Όλες οι κατηγορίες:

Φανή Πεταλίδου
Ιδρύτρια της Πρωινής
΄Έτος Ίδρυσης 1977
ΑρχικήΈρευναΗ ΚΑΤΑΡΕΥΣΗ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΟΔΗΓΕΙ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΟ AMERO...

Η ΚΑΤΑΡΕΥΣΗ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΟΔΗΓΕΙ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΟ AMERO…

- Advertisement -

amero_2_-_copy.png

Οι φωνές για την πιθανή κατάρρευση της αμερικανικής οικονομίας και του δολαρίου, η δημιουργία του ΑΜΕΡΟ και οι αμερικανικές σχέσεις με την Κίνα

50ameroproof.jpgΑπό το 2006, οι φωνές για την κακή κατάσταση της αμερικανικής οικονομίας, της πιθανής κατάρρευσής της, της αναγκαιότητας αντικατάστασης του δολαρίου με ένα ισχυρότερο νόμισμα και εν προκειμένω την δημιουργία του Amero αυξάνονταν ολοένα και περισσότερο, είτε ευθέως, είτε υπαινικτικά. Στις διάφορες αναφορές, άρθρα, αναλύσεις, οικονομικές εκτιμήσεις έχουν ιδιαίτερη θέση οι οικονομικές σχέσεις των ΗΠΑ με την Κίνα. Κίνα και Ηνωμένες Πολιτείες το 2007 κατέλαβαν πάνω από το 30% του παγκόσμιου εθνικού ακαθάριστου εισοδήματος (ΑΕΠ). Eπίσης η Κίνα είναι η τρίτη στη σειρά χώρα με τις μεγαλύτερες εξαγωγές προς τις Ηνωμένες Πολιτείες. Η συνεργασία των δύο χωρών τα τελευταία χρόνια αποτελεί στόχο στρατηγικού χαρακτήρα -κυρίως από την πλευρά των ΗΠΑ-, επιδιώκοντας σχέδεις δυναμικότερες και παραγωγικότερες.

Στα τέλη Δεκεμβρίου του 2006, ομάδα της αμερικανικής οικονομίας με επικεφαλής τον υπουργό των Οικονομικών Henry Paulson και με τον πρόεδρο της Ομοσπονδιακής Τράπεζας αποθέματος Ben Bernanke, μαζί με πέντε ακόμα αξιωματούχους της κυβέρνησης σε επίπεδο υπουργών, εμπορίου Carlos Gutierrez, εργασίας, Elaine Chao, Υγείας Mike Leavitt, ενέργειας Sam Bodman, και εκπρόσωπο του Susan Schwab επισκέπτονται την Κίνα για στρατηγικό Οικονομικό διάλογο. Ταυτόχρονα όμως οι φωνές για την σταδιακή πορεία ύφεσης της αμερικανικής οικονομίας  ολένα και πλήθαιναν, κάνοντας παράλληλη αναφορά και στο νέο νόμισμα που θα κάνει την εμφάνισή του ύστερα από μια πιθανή κατάρρευση της αμερικανικής οικονομίας και του δολαρίου. Ωστόσο η εμφάνιση του νέου νομίσματος, συνδεόταν πάντα με την δημιουργία της Βορειοαμερικανικής Ένωσης από την συγχώνευση των οικονομιών των Ηνωμένων Πολιτειών, του Καναδά και του Μεξικό.

- Advertisement -

Τότε, τον Δεκέμβριο του 2006 με αφορμή το ταξίδι των αμερικανών αξιωματούχων στην Κίνα, ο Bob Chapman βαθύς γνώστης των οικονομικών και εκδότης της ιστοσελίδας “The International Forecaster”, με περίπου 100,000 συνδρομητές, είχε πει  ότι η αμερικανική οικονομία έχει μπει σε περίοδο ύφεσης από τον Φεβρουάριο του 2005. Σε Newsletter της 9ης Δεκεμβρίου 2006, είχε γράψει πως η κυβέρνηση θα κρατήσει το επιτόκιο στο 5.25%. Διαφορετικά, αν αυξηθεί, η αγορά του real estate θα καταρρεύσει, ενώ αν χαμηλώσει τότε θα καταρρεύσει το δολάριο. Τον ίδιο μήνα έγινε (12.12.06) και η συνάντηση της Επιτροπής ομοσπονδιακού αποθέματος της ανοιχτής αγοράς, όπου και αποφασίστηκε να μην αυξηθούν τα επιτόκια, επισημαίνοντας επίσης ότι η οικονομία βρίσκεται σε επιβράδυνση.

Αμέσως μετά την ανακοίνωση της απόφασης, το δολάριο εξασθένησε σε ένα νέο χαμηλό ρεκόρ των 20 τελευταίων μηνών σε σχέση με το ευρώ. Κάνοντας πρόβλεψη τότε ο Bob Chapman, ανέφερε ότι η κατάρρευση του δολαρίου είναι επικείμενη, δηλώνοντας «Όταν η αξία του δολαρίου πέσει, θα συμπαρασύρει και το χρηματιστήριο και την οικονομία μαζί του. Η κυβέρνηση βρίσκεται σε ένα κουτί και δεν μπορεί να βγει έξω».  Αναφορικά με την κατάρρευση του δολαρίου, ο οικονομιλόγος είχε προειδοποιήσει ότι οι αμερικανοί θα χτυπηθούν άσχημα. «Στην ύφεση που μπαίνουμε τώρα, ο Μπους θα προτείνει την δημιουργία της Βορειοαμερικανικής Ένωσης προκειμένου να ανταγωνιστούμε το ευρώ». «Με την δημιουργία του Amero» εξηγεί ο Chapman «θα παρουσιαστεί στους αμερικανούς ως λύση της κυβέρνησης για την ανάκαμψη του δολαρίου. Στην διαδικασία για την δημιουργία του amero, η κυβέρνηση Bush απλά θα εγκαταλείψει το δολάριο».

 Λίγο νωρίτερα από τα όσα δήλωσε ο Chapman, σε συνέντευξή του στο ειδησεογραφικό δίκτυο CNBC, ο αντιπρόεδρος επενδυτικής εταιρείας στο Λονδίνο στις 27 Νοεμβρίου 2006 είχε πει ότι «ένα βήμα μακριά από το δολάριο προς το “Amero”, το επερχόμενο βορειοαμερικανικό νόμισμα  θα έχει μεγάλο αντίκτυπο στην ζωή όλων στον Καναδά, στις Ηνωμένες Πολιτείες και το Μεξικό». Ο Steve Previs, αντιπρόεδρος της Jefferies International Ltd., εξήγησε ότι το Amero αποτελεί το προτεινόμενο νέο νόμισμα για την ΒορειοΑμερικανική Κοινότητα,  η οποία αναπτύσσεται τώρα μεταξύ Καναδά, Ηνωμένων Πολιτειών και Μεξικό.

«Ο σκοπός» υποστήριξε ο Steve Previs  στο CNBC «είναι να φτιαχτεί μια κοινότητα χωρίς σύνορα, όπως περίπου η Ευρωπαϊκή Ένωση, με το αμερικανικό δολάριο, το καναδικό, και το μεξικάνικο πέσο να αντικαθίστανται από το Amero». Ο Previs τότε είχε αναφέρει ότι πολλοί Καναδοί είναι ενοχλημένοι για το Amero, ενώ οι περισσότεροι Αμερικανοί έξω από την πολιτεία του Τέξας στην πλειοψηφία τους δεν γνωρίζουν για το νέο νόμισμα, ή τα σχέδια για να ενταχθούν στην Βόρειο Αμερική, επισημαίνοντας ότι είναι πολλοί αυτοί που στρουθοκαμιλίζουν αναφορικά με τα σχέδια.

Σε ερώτηση του CNBC αν θεωρεί ότι η NAFTA κάνει αρκετά, ο Steve Previs απέφυγε να απαντήσει, λέγοντας ότι «έχει θετικά και αρνητικά. Για κάποιους είναι κάτι καλό, για κάποιους άλλους είναι καταστροφή».

Με αφορμή την συνέντευξη του Steve Previs στο CNBC, ο Jerome R. Corsi σε άρθρο του στο WorldNetDaily.com επισημαίνει ότι η όλη συνομωσιολογία για το Αμέρο ξεκίνησε από την στιγμή που άρχισε να πέφτει το δολάριο. Ήταν η εποχή που το δολάριο άρχισε να χάνει αξία στα τέλη Νοεμβρίου 2006 σε σχέση με το ευρώ, σπάζοντας το το όριο του 1,30$/1 ευρώ, που είχε φτάσει τον Απρίλιο του 2005. Ο Jerome R. Corsi επισημαίνει ότι πολλοί αναλυτές παγκοσμίως σύνδεσαν την δραματική πτώση του δολαρίου σε κάποιο βαθμό με την ανακοίνωση της Κίνας τον Νοέμβριο του 2006 για την πρόθεσή της να απομακρυνθεί από το δολάριο στις συναλλαγές της στο εξωτερικό, υπενθυμίζοντας ότι η Κίνα έχει σπάσει το ρεκόρ του 1 τρις σε αποθέματα συναλλάγματος σε δολάρια, ξεπερνώντας ακόμα και την Ιαπωνία, την πρώτη χώρα στο κόσμο.

- Advertisement -

Ο Barry Ritholtz, επικεφαλής στρατηγικής της αγοράς για την εταιρεία Ritholtz Research & Analytics στην Νέα Υόρκη σε δηλώσεις προς τον Jerome R. Corsi την ίδια περίοδο, είχε χαρακτηρίσει τότε την πτώση του δολαρίου ως “ναυάγιο”. Όσο για το αν η πτώση αυτή σημαίνει και μια πιθανή κατάρρευση του δολαρίου, ο Ritholtz είχε δηλώσει στο WND «όχι ακόμα». 

Το χρέος των ΗΠΑ… σε ΑΜΕΡΟ…

Από τις αρχές Οκτωβρίου 2008 στο διαδίκτυο κυρίως σε εναλλακτικά sites κυκλοφόρησε η είδηση -χωρίς ωστόσο να έχει επιβεβαιωθεί από επίσημα χείλη- ότι στο Κρεμλίνο υπάρχει αναφορά, σύμφωνα με την οποία οι Ηνωμένες Πολιτείες στέλνουν 800 δισεκατομμύρια δολάρια στην Κίνα σε Amero. Όπως αναφέρεται, ο αμερικανός υπουργός των οικονομικών Χ. Πόλσον ενημέρωσε την Κινεζική Αναπτυξιακή Τράπεζα (China Development Bank) ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν στείλει 800 δισεκατομμύρια δολάρια στο νέο νόμισμα Amero, το οποίο βασίζεται στην συγχώνευση των οικονομιών των Ηνωμένων Πολιτειών, του Μεξικό και του Καναδά και της δημιουργίας της Βορειοαμερικανικής Ένωσης (North American Union). Σύμφωνα με τον Ron Paul, ρεπουμπλικάνο μέλος της επιτροπής της Βουλής για τα οικονομικά, αυτή την στιγμή οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν χρέος προς την Κίνα σε δολάρια Αμερικής που υπολογίζεται σε 2,5 τρισεκατομμύρια.

Όπως αναφέρθηκε στο εν λόγω δημοσίευμα για τα 800 δισεκατομμύρια που στέλνει το αμερικανικό υπουργείο οικονομικών σε Amero στην Κίνα, ο τότε Yπουργός των Oικονομικών Χένρυ Πόλσον (US Department of Treasury, Henry M. Paulson, Jr) είχε επιφορτιστεί από τον πρόεδρο Bush να ηγηθεί των προσπαθειών για την ένωση των οικονομιών των ΗΠΑ, Καναδά και Μεξικό. Να σημειώσουμε δε ότι ο τότε υπουργός των οικονομικών δεν ήταν μόνο αξιωματούχος της κυβέρνησης Bush. Ήταν παράλληλα επικεφαλής της Αναπτυξιακής Τράπεζας Βορείου Αμερικής (North American Development Bank), ένας οικονομικός οργανισμός των Ηνωμένων Πολιτειών και του Μεξικού με σκοπό την επέκταση της συγχώνευσης των οικονομιών των δυο χωρών, ηγέτης της Επιτροπής Συνοριακής Περιβαλλοντολογικής Συνεργασίας (BECC), που συστήθηκε από τις κυβερνήσεις των δύο χωρών (ΗΠΑ-Μεξικό) για την περαιτέρω εφαρμογή της NAFTA.

100amero_pl_-_copy.jpgΠερίπου την ίδια περίοδο, την Παρασκευή 24 Οκτωβρίου 2008, το έγκυρο ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters κάνει λόγο για δημοσίευμα κινεζικής εφημερίδας, όπου υποστηρίζει ότι «Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν λεηλατήσει τον παγκόσμιο πλούτο, εκμεταλλευόμενοι την κυριαρχία του δολαρίου και ο κόσμος επειγόντως χρειάζεται άλλα νομίσματα να το αντικαταστήσουν». Η εφημερίδα που πρόσκειται στο κουμουνιστικό κόμμα, σε άρθρο-άποψη του Shi Jianxun, καθηγητή στο πανεπιστήμιο Tongji της Σανγκάης επίσημαίνει ότι χώρες έχασαν μεγάλα ποσά εξαιτίας της οικονομικής κρίσης, ενώ η μόνη ανησυχία της Washington ήταν να προστατεύσει τα συμφέροντά της, διατυπώνοντας παράλληλα  την άποψη ότι ο κόσμος πρέπει να αλλάξει το διεθνές νομισματικό σύστημα που μέχρι τώρα είναι βασισμένο στην κυριαρχία του δολαρίου, προτείνοντας παράλληλα ότι οι εμπορικές συναλλαγές μεταξύ Ευρώπης και Ασίας μπορούν να γίνονται σε ευρώ, βρετανικές λίρες, γιεν και γιουάν. Το άρθρο του Shi ήταν με αφορμή την συνάντηση του ASEM των 27 της ΕΕ και 16 χωρών της Ασίας  στις 24-25 Οκτωβρίου 2008 στο Πεκίνο  για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης.

Πάλι τον Οκτώβριο του 2008, και συγκεκριμένα στις 18 Οκτωβρίου, το Laboratoire européen d’Anticipation Politique / Europe 2020, ένας ιστότοπος που επικεντρώνεται στην πολιτική πρόβλεψη, εξέδωσε το μηνιαίο Bulletin, κάνοντας δυσοίωνες προβλέψεις για την αμερικανική οικονομία. Το εν λόγω κέντρο, που  δημιουργήθηκε από την συμβολή οργανισμών, συμπεριλαμβανομένων και ερευνητικών κέντρων, αλλά και μεμονωμένων ερευνητών, στοχεύει στην προώθηση της έρευνας στο επίπεδο της ευρωπαϊκής πολιτικής πρόβλεψης, εστιάζοντας στην ενίσχυση της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την αντιμετώπιση των προκλήσεων του 21ου αιώνα (εκδημοκρατισμός της ΕΕ., κοινή εξωτερική πολιτική, ανάλυση της παγκόσμιας συστημικής κρίσης). Σύμφωνα λοιπόν με το Bulletin του Οκτωβρίου του Laboratoire européen d’Anticipation Politique / Europe 2020, η αμερικανική οικονομία, η οποία σήμερα βρίσκεται σε μεγάλη ύφεση θα καταρρεύσει πριν από το καλοκαίρι του 2009, ενώ το δολάριο θα αποσυρθεί με ένα νέο νόμισμα να παίρνει την θέση του. Τα «παλιά δολάρια», όπως τα αποκαλεί το Bulletin θα χάσουν την αξία τους σε ποσοστό 90%.

Στο ίδιο περίπου πλαίσιο, με τις δυσοίωνες προβλέψεις για την οικονομία των ΗΠΑ, αλλά και την νέα κατάσταση που εκκολάπτεται, όπως συνάγεται όχι μόνο από τις διαφορετικές πηγές ενημέρωσης, αλλά και από την ανάλυση και σύνδεση γεγονότων, κινούνται και οι απόψεις ρώσου πολιτικού αναλυτή, ο οποίος βλεπει να πλησιάζει η κατάρρευση της αμερικανικής οικονομίας, με την αντίστοιχη διάσπαση των Ηνωμένων Πολιτειών. Οι απόψεις του  έχουν παρουσιαστεί στον ελληνικό έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο, χωρίς ωστόσο να γίνει εκτενής αναφορά στην δημιουργία του νέου νομίσματος.  Ο Ιγκόρ Παναρίν  λοιπόν, καθηγητής στην διπλωματική ακαδημία  του Ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών σε συνέντευξή του την Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2008 στην εφημερίδα Ιζβέστια επισημαίνει ότι το δολάριο δεν είναι πλέον ασφαλές ως νόμισμα, καθώς το εξωτερικό χρέος της χώρας έχει αυξηθεί κατά πολύ, όταν στις αρχές της δεκαετίας του ’80 δεν υπήρχε καν. Στα τέλη της δεκαετίας του ’90 το εξωτερικό χρέος των Ηνωμένων Πολιτειών ήταν 2 τρισεκατομμύρια δολάρια, σήμερα είναι πάνω από 11, γεγονός, το οποίο όπως διατυπώνει ο ρώσος αναλυτής, αποτελεί μια πυραμίδα που μπορεί μόνο να καταρρεύσει. Ερωτηθείς για το πότε τοποθετεί την κατάρρευση, ο Ιγκόρ Παναρίν εξέφρασε την άποψη ότι «η κατάρρευση έχει ήδη ξεκινήσει, δεδομένου ότι τρεις από τις μεγαλύτερες τράπεζες στην Γουόλ Στρητ έχουν πάψει να υπάρχουν και άλλες δυο μετά βίας επιβιώνουν. Οι απώλειες που σημειώνουν είναι οι μεγαλύτερες στην ιστορία. Αυτό που θα διαπιστώσουμε ως αλλαγή είναι οι Ηνωμένες Πολιτείες να μην αποτελούν πλέον τον ρυθμιστή της παγκόσμιας οικονομίας».  Τον ρόλο των Ηνωμένων Πολιτειών, στο εξής ο ρώσος αναλυτής εκτιμά μπορούν να αναλάβουν η Κίνα με τα μεγάλα αποθέματα και η Ρωσία, ως ρυθμιστής στην περιοχή της Ευρασίας. Ο ρώσος καθηγητής διατυπώνει την άποψη ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα διασπαστούν, κυρίως εξαιτίας της επιδείνωσης της κατάστασης της αμερικανικής οικονομίας. Οι μαζικές απολύσεις, η άνοδος του ποσοστού της ανεργίας παράλληλα με την αύξηση των τιμών, έχουν οδηγήσει στην δυσαρέσκεια των πολιτών που έχουν εναποθέσει τις ελπίδες τους στην πρόσφατη εκλογή του Ομπάμα και στις «υπερ-δυνατότητές του», μόνο που είναι σαφές ότι δεν γίνονται θαύματα. Πάντως εκείνο που έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον είναι η πρόβλεψη που κάνει, υποστηρίζοντας οτι  η κατάσταση αυτή θα οδηγήσει στην διάσπαση των Ηνωμένων Πολιτειών σε έξι μέρη, α. στην ακτή του Ειρηνικού, όπου συγκεντρώνεται ο ολοένα και αυξανόμενος κινεζικός πληθυσμός, β. στον Νότο, με τους ισπανόφωνους, γ. στο Τέξας, όπου κυριαρχούν ανεξάρτητα κινήματα, δ. στην Ακτή του Ατλαντικού, όπου κυριαρχεί μια διαφορετική και ξεχωριστή νοοτροπία, ε. στις πέντε κεντρικές -φτωχότερες-πολιτείες με τους καθαρούς αμερικάνους, και στ. στις βόρειες πολιτείες, όπου υπάρχει έντονη η επιρροή του Καναδά.  Όσο για την μοίρα του αμερικανικού δολαρίου, ο ρώσος υποστηρίζει ότι το 2006 υπήρξε μια μυστική συμφωνία μεταξύ των Ηνωμενων Πολιτειών, του Καναδά και του Μεξικό για ένα κοινό νόμισμα, το Αμέρο, εξηγώντας ότι όλα αυτά που συμβαίνουν μπορεί να αποτελούν μια προετοιμασία για την αντικατάσταση του δολαρίου.

Jerome R. Corsi: ο συγγραφέας που πρωτοστάτησε στην αρθρογραφία  και την μάχη εναντίον της δημιουργίας της βορειομερικανικής ένωσης

jerome_corsi.jpgJerome R. Corsi, αμερικανός συγγραφέας, διδάκτωρ στις πολιτικές επιστήμες από το πανεπιστήμιο Harvard, ο οποίος ασχολήθηκε διεξοδικά με την έρευνα για την προοπτική δημιουργίας της Βορειατλαντικής ένωσης, παραθέτοντας πολλά στοιχεία που αναδεικνύουν ότι το όλο concept δεν βασίζεται σε θεωρίες συνομωσίας αλλά σε πραγματικά σχέδια τα οποία και σταδιακά εφαρμόζονται μέσω της SPP. Ο Corsi συνεργάζεται με τα συντηρητικά WorldnetDaily και το Human Events, όπου και δημοσιεύονται τα άρθρα του και οι αναλύσεις του. Πέρα όμως από την έρευνά του για την Βορειοαμερικανική Ένωση, για την οποία τα άρθρα του δημοσιεύονται στις ιστοσελίδες με τις οποίες συνεργάζεται και αναπαράγονται σε πολλά άλλα sites, την περίοδο αυτή ο Jerome Corsi ετοιμάζει το νέο του βιβλίο για την SPP (Security and Prosperity Partnership of North America) και για την προοπτική δημιουργίας της Βορειοαμερικανικής Ένωσης. Ο συγγραφέας για τις ανάγκες του νέου του βιβλίου, σύμφωνα με τον νόμο περί ελεύθερης διακίνησης των πληροφορίων (Freedom of Information Act) υπέβαλε το αίτημα και πήρε όλα τα επίσημα έγγραφα για την SPP τα οποία μπορείτε να δείτε ΕΔΩ.

Πέρα όμως από την εντατική έρευνά του και ενασχολησή του με την Βορειοαμερικανική Ένωση, έχει γράψει μια σειρά βιβλία, μεταξύ των οποίων τα εξής:   

 Black Gold Stranglehold: The Myth of Scarcity and the Politics of Oil” (μαζί με τον Craig R. Smith),

Atomic Iran: How the Terrorist Regime Bought the Bomb and American Politicians,”

Minutemen: The Battle to Secure America’s Borders.”

Τα δυο βιβλία που έγιναν bestseller, κάνοντάς τον πολύ γνωστό, είναι το “Unfit for Command: Swift Boat Veterans Speak Out Against John Kerry(το έγραψε μαζί με τον John O’Neill), το 2004 όπου και ασκεί έντονη κριτική στον πρώην δημοκρατικό υποψήφιο John Kerry και τον Αύγουστο του 2008 το βιβλίο με τον τίτλο The Obama Nation, ακολουθεί την ίδια τακτική άσκησης έντονης κριτικής εναντίον του αφρο-αμερικανού υποψηφίου. Αναφορικά με την περίπτωση του Μπαράκ Ομπάμα, τότε υποψηφίου για το προεδρικό αξίωμα και σήμερινού προέδρου, το επιτελείο του αφροαμερικανού αντέδρασε με μια 40σέλιδη έκδοση, η οποία και ανατρέπει, όπως επισημαίνει τα ψέμματα που περιέχει ο Jerome Corsi στο βιβλίο του.  

Ο Corsi είναι επίσης μέλος ομάδας που αντιτίθεται στην δημιουργία της ΒορειοΑτλαντικής ένωσης, μαζί με τον Howard Phillips, επικεφαλής του The Conservative Caucus (TCC), και την Phyllis Schlafly.

Ο Jerome Corsi για όσα γράφει περί της δημιουργίας της βορειαμερικανικής ένωσης και του αμέρο έχει δεχτεί έντονες επικρίσεις πολλών, οι οποίοι θεωρούν περισσότερο θεωρίες συνωμοσίας, παρά ο,τιδήποτε άλλο.  

Παρακάτω παραθέτουμε πολλά από τα άρθρα του Jerome R. Corsi στο WorldNetDaily για την NAFTA, την SPP και την δημιουργία της ΒορειοΑτλαντικής Ένωσης.

North American Union Isn’t Going Away  (01/09/07)

More Insults About the ‘North American Conspiracy’ (01/05/07)

Michael Medved Loses His Cool Over North America Union (01/02/07)

Could the Dollar’s Collapse Prompt a New Currency? (12/20/06)

Bush Administration Advances on Path of Creating North American Union (09/21/06)

Bush Administration Mortgages U.S. to Red China Over NAFTA Trade (08/23/06)

Red Chinese Slave Labor Floods NAFTA Marketplace With Cheap Goods  (08/21/06)

Are there no limits to the North American Union?

China Wins NAFTA Super-Highway Battle (08/09/06)

  Read more about the NAFTA Super Highway

Modern-Day Freedom Fighters Take on ‘New World Order’ (08/08/06)

The Reconquista Movement: Mexico’s Plan for the American Southwest (07/27/06)

Meet Robert Pastor: Father of the North American Union (07/25/06)

North American Union Is No Conspiracy (07/21/06)

North American ‘Trusted Traders’ Begin Rolling on the NAFTA Super-Corridor (07/19/06)

Red China Opens NAFTA Ports in Mexico  (07/18/06)

Bush Administration Fast-Tracks Formation of North American Union (07/11/06)

Investors Push NAFTA Super-Highways (06/30/06)

Bush Administration Erases U.S. Borders With Mexico and Canada (06/28/06)

Controversy Erupts Over NASCO and the NAFTA Super-Highway (06/26/06)

Bush Administration Quietly Plans NAFTA Super Highway (06/12/06)

President Quietly Creating ‘NAFTA Plus’ (05/24/06)

North American Union to Replace USA? (05/19/06)

Μπορείτε να δείτε ακόμα περισσότερα άρθρα του Jerome Corsi πατώντας ΕΔΩ 

American Policy Center

100silverproof.jpgΤο αμερικανικό Think tank American Policy Center, εκτιμώντας ότι οι μυστικές κινήσεις της αμερικανικής κυβέρνησης Bush, μαζί με την κυβέρνηση του Καναδά και του Μεξικό οδηγούνται προς την δημιουργία της ΒορειοΑμερικανικής Ένωσης, και την καθιέρωση του Amero, ως το κοινό νόμισμα, εξέδωσε μια πεντασέλιδη έκθεση – αντίδραση προς ένα τέτοιο ενδεχόμενο.  

Το εν λόγω think Tank αποδοκιμάζει την όποια κίνηση των τριών χωρών προς την ένταξή τους  σε μια Ένωση με κοινό νόμισμα, αφού προηγουμένως παραθέτει σειρά στοιχείων που θεωρητικά ή και πρακτικά αποδεικνύουν ότι η δημιουργία της Βορειοαμερικανική ένωση δεν μοιάζει να είναι και πολύ μακριά.

Η έκθεση-αναφορά αντίδρασης παραδέχεται ότι επίσημα ο όρος ΒορειοΑμερικανική ένωση δεν χρησιμοποιείται. Αντί αυτού η συμφωνία προβλέπει ομάδες εργασίας για την SPP, το πλαίσιο εντός του οποίου τα κράτη μέλη συνθήκες ελεύθερου εμπορίου και ασφάλειας. Ωστόσο, όπως αναφέρεται εντός του κειμένου, βάσει των σχετικών εγγράφων «η πρόθεση για την δημιουργία της ΒορειοΑμερικανικής Ένωσης δεν είναι δυνατό να κρυφτεί», ακόμα και αν η τριμερής συμφωνία που υπεγράφη το 2005 δεν έχει επικυρωθεί από το Κογκρέσο.

Τα τελευταία τρία χρόνια 20 τουλάχιστον ομάδες εργασίας έχουν εκπονήσει σειρά μνημονίων κατανόησης και τριμερών συμφωνιών σε θέματα που αφορούν την ενέργεια, τις μεταφορές, τις οικονομικές υπηρεσίες, επικοινωνίες, τεχνολογία, περιβαλλοντολογική πολιτική, τους κανόνες σλυμφωνα με τους οποίους θα λειτουργούν οι επιχειρήσεις, για την αγροτική πολιτική και αυτή των τροφίμων. Σύμφωνα με την κυβέρνηση Bush, πάντα σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η έκθεση του American Policy Center έχει αρνηθεί ότι η SPP λειτουργεί μυστικά. Αφού παραθέτει στοιχεία που αποδεικνύουν (?) τους ισχυρισμούς ότι Ηνωμένες Πολιτείες, Μεξικό και Καναδάς βαδίζουν προς μια ένωση με κοινό νόμισμα κατά το πρότυπο της ΕΕ, καταλήγει ότι η SPP κινείται προς την δημιουργία μιας ηπειρωτικής κυβέρνησης, η οποία στο τέλος θα έχει το δικό της δικαστικό σύστημα, την δική της ικανότητα να συλλέγει τους φόρους, το δικό της νόμισμα, και το δικό της κυβερνηστικό σώμα. Για το συντηρητικό Think Tank, η SPP αποτελεί την επέμβαση στην οικονομία και τον πολιτισμό μας. Αφορά την αναδιανομή του αμερικανικού πλούτου και της βιομηχανίας, αντιπροσωπεύοντας το τέλος ενός ιστορικού πειράματος 250 χρόνων στην ελευθερία, εκτός και αν οι Αμερικανοί πουν όχι!

Πέρα από τις εκτιμήσεις που κάνει, το αμερικανικό Think Tank παραθέτει ένα χρονοδιάγραμμα για τα βασικά γεγονότα από το 2000 μέχρι σήμερα όπως δίνονται από το American Policy Center, με την παράθεση και όλων των απαραίτητων συνδέσμων που στοιχειοθετούν την πορεία προς την δημιουργία της βορειοαμερικανικής ένωσης. 

ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ AMERO STEP BY STEP

Ιούλιος 2, 2000: o Μεξικανός πρόεδρος Vicente Fox προτείνει ένα χρονοδιάγραμμα 20 με 30 χρόνια για την δημιουργία κοινής βορειοαμερικανικής αγοράς.

Nοέμβριος 27, 2000: Η έκδοση του βιβλίου του Robert Pastor “Toward a North American Community

4η Οικονομική Επισκόπηση 2000: Η Ομοσπονδιακή Αποθεματική τράπεζα της Ατλάντα στην οικονομική επισκόπηση του τελευταίου τριμήνου του 2000 τιτλοφορείται «Προοπτικές για μια πιθανή Βορειοαμερικανική Νομισματική Ένωση»   

Δεκέμβριος 2001: Ο αμερικανός υπουργός εσωτερικής ασφαλείας Tom Ridge και ο καναδός αναπληρωτής πρωθυπουργός John Manley υπογράφουν την  “Smart Border Declaration.”, ένα σχέδιο δράσης με 30 σημεία προκειμένου να ενισχύσουν την ασφάλεια των συνόρων καθώς και να διευκολύνουν την νόμιμη  διέλευση των ανθρώπων και των αγαθών προς και από τις χώρες τους.

Σεπτέμβριος  9, 2002: Ο πρόεδρος Bush και ο καναδός πρωθυπουργός Chretien συναντιούνται για να συζητήσουν την πρόοδο του Smart Border Action Plan. Νεότερο και ενημερωμένο του σχεδίου δίνει ο Λευκός Οίκος στις 6 Δεκεμβρίου του 2002.

Δεκέμβριος, 2002: ο Αμερικανκός Υπουργός των Εξωτερικών Colin Powell υπογράφει συμφωνία μεταξύ των ΗΠΑ και του Καναδά για την συμφωνία επί στρατιωτικού σχεδιασμού.

Ιανουάριος, 2003: το καναδικό Council of Chief Executives δίνει στην δημοσιότητα την πρωτοβουλία για την βορειοαμερικανική ασφάλεια και ευημερία (the North American Security and Prosperity Initiative (NASPI),  “προτείνοντας μια στρατηγική συγχώνευσης σε οικονομικό επίπεδο και σε θέματα ασφαλείας” .

Φεβρουάριος, 2004: το Council on Foreign Relations εκδίδει την έκθεση του Robert Pastor’sNorth America’s Second Decade,”όπου και υποστηρίζεται μια περαιτέρω βορειοαμερικανική ένταξη.

Οκτώβριος, 2004: Συνεργασία Καναδά-Μεξικό, κατά την διάρκεια επίσκεψης του Μεξικανού  προέδρου Φοξ στην Οττάβα.  (Canada-Mexico Partnership (CMP)

Νοέμβριος 1, 2004: Σχηματισμός ανεξάρτητης ομάδας εργασίας για το μέλλον της Βόρειας ΑμερικήςΑποτελεί μια τριμερή προσπάθεια, για την κατάρτιση ενός οδικού χάρτη για την προβολή της βορειοαμερικανικής ασφάλειας και να προωθήσει την ευημερία των κατοίκων των τριών χωρών. Η ομάδα ενισχύεται και οικονομικά από το Council on Foreign Relations.

Μάρτιος 23, 2005: Συνάντηση τριών ηγετών στο Τέξας και υπογραφή της συμφωνίας για την δημιουργία της Security and Prosperity Partnership of North America (SPP).

Μάιος 17, 2005: Έκθεση της ανεξάρτητης ομάδας εργασίας Creating a North American Community – Chairman’s Report.”

Ιούνιος 9, 2005: Ο πρόεδρος της Επιτροπής Έξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας Richard Lugar δέχεται μια «φιλική» ακρόαση από τον Robert Pastor, ο οποίος δίνει περισσότερες λεπτομέρειες για το σχέδιο μιας «ηπειρωτικής περιμέτρου», συμπεριλαμβανομένου και του σχεδίου για τις μεταφορές και την υποδομή για ένα οδικό σύστημα με δρόμους ταχείας κυκλοφορίας. Όλόκληρη η κατάθεση του  Robert Pastor  στην επιτροπή της γερουσίας 

Ιούνιος 27, 2005: Ο Αμερικανός Υπουργός Εσωτερικής Ασφαλείας Michael Chertoff παρακολουθεί την συνάντηση της SPP στην Οττάβα, στην οποία αναφέρει “θέλουμε να διευκολύνουμε το πέρασμα από τα σύνορά μας” (). Ο Λευκός Οίκος βγάζει δελτίο τύπου, όπου χαρακτηρίζει την συνάντηση “ως ένα σημαντικό πρώτο βήμα  στην πραγμάτωση των σκοπών της SPP”.  

Μάρτιος 31, 2006: Ο Αμερικανός πρόεδρος Bush, ο Μεξικανός Vicente Fox και ο νέος Καναδός πρωθυπουργός Stephen Harper συναντιούνται στο Κανκούν γιορτάζοντας την πρώτη επέτειο της SPP. Την ίδια περίοδο ο πρόεδρος Μπους ζητά το Κογκρέσο να περάσει ψήφισμα για το θέμα των μεταναστών, με ένα πρόγραμμα που επιτρέπει τον ερχομό νέων εργαζομένων-επισκεπτών.

Ιούνιος 15, 2006: Το Βορειοαμερικανικό Συμβούλιο Ανταγωνιστικότητας της SPP (North American Competitiveness Council (NACC)), που απαρτίζεται από κυβερνητικούς αξιωματούχους και διευθύνοντες συμβούλους των τριών χωρών συναντάται προκειμένου να θεσμοθετήσει την SPP και το NACC, ώστε οι εργασίες τους να συνεχιστούν και μετά από κάθε άλλαγή των διοικήσεων.

Σεπτέμβριος 12, 2006: Στο Banff Alberta του Καναδά, ομάδα νυν και πρώην αξιωματούχουν και των τριών χωρών συναντώνται με μέλη επιχειρήσεων, οικονομικών οργανισμών, βιομηχανιών, ακαδημαϊκούς, μέλη από Think tanks, σε ένα βορειοαμερικανικό Forum, “North American Forum .” Εκεί συμμετείχαν ο πρώην αμερικανός ΥπΕξ George Shultz, ο Donald Rumsfeld, και ο Robert Pastor. Η συνάντηση χαρακτηρίστηκε μυστική.

Αύγουστος 19-21, 2007: Στο Montebello του Καναδά, ο Αμερικανός Πρόεδρος Bush, ο Καναδός Πρωθυπουργός Steven Harper και ο Μεξικανός Πρόεδρος Felipe Calderon συναντώνται με επικεφαλής επιχειρήσεων προκειμένου να συζητήσουν τους κανονισμούς για την ένωση του Καναδά, ΗΠΑ και Μεξικό. Η εν λόγω συνάντηση οργανώθηκε από το Αμερικανικό Συμβούλιο Ανταγωνιστικότητας, αντιπροσωπεύοντας τις 10 τοπ πολυεθνικές κάθε χώρας. Η κοινή λεπτομερής δήλωση των τριών ηγετών έχει ως εξής.

Φεβρουάριος 14, 2008: ΗΠΑ και Καναδάς υπογράφουν στρατιωτική συμφωνία επιτρέποντας στις ένοπλες δυνάμεις των δυο χωρών να υποστηρίζουν η μια την άλλη σε περίπτωση εσωτερικής επείγουσας ανάγκης.

Απρίλιος 21-22, 2008: Συνάντηση των τριών ηγετών στην Νέα Ορλεάνη για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά από την ίδρυση το 2005 της SPP.

 

ΩΣ ΕΠΙΛΟΓΟΣ

Κλείνοντας αυτό το πρώτο μεγάλο μέρος της έρευνας μας  αξίζει να τονίσουμε ότι το τελευταίο διάστημα, και στην Ελλάδα, μετά το ξέσπασμα της διεθνούς οικονομικής κρίσης τον περασμένο Οκτώβριο(2008), τα δημοσιεύματα που κάνουν αναφορές για την αλλαγή του δολαρίου και την μετάβαση σε νέο ισχυρότερο-χωρίς ωστόσο να προσδιορίζουν το ποιο μπορεί να είναι αυτό το νέο-  νόμισμα όλο πληθαίνουν… Χώρες όπως η Κίνα που αναμένει την αποπληρωμή ενός χρέους 3 τρισεκατομμύρια δολάρια, η Ρωσία αλλά και χώρες όπως η Γερμανία και η Μεγάλη Βρετανία τις τελευταίες ημέρες κάνουν σχετικές αναφορές για την ανάγκη  μετάβασης εκ μέρους των ΗΠΑ σε ένα νέο ισχυρότερο νόμισμα τελευταία αναφορά σχετικό ρεπορτάζ στο ΣΚΑΙ.   

Ενδεικτικά  θα αναφέρουμε μόνο τα δημοσιεύματα της ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ, της Ελευθεροτυπίας του Έθνους και της Καθημερινής της Κυριακής 29 Μαρτίου(09) που συμπτωματικά συμπίπτουν με την δημοσιοποίηση της έρευνας του Greek American News Agency. Μια έρευνα  που είχε προαναγγελθεί αρκετό καιρό πριν όμως τα γεγονότα και οι  εσωτερικές(στην Ελλάδα) και οι διεθνείς εξελίξεις δεν επέτρεψαν την δημοσιοποιήση της νωρίτερα.   Όλα τα σχετικά ενδεικτικά  προαναφερόμενα ρεπορτάζ ορμώμενα από την ειδησεογραφία και τις πηγές των  διεθνών ΜΜΕ εστιάζουν  στο γεγονός ότι  το δολάριο πια σταδιακά υποχωρεί αφενός και αφετέρου είναι πλέον απαίτηση της διεθνούς κοινότητας η μετάβαση σε ένα νέο παγκόσμιο ισχυρότερο νόμισμα…  

Αυτή είναι η μια και βασική διαπίστωση από όσα διάσπαρτα έχουν υπάρξει στον ελληνικό Τύπο και εκεί σταματούν όλα τα ρεπορτάζ αρχίζοντας τις οικονομικοπολιτικές  αναλύσεις με αφορμή πότε  τις επερχόμενες αποφάσεις των ισχυρών της γης    στην σύνοδο  G20 και πότε  αντίστοιχα με αφρομή τις αποφάσεις των ηγετών  της G8. Στα όσα για πρώτη φορά με αδιάσειστα στοιχεία, ντοκουμέντα, και αποδείξεις αποκαλύπτει  σήμερα η μεγάλη πολύμηνη δημοσιογραφική έρευνα του Greek American News Agency τουλάχιστον στον ελληνικό έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο δεν έχουν εμφανιστεί πέρα από κάποιες μικρές, τυχαίες,  αποσπασματικές και χωρίς περαιτέρω  οικονομικοπολιτική εμβάνθυνση και ανάλυση. Χρειάστηκαν 7 μήνες σκληρής δουλειάς και διασταύρωσης στοιχείων  για να περισυλλεγεί όλο αυτό το υλικό που σήμερα θα ξεδιπλωθεί ενώπιον σας με ακρίβεια επιστημονικής ανάλυσης και παρουσίασης όλων των στοιχείων που παρατίθενται. Δίνουμε στον αναγνώστη κάθε πηγή(link) ώστε και εκείνος με την σειρά του να διειδύσει σε βάθος.

Εκείνο που οφείλουμε να τονίσουμε ως βασική διαπίστωση της πολύμηνης δημοσιογραφικής έρευνας ότι όλα τα σχετικά Link του Λευκού Οίκου  που παρέπεμπαν στις αποφάσεις για το Amero της προηγούμενης Αμερικανικής διοίκησης (Bush) ο νέος ένοικος του οβάλ γραφείου έχει δώσει εντολή να αλλάξουν…Και αυτό έχει την δική του σημασία για αυτό και το καταθέτουμε… 

Αξίζει να ακολουθήσετε όλα τα links ώστε να έχετε πρόσβαση στις πηγές και  να μελετήσετε το όλο θέμα που από σήμερα θα αρχίσει να κάνει την εμφάνιση του  σταδιακά και στον Ελληνικό Τύπο.  Χρειάζεται ο αναγνώστης μας  να διασταυρώσει και να εμβαθύνει περαιτέρω στα στοιχεία της έρευνας. Περισσότερα από 360 σελίδες έγγραφα-ντοκουμέντα, αναφορές και καταθέσεις στην Γερουσία,  αποδεικνύουν το αληθές των στοιχείων που παραθέτουμε με πολλή προσοχή. Μόνον η διασταύρωση κάθε στοιχείου αλλά και η συνεχής παρακολούθηση των links που κάθε μέρα  ανακαλύπταμε χρειάστηκε να μας κάνει να περιμένουμε περισσότερες από 220 ημέρες. Ξεκινήσαμε την μεγάλη αυτή δημοσιογραφική έρευνα, όταν ξέσπασε αυτή η μεγάλη  παγκόσμια οικονομική κρίση τον περασμένο Σεπτέμβιο(2008) και ολοκλήρωσαμε το τέλος του πρώτου κεφαλαίου της τριμερούς έρευνας μας σήμερα 30 Μαρτίου 2009 προσθέτοντας τα τελευταία στοιχεία.   Κρίση πρωτοφανής για τα παγκόσμια οικονομικά δεδομένα-και ίσως για την ανθρωπότητα ολόκληρη- τον Σεπτέμβριο του 2008. Μια κρίση που όμοια της δεν φαίνεται να έχει ξανασυνταντήσει. Κρίση που πράγματι προσομοιάζει με έναν μεγάλο παγκόσμιο (Γ) πόλεμο με εκατοντάδες (οικονομικά εξαθλιωμένα) θύματα σε όλο τον κόσμο. 

Οφείλουμε να τονίσουμε επίσης ότι  αρκετά πριν δημοσιοποιήσουμε αυτή την έρευνα,  το θέμα υπήρξε στην ατζέντα των υπό διευρεύνηση θεμάτων του πρακτορείου μας, ωστόσο όσο η αυτή η μεγάλη και πρωτοφανής διεθνής οικονομική κρίση  ξεδιπλωνόταν τόσο, όλοι μας εδώ στην ΝΥ, είχαμε πειστεί ότι αυτή η κρίση δεν είναι αυτό που φαίνεται… Δεν είναι αυτό που δείχνει.. Κάτι κρύβει. Κάτι προοιωνίζει…Κάτι προμηνύει… Έτσι αποφασίσαμε να ψάξουμε καλά. Να διασταυρώσουμε κάθε στοιχείο. Μελετήσαμε και μετά από ενδελεχή εξωνυχιστική έρευνα και ανάλυση των δεδομένων τόσο η υποψία γίνοταν πεποίθηση… Όσο η κρίση βάθαινε, τόσο τα στοιχεία που είχαμε στο φάκελο επιβεβαιώνονταν ένα προς ένα. Έτσι μετά από μήνες και όχι τυχαία σήμερα 29 Μαρτίου 2009 αποφασίσαμε να δημοσιοποιήσουμε ένα μεγάλο μέρος αυτής της έρευνας μας. Νωρίτερα  ψάξαμε αρκετά καλά  στον Ελληνικό Τύπο -γιατί καταρχήν εκεί απευθυνόμαστε, αν και στον διεθνή Τύπο είναι ελάχιστες οι  επίσημες αναφορές  στα διεθνή ΜΜΕ- και το μόνο που βρήκαμε είναι τρεις με τέσσερις διάσπαρτες μονολεκτικές αποσπασματικές αναφορές στο νέο νόμισμα  από υποψιασμένους έλληνες πολίτες που ψάχνονταιπολίτες που επαγρυπούν ανυσηχούν και συζητούν στα ανοιχτά fora προβληματισμού. Και φυσικά αυτή η  δημοσιογραφική πλήρως  εμπεριστατωμένη έρευνα, που από εδώ και στο εξής θα δώσει έτοιμο υλικό σε κάθε συνάδελφο που θα ασχοληθεί, δεν έχει καμία απολύτως σχέση με φαιδρές  ανεύθυνες συνομωσιολογικές αναφορές γνωστού τηλεπωλητή βιβλίων (στην Ελλάδα)….Τέλος για τους υποψιασμένους σκεπτόμενους πολίτες του κόσμου και του διακδικτύου πριν σας αφήσουμε να παρακολουθήσετε το  εξαιρερικό  αποκαλυπτικά οπτικοακουστικό υλικό  σας δίνουμε ένα αποκαλυπτικό διάγραμμα  που συνδέει πολλά και πολλούς από το παρελθόν  και το μέλλον που έρχεται  … 

 

ΟΠΤΙΚΟΑΚΟΥΣΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ

VIDEO 1    

VIDEO 2 

VIDEO 3

VIDEO 4

VIDEO 5

VIDEO 6

VIDEO7

VIDEO INTERVIEW  JEROME CORSI

VIDEO8    

VIDEO9  

Και τώρα όσοι φτάσατε ως εδώ, σε αυτό το σημείο μετά από ώρες ανάγνωσης αξίζει το κόπο να δείτε ένα ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ. Να είστε σίγουροι μετά από όσα είδατε και όσα διαβάσατε τώρα ξέρετε πολύ περισσότερα για τον κόσμο των ισχυρών της γης και τα μυστικά που κρύβουν…

Σας ευχαριστούμε για την υπομονή και επιμονή σας να αναγνώσετε  και να δείτε μέχρι τέλους αυτή την πράγματι μεγάλη δημοσιογραφική έρευνα.      

 

ΓΙΑ  ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ GREEK AMERICAN NEWS AGENCY

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ