θέλει να τερματιστούν οι βιαιότητες στη Μέση Ανατολή και θεωρεί πως έγκειται στη Χαμάς να βάλει τέλος στα ισραηλινά πλήγματα σταματώντας τις
Αίμα χωρίς τέλος στη Γάζα -Σφυροκόπημα για δεύτερη μέρα
Cosmo.gr –
Το αίμα ρέει χωρίς τέλος στη Λωρίδα της Γάζας. Το ισραηλινό σφυροκόπημα του Σαββάτου εναντίον -αδιακρίτως- στρατιωτικών στόχων και αμάχων συνεχίζονται για
Εκατόμβη νεκρών στην Γάζα
Τα Νέα Οnline – 27 Δεκ. 2008
Επίθεση στη Λωρίδα της Γάζας με στοχο θέσεις της Χαμάς εξαπέλυσε τα ξημερώματα του Σαββάτου η αεροπορία του Ισραήλ, απαντώντας με αυτόν τον τρόπο στις
230 νεκροί, 750 τραυματίες
Flash.gr –
Η πολεμική αεροπορία του Ισραήλ εξαπέλυσαν επιδρομές για δεύτερη συνεχή ημέρα, την Κυριακή, στη Λωρίδα της Γάζας, κλιμακώνοντας την επίθεση εναντίον της
Ανοίγουν τα σύνορα για τη Γάζα
Ημερησία – 26 Δεκ. 2008
Ογδόντα φορτηγά με καύσιμα, φάρμακα και φιάλες αερίου για οικιακή χρήση αναμένεται να περάσουν σήμερα από τα περάσματα για τη Λωρίδα της Γάζας μετά την
Τέλος στη βία στη Γάζα ζητά το Συμβούλιο Ασφαλείας
Το Βήμα Online –
Τερματισμό της βίας και της στρατιωτικής δράσης στη Λωρίδα της Γάζας ζητά από Ισραηλινούς και Παλαιστινίους το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ με μία
Ανοίγει τα περάσματα για τη Γάζα το Ισραήλ
Ελεύθερος Τύπος – 26 Δεκ. 2008
Το άνοιγμα των περασμάτων για τη Λωρίδα της Γάζας ώστε να παραδοθεί η ανθρωπιστική βοήθεια αποφάσισε η ισραηλινή κυβέρνηση, χωρίς όμως να κάνει γνωστό για
ΗΠΑ: Η Χαμάς να σταματήσει τις τρομοκρατικές δραστηριότητες
Nαυτεμπορικη – 27 Δεκ. 2008
Nα μην προκαλεί με τις επιθέσεις του στη Γάζα θύματα στον άμαχο πληθυσμό, κάλεσαν οι ΗΠΑ το Ισραήλ, ενώ ταυτόχρονα προειδοποίησαν τη Χαμάς να σταματήσει τις
Ισραήλ: Διάσταση απόψεων για τις επιχειρήσεις στη Γάζα
Nαυτεμπορικη – 27 Δεκ. 2008
«Δεν πρόκειται να υπάρξει πόλεμος. Δεν θα εισβάλλουμε στη Γάζα κι υπάρχουν κι άλλες μέθοδοι» για να «σταματήσουμε τους πυραύλους» της Χαμάς,
Το Ισραήλ θα συνεχίσει…
Flash.gr –
Οι ισραηλινές επιχειρήσεις στη Λωρίδα της Γάζας θα πάρουν χρόνο, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός της μεταβατικής κυβέρνησης Εχουντ Ολμερτ, ο οποίος προετοίμασε
Εκατόμβη από ισραηλινή επιδρομή στη Γάζα
Alpha tv – 27 Δεκ. 2008
Δεκάδες τραυματίες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, ανάμεσά τους και πολλά παιδιά. Το Ισραήλ εκτόξευσε τουλάχιστον 30 πυραύλους στη Λωρίδα της Γάζας,
O χειρότερος βομβαρδισμός της Γάζας από το 1967
Reporter.gr –
Με μεγάλη γεωπολιτική αναστάστωση ξεκινά η εβδομάδα, μετά τον επί μία ολόκληρη ημέρα βομβαρδισμό της Λωρίδας της Γάζας, από την ισραηλινή αεροπορία,

 

Israel May Call Up Army Reserves After Bombarding Hamas in Gaza
Bloomberg –
By Gwen Ackerman and Saud Abu Ramadan Dec. 28 (Bloomberg) — Israel's cabinet agreed to call up as many as 7000 army reservists, signaling that two days of
Russia asks Israel to end Gaza attacks, let in aid
Reuters –
MOSCOW, Dec 28 (Reuters) – Russia urged Israel on Sunday to end military attacks that had killed nearly 300 Palestinians in the Gaza Strip and allow
Palestinian killed by Israeli fire in protest
International Herald Tribune, France –
AP RAMALLAH, West Bank: Israeli troops in the West Bank shot dead a Palestinian man and gravely wounded another on Sunday during a violent protest against
Israeli cabinet calls up reservists as Gaza strikes continue
guardian.co.uk, UK –
Israel's cabinet approved a call-up of reservists today, as its military continued attacking Gaza, destroying the main security headquarters after killing
Arabs rally against Israeli raids
BBC News, UK –
Thousands of people have rallied in cities in the Arab world to condemn Israel's air raids on Palestinian militants in the Gaza Strip.
Abbas blames Hamas for bloodshed
Aljazeera.net, Qatar –
Mahmoud Abbas, the Palestinian president, has blamed Hamas for triggering Israel's deadly raids on Gaza, by not extending a six-month truce with the Jewish
Israel bombs tunnels on Gaza-Egypt border
AFP –
RAFAH, Egypt (AFP) – Israeli warplanes on Sunday bombed a series of contraband tunnels on the border of the Hamas-run Gaza Strip and Egypt,
Across Mideast, thousands protest Israeli assault
The Associated Press –
BEIRUT, Lebanon (AP) – Crowds of thousands swept into the streets of cities around the Middle East on Sunday to denounce Israel's air assault on Hamas
Slideshow: Israeli attacks in Gaza
Financial Times, UK –
Israel launched an air attack on the Hamas-controlled Gaza Strip and is readying for a ground assault, in a sharp escalation of hostility between Israel and
Asian Parliamentary Assembly to hold emergency meeting on Gaza
Xinhua, China –
TEHRAN, Dec. 28 (Xinhua) — Iran's Parliament Speaker Ali Larijani said on Sunday Asian Parliamentary Assembly (APA) will hold an emergency meeting on
Israel mounts PR campaign to blame Hamas for Gaza destruction
guardian.co.uk, UK –
Israel has mounted a public relations campaign to convince international hearts and minds that Hamas is to blame for the death and destruction they are
Arab Protesters Condemn Israel's Gaza Air Strikes
Bloomberg –
By Emad Mekay and Mahmoud Kassem Dec. 28 (Bloomberg) — Arab protesters in Damascus and Beirut burned Israeli flags and governments across the Middle East
Grief and fear in Gaza
BBC News, UK –
BBC journalist and Gaza resident Hamada Abu Qammar describes the impact of the current wave of Israeli airstrikes against Hamas targets.
Israel to reprise Lebanon war in Gaza?
Reuters –
By Dan Williams – Analysis JERUSALEM (Reuters) – Goaded by Islamist guerrillas' cross-border attacks, Israel goes to war with a surprise aerial onslaught.
Iran leader orders Muslims to defend Palestinians
Reuters –
By Zahra Hosseinian TEHRAN, Dec 28 (Reuters) – Iran's Supreme Leader issued a religious decree to Muslims around the world on Sunday, ordering them to
UN rights chief: Israeli force 'disproportionate'
International Herald Tribune, France –
AP GENEVA: The top UN human rights official says Israel's military response to the firing of rockets at its territory by Palestinian militants is
Palestinians cross into Egypt
International Herald Tribune, France –
AP CAIRO, Egypt: An official on the Egyptian side of the border with Gaza says some Palestinians have breached the border and crossed into Egypt.
Foreign journalists ask court for access to Gaza
International Herald Tribune, France –
AP JERUSALEM: Foreign journalists in Israel are petitioning the country's highest court to let them into Gaza to report on the heaviest fighting there in
SpokesmanIran ready to receive wounded Palestinians for remedy
Xinhua, China –
TEHRAN, Dec. 28 (Xinhua) — Iran's Foreign Ministry spokesman Hassan Qashqavi said on Sunday his country is ready to receive wounded Palestinians for remedy
Israel strikes Gaza for second day, killing over 285
Xinhua, China –
by Saud Abu Ramadan GAZA, Dec. 28 (Xinhua) — Israel on Sunday continued intensive air strikes on the besieged Gaza Strip for the second successive day,
Islamic spiritual leaders in Lebanon call for Palestinian unity
Xinhua, China –
BEIRUT, Dec. 28 (Xinhua) — The Islamic spiritual leaders in Lebanon Sunday called on Palestinian leaders of Hamas, Fatah and other factions in the Gaza
Hamas urges Egypt to open borders with Gaza forever for all residents
Xinhua, China –
GAZA, Dec. 28 (Xinhua) — Hamas Sunday called on Egypt to open its border with the Gaza Strip forever and for all residents, not only the wounded persons.
Israeli attack on Gaza prompts rage in Lebanon (Roundup)
Monsters and Critics.com –
Beirut – Outrage against Israeli airstrikes on the Gaza Strip led to violent demonstrations and political denunciations in Lebanon on Sunday.
Over 50000 rally as pro-Gaza demos sweep Egypt's cities
AFP –
CAIRO (AFP) – More than 50000 people took to the streets of a dozen Egyptian cities on Sunday to protest against the killing of more than 280 Palestinians
6700 reservists called up by Israel
PRESS TV, Iran –
The Israeli cabinet has decided to call up some 6700 reserve troops to buildup backup forceless along the border with the Gaza Strip.
Israel calls up 6500 troops amid signs of ground assault
Telegraph.co.uk, United Kingdom –
Israel has called up more than 6500 reservists amid signs of an imminent ground assault on Gaza. By Tim Butcher in Jerusalem Senior government officials
Iran condemns UNSC inaction on Gaza
PRESS TV, Iran –
Iran's President Mahmoud Ahmadinejad condemns the UN Security Council's indifference to Israel's crimes against the Palestinian people.
Israel bombs 40 tunnels along Gaza-Egyptian border
Reuters India, India –
JERUSALEM (Reuters) – The Israeli army said on Sunday it bombed more than 40 tunnels linking the blockaded Gaza Strip with Egypt's Sinai desert.
8-month-old Israeli baby hurt as Palestinians protest Gaza raid
Ha'aretz, Israel –
By Jack Khoury, Haaretz Correspondent and Haaretz Service An eight-month-old Israeli baby was moderately wounded Sunday as Palestinians protesting the
Nations Rebuke Hamas For Cease Fire Abatement And Israeli Attack
AHN –
Crawford, TX (AHN) – The United States along with other nations have rebuked the militant group Hamas for breaking a six-month cease-fire and attacking

 

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ